کاهش دخالتهای تنظیم بازار راهی برای ترغیب سرمایه گذاران در صنعت مرغداری
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی سرمایه گذاری در صنعت مرغداری را مستلزم افزایش قدرت خرید خانوار، ارتقای سرانه مصرف، صادرات پایدار و کاهش دخالتهای تنظیم بازار اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: صنعت مرغداری اعم از گوشتی و تخم گذار در کشور، به دلیل استفاده از سیستم های جدید و پیشرفته به حد مطلوبی توسعه پیدا کرده است که در شرایط کنونی امکان سرمایه گذاری برای آن وجود دارد.
به گفته وی، با توجه به آنکه بازار مصرف محصولات تولیدی ما در ایران تکاپوی میزان تولید را ندارد، از این رو باید دستورات دولتی و تصمیمات تنظیم بازار در خصوص این 2 محصول کاهش یابد و اجازه بدهند در بازار رقابتی در داخل و منطقه فعالیت کنند.
ابراهیمی ادامه داد: در واحدهای تخم گذار و گوشتی بیش از نیاز ظرفیت احداث شده است و در شرایط کنونی تجهیز و راه اندازی بخشی از نیمه فعال ها احتیاج به سرمایه گذاری دارد و سرمایه گذاران خرد می توانند نقش ایفا کنند، اما مشکل ما این است که سرمایه گذار در جایی علاقه به سرمایه گذاری دارد که به سوددهی مطمئن باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه دخالت های ستاد تنظیم بازار و تصمیمات دولتی سوددهی واحدها را زیر سوال بردند، افزود: سال گذشته بخش زیادی از سال کمترین سود متوجه سرمایه گذار شد و در مقایسه با دیگر فعالیت ها سود چندانی نبردند به طوریکه حداقل سود نصیبشان شد یا در زیان بودند.
بنابراین اگر قرار است شعار سال محقق شود باید اجازه بدهند که فعالیت های اقتصادی در بستر رقابت سالم پیش رود.
وی با بیان اینکه توسعه سرمایه گذاری در صنعت مرغداری مستلزم ارتقای سرانه مصرف و صادرات پایدار است، گفت: با توجه به شرایط خشک و نیمه خشک کشور و وابستگی در تامین ذرت و کنجاله سویا، امکان ظرفیت نامحدود در صنعت مرغداری وجود ندارد، اما به لحاظ کیفیت تولید و مدل پرورش برای خرید مرغ در کشورهای منطقه تقاضا وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.