بی توجهی به اجرای مصوبه الگوی کشت عامل اصلی مازاد هندوانه و پیاز روی دست کشاورزان
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: آمار و ارقام اعلامی مبنی بر اجرای ۸۰ درصد الگوی کشت در بخش زراعت تنها روی کاغذ است چراکه در عمل اجرا نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت بدرستی اجرا نشده است، گفت: آمار و ارقام اعلامی مبنی بر اجرای ۸۰ درصد الگوی کشت در بخش زراعت تنها روی کاغذ است چراکه در عمل اجرا نشده است.
به گفته وی، با توجه به عدم اجرای مصوبه الگوی کشت در طول سال با کمبود و افزایش محصولاتی نظیر پیاز و سیب زمینی، حبوبات و گوجه فرنگی روبرو هستیم که این امر منجر به نوسان قیمت و بحران برای مصرف کننده و کشاورز در برخواهد داشت.
نورانی ادامه داد: با اجرای مصوبه الگوی کشت، شاهد مشکلات و معضلات کمبود و افزایش قیمت سیب زمینی و بحران در بازار نبودیم.
گفتنی است قیمت محصولات تعیین کننده الگوی کشت دوره بعدی محصولات است.
به عنوان مثال با افزایش قیمت سیب زمینی در دوره بعد، دوره بعد بدلیل افزایش کشت سیب زمینی با بحران سیب زمینی روبرو خواهیم بود و از طرفی بدلیل کاهش کشت با افزایش قیمت پیاز روبرو هستیم.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشت روی کاغذ قابل قبول نیست، افزود: در حال حاضر پیاز و هندوانه به خاطر عدم اجرای الگوی کشت روی دست کاغذ مانده است چراکه برای اجرای این مصوبه و تامین مباحث مالی و انرژی تمامی وزارتخانه ها باید پای کار بیایند.
وی اصلاح الگوی مصرف و تغییر سبک زندگی را لازمه تقویت و اجرای مصوبه الگوی کشت دانست و گفت: با توجه به آب بری هندوانه و مازاد کشت محصول روی دست کشاورز باید بخشی از تولید به کشت محصولات استراتژیک تخصیص می یافت تا بخشی جلوی واردات گرفته می شد و از طرفی مشکلاتی که تولیدکنندگان در بخش زراعت و باغی مرتفع شود.