خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم حفاظت از اسناد در برابر حملات سایبری

مهر | استان‌ها | جمعه، 12 اردیبهشت 1404 - 08:41
مشهد - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر ضرورت حفاظت از اسناد در برابر حملات سایبری تاکید کرد.
اسناد،امنيت،ديجيتال،ملي،موضوع،اميرخاني،نگهداري،سند،كتابخانه، ...

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا امیرخانی شامگاه پنجشنبه در نخستین همایش بزرگ «اسناد ملی در سایه‌سار خورشید رضوی» که با حضور آرشیویست‌ها، مسئولان بایگانی‌ها و مدیران حراست دستگاه‌های اجرایی استان‌های خراسان در محل تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی در گذشته صحبت از امنیت می‌شد، بیشتر موضوع امنیت نظامی مطرح بود؛ اما الان صاحب نظران امنیت را در شش شاخه تقسیم می‌کنند که شامل امنیت نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، زیست محیطی و سایبری می‌شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: موضوعی که در این چند سال اخیر با آن سر و کار داریم، امنیت سایبری و دیجیتال است که بخشی از فعالیت‌هایی که آرشیویست ها و کارمندان بایگانی‌ها در سازمان‌های مختلف انجام می‌دهند به این موضوع امنیت دیجیتال باز می‌گردد.
وی اظهار کرد: سوال اینجاست که چه موقعی که سند به صورت کاغذی تولید شده که به تدریج در حال دیجیتالی شدن است و چه موقعی که یک سند از ابتدا به صورت دیجیتال تولید می‌شود.
حفظ و نگهداری اینها چگونه خواهد بود؟
آیا اتوماسیون‌های قدیمی الان قابل استفاده است؟
چه ضمانتی وجود دارد که اسناد دیجیتال فعلی، ۱۰۰ سال دیگر قابل استفاده باشد؟
امیرخانی افزود: به همان نسبت که تولید و نگهداری اسناد دیجیتالی آسان است؛ حذف آن‌ها نیز با حملات سایبری آسان است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی اظهار تأسف کرد: کشور از جهت حملات سایبری قدری آسیب پذیر شده و دلیل آن مهاجرت بسیاری از متخصصان امنیت دیجیتال به خارج از کشور به دلیل وجود بازار کار خوب و همچنین فیلترینگ و سانسور در کشور است.
زیرا افراد مجبور به استفاده از فیلترشکن می‌شوند که خود فیلترشکن‌ها عامل نا امنی دیجیتال است.
وی وظیفه حفظ و نگهداری اسناد را مهم دانست و گفت: در پژوهش‌هایی که درباره اسناد و مدارک نهج البلاغه انجام شده، مشخص شده وقتی حضرت علی (ع) نامه‌هایی به جاهای مختلف می‌نوشتند، این مکاتبات را در دو نسخه تهیه می‌کردند و یک نسخه آن آنجا می‌ماند و به تعبیر امروزین بایگانی می‌شد.
امیرخانی افزود: همچنین وقتی افراد از حضرت علی (ع) سوالی داشتند، ایشان به آن‌ها می‌فرمود بیا در مسجد تا بگویم و بنویسی؛ این دو موضوع نشان دهنده اهمیتی است که بزرگان ما نسبت به حفظ و نگهداری اسناد مکتوب داشتند که وظیفه ما را بیشتر می‌کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از استانداران، معاونان آنان و دیگر مسئولان درخواست کرد که توجه بیشتری به موضوع اسناد، آرشیو و بایگانی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به ۱۰ اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس، افزود: نامگذاری روز ۱۰ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی خلیج فارس نیز بر پایه اسناد و سند محور است.
امیرخانی یادآوری کرد: موضوع اسناد در همه زندگی ما سایه افکنده است و امیدوارم اهتمام بیشتری به اسناد داشته باشیم.