خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم بازتاب تاریخ دیروز در تئاتر امروز؛ «فین‌ جین» تاریخ انقضا ندارد

مهر | فرهنگی و هنری | جمعه، 12 اردیبهشت 1404 - 08:18
کارگردان نمایش «فین جین» با اشاره به دلائل اجرای مجدد این اثر نمایشی یادآور شد آثار نمایشی باید از تاریخ ایران الهام بگیرند، چرا که اگر دیروز تاریخ‌مان را نشناسیم، امروز را نخواهیم فهمید.
نمايش،تئاتر،صحنه،دست،تاريخ،ادامه،ايران،دكور،عمارت،ابوالفضل،ا ...

به‌ گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل حاجی‌علی‌خانی نویسندگی و کارگردان نمایش «فین‌ جین» که پس از مدتی غیبت، این شب‌ها بار دیگر در عمارت نوفل‌لوشاتو روی صحنه می‌رود با اشاره به اینکه برای یک نمایش نباید تاریخ انقضا قائل شد، بیان کرد: تا مادامی که تماشاگر بخواهد بنشیند و ببیند، باید اجراهای یک نمایش ادامه یابد.
بر همین منطق، «فین‌جین» احیا شد و دوباره روی صحنه آمد.
وی ادامه داد: متن این اثر از دل گنجینه غنی تاریخ و ادبیات ایران برآمده است؛ جایی که آن را سرشار از مضامین تأثیرگذار و راهگشا می‌دانیم.
آثار نمایشی ما باید از تاریخ ایران الهام بگیرند، چرا که اگر دیروز تاریخ‌مان را نشناسیم، امروز را نخواهیم فهمید.
اما زنده نگه داشتن یک نمایش در روزگار دشوار تئاتر ایران، به سادگی ممکن نیست.
این هنرمند تئاتر درباره تامین هزینه های نمایش عنوان کرد: از همان ابتدای کار به همراه محمود مداحی تهیه‌کننده و دوست دیرینه‌ام، برای تأمین هزینه‌های این پروژه که فراتر از نیم میلیارد تومان شد، دست به جیب شدیم و بی‌هیچ تهیه‌کننده رسمی، دکور و فضا را از صفر ساختیم.
در طول این مسیر چالش‌های بسیاری داشتیم اما قطعا مدیریت نامهربان مدیران فرهنگی و سالن‌هایی که اجازه نصب دکور دلخواه را نمی‌دهند بخش دیگری از چالش‌های یک گروه اجرایی است که متاسفانه این روزها با آن دست و پنجه نرم می‌کند.
وی افزود: با این همه سختی، استقبال تماشاگران فراتر از انتظار بود.
پس از هر اجرا اکثر مخاطبان با لبخند و خداقوت نمایش را ترک می‌کنند و بسیاری حتی برای چندمین بار به تماشای «فین‌جین» بازمی‌گردند.
حاجی‌علی‌خانی با تاکید بر اینکه به قدرت تحول‌آفرین تئاتر باور دارد، گفت: تئاتر سرگرمی نیست؛ آینه و بیدارساز جامعه است.
اگر مدیران فرهنگی و هنرمندان همه دست در دست هم دهند، تئاتر می‌تواند در دل مسائل اجتماعی و اقتصادی کشور تأثیر بگذارد.
از دیگر نکات این تولید، چشم‌انداز ادامه اجراست؛ تا قبل از آغاز ماه‌های محرم و صفر، «فین‌جین» به صحنه می‌ماند و در صورت استقبال، پس از آن نیز احیا خواهد شد.
این کارگردان در پایان همچنین از برنامه‌ اجرای مجدد نمایش «ماهرخ» و تمرین نمایش «کرنومتر» و پروژه «گذر لوتی هاشم» در نیم‌سال آینده خبر داد.
ابوالفضل ‌حاجی ‌علی ‌خانی، حمید ‌عرب، روزبه ‌اختری، مرتضی ‌علی ‌دادی، مرجان ‌قمری، محسن ‌زرآبادی ‌پور، حسین ‌میرزاییان بازیگران این اثر نمایشی هستند که این شب ها در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است.
عکس از مهدی آروم است.