خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 13 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از واکنش به پوستر نمایشگاه کتاب تا داغی که نقطه مشترک دیزاین و درد شد

مهر | فرهنگی و هنری | جمعه، 12 اردیبهشت 1404 - 14:29
در هفته‌ای که گذشت، حادثه دردناک انفجار در بندر شهید رجایی بسیاری از هنرمندان و رویدادهای هنری را تحت تاثیر قرار داد، همچنین پس از رونمایی پوستر نمایشگاه کتاب، واکنش‌هایی نسبت به آن مطرح شد.
نمايشگاه،گرافيك،هنرمندان،ايران،گالري،هنرهاي،روز،پيكاسو،تجسمي ...

خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ هنرهای تجسمی یکی از عرصه‌های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق‌ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می‌شود.
در سلسله گزارش‌های «هنرهای تجسمی در هفته‌ای که گذشت» درصدد هستیم تا گوشه‌ای از این مهجور بودن را جبران کنیم.
هرچند جمعه‌ها روز تعطیل محسوب می‌شود اما در این روز، نمایشگاه‌های هنرهای تجسمی آغاز به کار می‌کنند و هنرمندان تجسمی اعم از نقاشان، مجسمه‌‎سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست‌ها، خوشنویسان و … تلاش‌ها و فعالیت‌های اخیر خود را در قالب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می‌گذارند.
«آدینه» روز نانوشته آغازین بر نمایشگاه‌های هنری است و البته که به دلیل تعطیل بودن اکثر مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می‌کند به ویژه اینکه فرصت تعطیلات نوروزی نیز فرصتی دوچندان برای گالری گردی به حساب می‌آید.
بر این اساس، نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی و همچنین برخی نمایشگاه‌ها و رویدادهای هفته خواهیم داشت.
حادثه‌ای که دل‌های هنرمندان را لرزاند
اولین روز هفته گذشته با حادثه دردناک انفجار در بندر شهید رجایی استان هرمزگان گذشت که بسیاری از هموطنان‌مان جان باختند و زخمی و مجروح شدند.
در پی این حادثه تلخ، هنرمندان تجسمی اعم از طراح، نقاش، کارتونیست و کاریکاتوریست دست به قلم شدند تا پا به پای دیگر مردم در غم و اندوه مردمان ایران شریک باشند در همین راستا آثاری در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد تا مرهمی برای خانواده‌های جان‌باختگان باشد.
این موضوع نشان داد که هنرمندان همیشه همراه و هم‌دل مردم هستند؛ هنرمندان پیشکسوت و جوانی که یا به صورت مستقل فعال هستند یا در خانه طراحان انقلاب اسلامی و نهضت مردمی پوستر انقلاب حضور دارند.
از جمله این هنرمندان می‌توان به جواد علیزاده کارتونیست پیشکسوت، بهزاد شیشه‌گران نقاش پیشکسوت، فرزاد ادیبی طراح گرافیک باسابقه، هادی حیدری طراح و کارتونیست، علیرضا پاکدل هنرمند کارتونیست، سینا افشار طراح گرافیک و جمال رحمتی طراح و کارتونیست باسابقه اشاره کرد.
داغ بندر نقطه مشترک دیزاین و درد
روز یکشنبه ۷ اردیبهشت، هفته گرافیک در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
این رویداد شامل سه نمایشگاه منحصر به فرد بود که هر یک به جنبه‌های خاصی از طراحی گرافیک می‌پرداخت که شامل نمایشگاه اعضای افتخاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، نمایشگاه تاریخ گرافیک ایران و جهان (تایم‌لاین) و نمایشگاه اوراق رمزدار که در این نمایشگاه به طراحی اسکناس‌ها و نشانه‌های مالی ایران پرداخته می‌شود، بود.
اما این رویداد نیز تحت تاثیر حادثه انفجار در بندر شهید رجایی قرار گرفت و بیانیه‌ای با عنوان «داغ بندر، نقطه مشترکِ دیزاین و درد» منتشر شد که به شرح زیر است:
«در تکاپوی جشن روز جهانی گرافیک، هجوم ناگهانی دودِ بندر، گردِ عزا به هفته‌ گرافیک پاشید.
پس با چشمانی اشک‌بار و قلم‌هایی سوخته، در کنار مردم داغدار بندرعباس ایستاده‌ایم.»
در توضیح این رویداد آمده است:
در هفته گرافیک ایران، به رسم دیرینه و در تداوم احترام به میراث بصری این سرزمین، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران از ۶ هنرمند پیشکسوت به‌عنوان اعضای افتخاری پیوسته قدردانی کرد؛ استادانی که سال‌ها با بینشی فراتر از فرم و رنگ، معنا و فرهنگ گرافیک ایران را آفریده‌اند.
این نمایشگاه، فرصتی است برای درنگی کوتاه در مسیر پرشتاب زمان؛ یادآوری اینکه گرافیک امروز ما، ثمره تلاش فردی و جمعی هنرمندانی است که با صداقت، خلاقیت و تعهد، جایگاه این هنر را اعتلا بخشیده‌اند.
آنان که حضورشان، نه‌تنها چهره گرافیک ایران را شکل داده، بلکه بستری برای بالندگی نسل‌های آینده فراهم ساخته است.
همچنین در این هفته از علی‌اصغر محتاج، علی خسروی، اسدالله چهره‌پرداز، بیژن جناب، بهروز متین‌صفت و طاهره محبی تابان تجلیل شد، چراکه ادای دین به بزرگان، انگیزه‌ای است برای پیوند تجربه با نگاه نو و آینده‌ای روشن‌تر در هنر گرافیک این سرزمین.
چهارشنبه‌ها با پیکاسو در موزه
اولین نشست از مجموعه نشست‌های تحلیلی نمایشگاه «پیکاسو در تهران» با موضوع «پیکاسو و ایرانیان» با محوریت «چالش تجربه‌گری و زبان شخصی» با حضور جمال عرب‌زاده و کامبیز موسوی‌اقدام، روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
موزه هنرهای معاصر تهران، چهارشنبه‌های هر هفته تا پایان نمایشگاه «پیکاسو در تهران»، سلسله‌نشست‌هایی تخصصی با رویکردی تحلیلی، با حضور هنرمندان و صاحب‌نظران هنری برگزار می‌کند.
ساتبیز از امروز با آثاری از پیکاسو و ماتیس کلید می‌خورد
نمایشگاه‌های حراج مدرن و معاصر ساتبیز از امروز جمعه افتتاح می‌شود و تا ۱۵ روز آینده ادامه دارد.
همچنین حراج‌های عصرگاهی آن از ۲۳ اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد.
قرار است تابلوی «مرد نشسته» اثر پابلو پیکاسو خلق شده در سال ۱۹۶۹ در این دوره حراج ساتبیز به مزایده گذاشته شود.
پیکاسو این نقاشی را در دهه پایانی فعالیت خود خلق کرد و ارزش آن بین ۱۲ تا ۱۸ میلیون دلار تخمین زده شده است.
همچنین، موزه هنر مدرن سانفرانسیسکو ۲ اثر را به رویداد حراج مدرن ساتبیز سپرده است که اولی «دسته گل شقایق‌» اثر آنری ماتیس است که انتظار می‌رود بین ۱ تا ۱.۵ میلیون دلار فروش برود و دومی «چهار نقطه بزرگ» اثر الکساندر کالدر است که ارزش آن بین ۶ تا ۸ میلیون دلار برآورد شده است.
واکنش‌هایی نسبت به پوستر نمایشگاه کتاب / افتتاح دوسالانه خوشنویسی در اصفهان
در هفته‌ای که گذشت، همچنین، آیین افتتاحیه دومین دوره همایش ملی دوسالانه خوشنویسی دوشنبه ۸ اردیبهشت به میزبانی دانشکده صنایع دستی دانشگاه هنر اصفهان در سالن اجتماعات توحیدخانه این دانشکده برگزار شد.
در حاشیه این دوسالانه نمایشگاه آثار خوشنوسی در موزه هنرهای معاصر شهرداری اصفهان نیز افتتاح شد.
همچنین، در هفته گذشته پس از رونمایی از پوستر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، واکنش‌هایی به طرح این پوستر از سوی برخی ابراز شد که البته چون نظر کارشناسی محسوب نمی‌شد، از سوی برخی هنرمندان و طراحان نفی شد.
آغاز نمایشگاه‌های هنری در آدینه
نمایشگاه نقاشی ابراهیم حقیقی در گالری سهراب، نمایشگاه مجسمه‌های بهزاد اسلامی با عنوان «در خویش مانده» در گالری بام، نمایشگاهی از هنرمندان بزرگ هنرهای تجسمی با عنوان «بیان خطی» در گالری کارشیو، نمایشگاه «پرونده های متروک» در گالری ثالث، نمایشگاه «اندرونی» در گالری سیحون، نمایشگاه نقاشی های فرشید ملکی در گالری هور و نمایشگاه «ردپا در آسمان» در گالری والی، از جمله نمایشگاه‌هایی هستند که عصر جمعه ۱۲ اردیبهشت افتتاح می‌شوند.