منتظری: نیازمند قضات قوی، فرهیخته و دانشمند هستیم
رئیس دیوان عالی کشور گفت: به شدت نیازمند قضات قوی، فرهیخته و دانشمند هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور با حضور در دانشگاه علوم قضائی و با گرامیداشت یاد و خاطره متفکر و فیلسوف بزرگ استاد شهید مرتضی مطهری و مقام شامخ معلم این روز را به صاحبان علم و اساتید دانشگاه تبریک گفت.
وی با تکریم و تجلیل از مقام اساتید و کسانی که مسئولیت خطیر تربیت نیروی انسانی کشور را عهده دار هستند؛ خاطرنشان کرد: شما عزیزان در دانشگاه علوم قضائی مسئولیت سنگین تربیت نیروی انسانی دستگاه قضا را عهده دار هستید و مطمئناً به اهمیت و مسئولیت سنگینی که که در این حوزه دارید آگاه هستید.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: نقش استاد در تربیت افراد جامعه نقش بی بدیلی است، بنده زمانی که طلبه کوچکی در حوزه علمیه قم بودم، پای درس اساتید مختلفی در حوزههای ادبیات، صرف و نحو کلام، فقه و منطق و … نشستم و روش، رفتار، منش و شخصیت و خلقیاتی که اساتید ما داشتند هنوز به خاطرم مانده است، در حقیقت معلم تأثیر گستردهای در تشکیل ساختار شخصیت انسان دارد به گونهای که یک فرد در طول دوران تحصیل در ارتباط مستقیم با معلم قرار دارد و این معلم است که میتواند شخصیت وجودی انسان را بسازد.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه تجلیل و تکریم معلم، تکریم از مقام علم است گفت: اولین معلم برای بشر ذات مقدس احدیت است، در اهمیت علم و تعلیم همین بس که نخستین آیاتی که بر پیامبر عظیم الشان اسلام نازل شد در همین حوزه بود، خداوند در قرآن میفرمایند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ … آیات نورانی قرآن مکتب تعلیم و تربیت اسلامی را به زیبایی و صراحت هرچه تمام ترسیم کرده است و به تناسب اهمیت علم برای سعادت بشر، جایگاه معلم نیز روشن و مشخص است.
وی افزود: استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری یک شخصیت استثنایی بود که امام راحل (ره) در خصوص این شخصیت عزیز فرمودند: خدمتی که شهید مطهری به نسل جوان و دیگران کرده است، کمتر کسی کرده است؛ آثار او بی استثنا همه اش خوب است و من کس دیگری را سراغ ندارم که بتوانم بگویم: بی استثنا آثارش خوب است.
ایشان بی استثنا آثارش خوب است، انسان ساز است، برای کشور خدمت کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد: پیامبران و انبیا نیز معلمان بشر هستند که منشأ علم آنها علم لدونی است و متصل به ذات مقدس احدیت هستند.
پیامبر اکرم (ص) وقتی نقش معلمی و استادی بشر را عهده دار شد خداوند سیاست راهبردی را برای ایشان تعریف کرد و آن تزکیه قبل از علم بود.
وی در تشریح این مطلب عنوان کرد: ما امروز به شدت نیازمند تربیت یافتگانی در دانشگاه علوم قضائی هستیم که قبل از اینکه به علم برسند تزکیه کرده باشند، شخصیت قاضی باید در دانشگاه ساخته شود، قضاوت امر خطیری است که با جان و مال و ناموس مردم در ارتباط است و از این جهت وظیفه سنگینی برعهده قاضی است.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه ما به شدت نیازمند قضات قوی، فرهیخته و دانشمند هستیم گفت: قضاوت شغل نیست یک وظیفه خطیری است که شرط آن داشتن عدالت است.
اگر قاضی عادل نباشد قضاوتش شیطانی و طاغوتی است، در نظام جمهوری اسلامی، قضات ما با یک واسطه منصوب شخص رهبری و ولی امر هستند و این نشان دهنده مسئولیت مهم قاضی در بین سایر مسئولیتهای دیگر است.
وی ادامه داد: بنیان و ریشه صلاحیت قضات آینده کشور در امر قضاوت به دست باکفایت اساتید است، قضاتی تربیت کنید که فرهیخته، عادل و دارای دانش قضائی بالا و به روز باشند و آرا آنها مستدل و محکم باشد، یکی از مشکلاتی که ما در دیوان عالی کشور داریم در خصوص اتقان آراست که درجهت ارتقای آن تلاش میکنیم.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: بخشی از ضعفها و مشکلات موجود به دلیل کثرت کار و حجم بالای ورودیهای پرونده است، اما محصول دانشگاه علوم قضائی باید خیلی برتر از این باشد، البته گامهای خوبی برداشته شده است و به سهم خود از شما اساتید بزرگوار تشکر میکنم، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم.
حجتالاسلام والمسلمین منتظری در پایان خطاب به اساتید دانشگاه علوم قضائی تاکید کرد: در جهت تربیت قاضی تراز نظام اسلامی بیش از پیش تلاش کنید.