دانشگاهها چگونه می توانند به حادثه بندر شهیدرجایی کمک کنند
وزیر علوم گفت: یکی از مشکلاتی که منجر به حادثه بندرشهید رجایی شد این بود که نگهداری کالا ها مبتنی بر مطالعات علمی نبوده است، بندر و اسکله به عنوان پروژه به دانشگاه واگذار شود.

حسین سیمایی صراف در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات آمادگی دانشگاه ها برای کمک به سیاست گذاری و کاهش مخاطرات سهمگین و تهیه گزارشهای تخصصی و پیشنهادهای سیاستی مناسب در پی حادثه انفجار در اسکله بندر شهید رجایی گفت: یکی از مشکلاتی که منجر به حادثه بندرشهید رجایی شد این بود که نگهداری کالا ها مبتنی بر مطالعات علمی نبوده است.
وی ادامه داد: ما طبق ماموریتی که آقای رئیس جمهور بارها تکرار کرده اند و اینکه دانشگاه ها باید مسئله محور و ماموریت گرا باشند، اعلام آمادگی کردیم تا بندر و اسکله به عنوان پروژه به نهاد دانشگاه واگذار شود و دانشگاه درباره نحوه نگهداری، مکان نگهداری و سریع تر شدن تخلیه بندر مطالعه و تحقیق خواهد کرد.
وزیر علوم افزود: واقعا مورد عجیب و غریبی است که چند ماه و گاهی چند سال یک کالا در بندر می ماند.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای مدرن و پیشرفته ترخیص کالا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت صورت می گیرد ولی در بندر ما تا کالا جابه جا شود ماه ها طول می کشد.
سیمایی افزود: این موضوع دلایل مختلف دارد حتی یک دلیل آن می تواند نحوه مقررات گذاری باشد مقررات گذار ی متورم باعث می شود کالا آنجا انباشت شود.
وزیر علوم درباره اینکه آیا درخواست کمکی در خصوص موارد عنوان شده از دانشگاه ها صورت گرفته است؟
گفت: در حال حاضر خیر.
به گزارش مهر، انفجار بزرگی روز شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست که شدت انفجار موجب توقف موقت عملیات تخلیه، بارگیری و کشته و زخمی شدن تعدادی از هموطنان شد به دنبال این حادثه وزارت علوم آمادگی نهاد دانشگاه را برای کمک به سیاستگذاری در جهت کاهش اینگونه مخاطرات سهمگین و تهیه گزارشهای تخصصی و پیشنهادهای سیاستی مناسب اعلام کرد.