خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار کمبود شیرخشک‌های عادی/ شرکت‌ها توان خرید ارز ندارند - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 11:20
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک با اشاره به بروز مشکل نقدینگی در صنعت تولید شیرخشک اطفال هشدار داد که اگر این مشکلات ادامه پیدا کند، تأمین شیرخشک اطفال با چالش مواجه خواهد شد.
شيرخشك،ارز،اطفال،نقدينگي،پرداخت،مشكلات،خشك،شير،تأمين

هانی تحویل‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت کارخانجات تولیدکننده شیرخشک رگولار (عادی) اطفال اظهار کرد: کارخانه‌های تولید شیر خشک اطفال هم‌اکنون با مشکلات نقدینگی مواجه هستند، اگرچه ارز کافی از سوی سازمان غذا و دارو به شرکت‌ها تخصیص داده شده و لیست تخصیص ارز به بانک مرکزی ارسال می‌شود اما شرکت‌ها به دلیل کمبود نقدینگی از خرید ارز تخصیص داده شده از بانک مرکزی، عاجزند و نمی‌توانند ماده اولیه کافی خریداری کنند و اگر این مشکلات ادامه پیدا کند تأمین شیرخشک اطفال با چالش مواجه خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر علاوه بر این‌که تمام کارخانه‌های تولید شیر خشک اطفال با مشکلات نقدینگی مواجه هستند، موعد پرداخت مابه‌التفاوت تغییر نرخ ارز برای دو تا از کارخانه‌ها نیز فرارسیده و این کارخانه‌ها با مشکل پرداخت مابه‌التفاوت تغییر نرخ ارز روبرو شده‌اند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک کودک توضیح داد: در سال 1401 که نرخ ارز ترجیحی مواد اولیه شیرخشک از 4200 به 28500 تغییر کرد، شرکت‌ها موظف شدند بابت تفاوت نرخ ارز، مابه‌التفاوتِ موجودی مواد اولیه در کارخانه‌ها را پرداخت کنند.
حالا دو تا از کارخانه‌ها به دلیل مشکلات مالی نتواسته‌اند این مابه‌التفاوت را پرداخت کنند.
دلیل این مشکل این است که قیمت‌گذاری شیر خشک اطفال در سال‌های گذشته، به خصوص در سال‌های 1401 و 1402، به‌طور ناصحیح و غیرمنصفانه‌ای انجام شده بود و شرکت‌ها در این مدت با زیان تولید می‌کردند.
این موضوع باعث شده که آن‌ها نتوانند نقدینگی لازم برای پرداخت این مابه‌تفاوت‌ها را جمع‌آوری کنند و به همین دلیل حساب‌های بانکی‌شان در بانک مرکزی مسدود شده و دیگر قادر به خرید ارز نیستند.
تحویل‌زاده ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات در حوزه تأمین شیرخشک اطفال این است که بازگشت پول از داروخانه‌ها به تأمین‌کننده‌ها نیز با مشکل مواجه شده و مدت زمان بازگشت پول طولانی‌تر شده است که این امر، فشار نقدینگی را تشدید کرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک و غذای کودک بیان کرد: پیشنهاد ما این است که هرچه سریع‌‌تر به مشکلات تک‌تک شرکت‌های تأمین کننده شیرخشک از بابت کمبود نقدینگی از سوی بانک مرکزی و سایر نهادهای ذی‌ربط رسیدگی شود.
پیشنهاد دیگر ما پرداخت یارانه مستقیم شیرخشک به سرپرست خانواده -به جای بیمه- است که شیرخشک را از طریق کارت‌های الکترونیکی خریداری کنند تا قاچاق این محصول کاهش یابد و مصرف بی رویه در صنایع دیگر و خانوار کمتر شود تا در تأمین این محصول دچار مشکل نشویم.
انتهای پیام/