خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 13 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امضای قراردادهای تجاری و سرمایه گذاری با آفریقا در 4 بخش

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 09:42
دبیر اجلاس همکاری های ایران و آفریقا گفت: با پایان سومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا، قراردادهای تجاری و سرمایه گذاری بین تجار خارجی و فعالان اقتصادی کشور در بخش های معدن، کشاورزی، پتروشمی و تجهیزات پزشکی به امضا رسید.
ايران،اجلاس،تجار،اقتصادي،آفريقا،برگزاري،خارجي،كشور،حسيني،سوم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدمهدی حسینی دبیر سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا اظهار داشت: تجار آفریقایی با دست پر از ایران رفتند؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد تجار و بازرگانان خارجی با دستی پر ایران را ترک کردند و فعالان اقتصادی کشور نیز از برگزاری چنین همایش بزرگ بین‌المللی به خوبی بهره‌مند شدند.
حسین افزود: شاخص اصلی این دوره از اجلاس، تمرکز بر انجام فعالیت‌های تخصصی و خروجی‌محور بود که این رویکرد منجر به تسهیل امور و انسجام‌بخشی برنامه‌ها همچنین رضایت مدعوین و کسب دستاوردهای قابل توجه شد.
وی اظهارداشت: سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در حالی به کار خود پایان داد که طی این چند روز شاهد اتفاقات بسیار خوبی در عرصه‌های مختلف چون انعقاد قراردادهای تجاری و سرمایه‌گذاری بین تجار خارجی و فعالان اقتصادی کشور در بخش‌های معدن، کشاورزی، پتروشمی و تجهیزات پزشکی بودیم.
حسینی افزود: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد اغلب تجار و بازرگانان خارجی با دستی پر ایران را ترک کردند و فعالان اقتصادی کشور نیز از برگزاری چنین همایش بزرگ بین‌المللی به خوبی بهره‌مند شدند.
وی با بیان اینکه در 2 دوره گذشته برگزاری اجلاس ایران و افریقا به طور معمول فعالیت‌ها به صورت عمومی و با حضور همه شرکت‌ها از بخش‌های مختلف اقتصادی برگزار می‌شد، گفت: تفاوت دوره سوم با اجلاس‌های گذشته، تخصصی بودن آن بود چرا که از ابتدا سعی شد تا فقط حضور فعالان اقتصادی در 4 بخش مهم اقتصادی یعنی صنایع نفت و پتروشیمی، معدن، کشاورزی و تجهیزات پزشکی صورت گیرد و هیات‌های خارجی نیز بر مبنای تخصص و تجربه همین بخش‌ها دعوت شدند.
این رویکرد باعث شد تا اجلاس امسال علاوه بر اینکه تخصصی باشد خروجی‌محور بودن آن نیز مد نظر قرار گیرد.
حسینی در ادامه تصریح کرد: از آنجا که هر 4 محور یادشده بخش‌های اقتصادی دارای یک بازتعریف، پیوست کاری و تفاهم بودند، بنابراین شیوه برگزاری اجلاس سوم همکاری‌های ایران و آفریقا، خروجی قابل توجهی را در پی داشت که جزئیات آن را به موقع و طی روزهای آینده شفاف به مردم اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.
دبیر سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با بیان اینکه ایده دو قسمتی کردن برگزاری اجلاس، توجه بر تمرکززدایی از تهران و همچنین هدایت هیات‌های تجاری آفریقایی از پایتخت به اصفهان، اقدامات شاخصی بود که در دوره سوم اجلاس مورد توجه قرار گرفت، اظهارداشت: پس از حضور مهمانان تجاری در تهران و انجام بازدیدها و رایزنی‌های اقتصادی، هیات‌های تجاری را ابتدا بر مبنای تخصص، تجربه و علاقه‌ای که به بخش‌های مورد نظر داشتند به 15 گروه تقسیم و برای بازدید از دستاوردها و توانمندی‌های ایران با پرواز به اصفهان منتقل کردیم.
این رویکرد خیلی خوب جواب داد زیرا گروه‌ها به صورت مشخص از مراکزی بازدید کردند که در حیطه تخصص و کارآیی آنها بود و با شرکای تجاری خود در این زمینه وارد مذاکره و انعقاد تفاهمنامه و قرارداد شدند.
وی افزود: به عنوان نمونه تجار و بازرگانان آفریقایی که در بخش معدن دستی بر آتش داشتند به طور مستقیم با فعالان این بخش روبه‌رو و وارد مذاکره شدند و دیگر هیات‌ها نیز به همین ترتیب با طرف‌های مقابل خود به بحث و گفت‌وگو برای ایجاد سرمایه‌گذاری و انعقاد قرارداد یا خرید کالا وارد عمل شدند.
بنابر اعلام ستاد دبیر سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در ادامه گفت: در این رویداد بین‌المللی یک توافق و تفاهمنامه بزرگ توسط شرکت تجار آفریقایی با یک شرکت ایرانی در بخش دارویی و تجهیزات پزشکی انجام شد و به امضاء دو طرف رسید که از ابعاد وسیعی برخوردار بود.
حسینی خاطرنشان کرد: امروز جمعه 12 اردیبهشت و هم زمان با آخرین روز برپایی هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو 2025، برخی تجار افریقایی پس از بازدید از غرفه‌های مختلف در بخش‌های 4گانه نمایشگاه و انعقاد قرارداد خرید کالا با تشریفات خاص کشور را ترک کردند.
دبیر سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا یادآور شد: رضایتمندی حضار در چنین اجلاسی به دلیل ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوان کشور در بخش‌های مختلف بی‌تردید باعث خواهد شد تا این افراد به عنوان سفیر اطلاع‌رسانی توانمندی‌های ایران در عرصه‌های گوناگون چه در کشور خود و چه در دیگر کشورها تاثیرگذار باشند تا تعداد هیات‌های تجاری خارجی برای ورود به به ایران در دوره‌های آینده بیشتر شود.
حسینی گفت: حضور چشمگیر هیات‌های تجاری در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا نقطه عطفی است تا ایران خود را برای نشست‌های بعدی و حضور بیشتر تجار خارجی آماده کند چرا که 20 درصد از تجار شرکت‌کننده در اجلاس سوم به مدت یک هفته اقامت خود را در ایران تمدید کرده‌اند تا از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های کشور در عرصه‌های گوناگون بازدید کنند.
حضور 600 مقام آفریقایی در ایران
وی دستاوردهای سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا را خوب توصیف کرد و افزود: حضور حدود 600 تاجر، بازرگان و مقامات سیاسی و اقتصادی از قاره آفریقا در کشورمان بیانگر وجود ظرفیت‌های بالا و توانمندی‌های ایران در عرصه‌های مختلف اقتصادی و تجاری است.
حسینی اضافه کرد: در این دوره به صورت تخصصی فقط روی چند بخش متمرکز شدیم حال آنکه چنانچه دستاوردها و توانمندی‌های کشور را در همه بخش‌های اقتصادی به منحصه ظهور بگذاریم، بی‌شک شاهد حضور بیشتر تجار و فعالان اقتصادی کشورهای خارجی در ایران برای همکاری‌های اقتصادی در دوره‌های آینده خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در این دوره از اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا بیش از 1000 شرکت داخلی، توانمندی و دستاوردهای خود را در بخش‌های پتروشیمی، معادن، تجهیزات پزشکی و کشاورزی در معرض دید تجار و بازرگانان خارجی قرار دادند، اظهار داشت: انتخاب اصفهان به عنوان استانی با ظرفیت مناسب از ابعاد مختلف رویکردی بود که تجار خارجی نیز به این نتیجه رسیدند که ایران از قابلیت‌های بالایی در بخش‌های مختلف اقتصادی و همچنین تولید کالا و محصولات صادرات‌محور در نقاط مختلف کشور برخوردار است.
کرمان و تبریز مقصد اجلاس چهارم ایران و آفریقا
حسینی در ادامه تصریح کرد: در برگزاری اجلاس سوم همکاری‌های ایران و آفریقا به این نتیجه رسیدیم که نباید فقط به تهران اکتفا کنیم چرا که پایتخت به دلیل موقعیت جغرافیایی، بحث تولید، شلوغی و...
نسبت به برخی استان‌ها شرایط مناسبی ندارد.
بنابراین برگزاری اجلاس با هدف تمرکززدایی از تهران در اصفهان نیز برگزار شد که به خوبی مورد اقبال مهمانان قرار گرفت.
به گفته وی، این رویکرد در آینده نیز به دلیل بحث آمایش سرزمین آن‌گونه که هر منطقه دارای قابلیت‌های خاص و منحصر به فرد خود در بخش‌های صنعتی، معدنی و...
است باید مدنظر تصمیم‌گیران قرار گیرد تا برگزاری اجلاس و نمایشگاه‌های بین‌المللی فقط در تهران متمرکز نشود.
دبیر سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا با بیان اینکه خیلی از استان‌های کشور دارای مزیت‌ها و قابلیت‌های خاص صنعتی و معدنی و مراکز تولید کالاهای هایتک هستند، گفت: امسال بخش عمده تجار آفریقایی خواهان خرید و انعقاد قرارداد با شرکت‌های سازنده تجهیزات، ماشین‌آلات و محصولات کشاورزی، معدنی، نفتی و صنعتی بودند.
با این وجود بهتر است از هم اکنون با برنامه‌ریزی دقیق فکری اساسی برای برگزاری اجلاس چهارم فراتر از تهران و اصفهان در استان‌های دارای قابلیت شود چرا که برگزاری اجلاس در اصفهان در روزهای اخیر نتایج قابل توجهی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به قابلیت‌های استان‌های کرمان و آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: شهر تبریز به دلیل برخورداری از کارخانه تراکتورسازی، فرش دستباف و...
و همچنین کرمان به دلیل وجود معادن مختلف از جمله استان‌هایی هستند که از اکنون باید مورد توجه قرار گیرند تا جزو مقصدهای بعدی برگزاری اجلاس چهارم باشند.
حسینی در پایان از همکاری و همراهی مسئولان و دست‌اندرکاران دستگاه‌های مختلف در برگزاری این اجلاس گفت: همراهی مسئولان در تسریع و تسهیل امور فواید زیادی را در پی دارد که خوشبختانه در این اجلاس شاهد آن بودیم.
در مقابل همه مدعوین چه داخلی و خارجی نیز از نحوه برگزاری اجلاس سوم و نمایشگاه ایران اکسپو 2025 راضی بودند.
دلیل این مدعا نیز آن است که تعداد زیادی از تجار و بازرگانان خارجی شرکت‌کننده با هزینه شخصی خود اقامت در ایران را تمدید کرده‌اند که نشان می‌دهد این افراد هنوز به طور کامل ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ایران را در بخش‌های مختلف ندیده‌اند.
انتهای پیام/