خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سامانه هوشمند برای کنترل کارگاه‌های ساختمانی راه اندازی شود/ ۶۰ درصد کارگران فاقد بیمه هستند

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 12 اردیبهشت 1404 - 07:29
عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران، با ارائه آمار تکان‌دهنده‌ای از وضعیت ایمنی کارگران ساختمانی، خواستار ایجاد تحول اساسی در نظام بیمه و نظارت بر کارگاه‌های ساختمانی شد.
كارگران،ايمني،ساختمان،كارفرمايان،مهندسان،بيمه،صنعت،ساختماني، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری - شهاب سعادت‌نژاد عضو هیأت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران اظهار داشت: راهکار ایمن سازی کارگاه های ساختمانی در هوشمندسازی فرآیندها و ایجاد سامانه ای یکپارچه با مشارکت تمامی نهادها و ذی نفعان صنعت ساختمان نهفته است.
رئیس انجمن سازندگان شهر تهران با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان‌سازی رخ می‌دهد، اظهار داشت: متأسفانه کارگران ساختمانی که ستون‌های اصلی این صنعت هستند، اغلب در حاشیه قرار گرفته و به‌ویژه در حوزه ایمنی نادیده گرفته می‌شوند و این وضعیت ناشی از ضعف نظام‌مند در شناسایی و ثبت کارگران دانست.
این مقام مسئول در بخش ساختمان با اشاره به سازوکار فعلی بیمه کارگران توضیح داد: در حال حاضر بر اساس قانون، ۲۷.۵ درصد از درآمد کارفرمایان و مالکان برای بیمه کارگران کسر می‌شود، اما آمارها نشان می‌دهد بین ۵۰ تا ۶۰ درصد کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار ندارند.به گفته وی، این نقص سیستم نه‌تنها حقوق کارگران را تضییع می‌کند، بلکه مسئولیت‌پذیری اجتماعی کارفرمایان را نیز زیر سؤال می‌برد.
سعادت‌نژاد راه‌حل این معضل را در هوشمندسازی فرآیندها دانست و پیشنهاد کرد: با ایجاد سامانه‌ای یکپارچه و برخط که انجمن‌های مرتبط، مهندسان ناظرومجري مجریان و سازمان تأمین اجتماعی در آن مشارکت داشته باشند، می‌توان به‌جای روش‌های سنتی و پایش های حضوری ، با دریافت مستندات دیجیتال از کارگاه‌ها شامل عکس و فیلم، کارگران را به‌صورت لحظه‌ای ثبت و بیمه کرد.
وی بر لزوم همکاری سه‌جانبه بین انجمن‌های صنفی ساختمان، سازمان‌های کارگری و وزارت کار تأکید کرد و گفت: این همگرایی می‌تواند منجر به ایجاد نظام نظارتی مؤثرتری شود که در آن هم ایمنی کارگران تأمین شود و هم مسئولیت‌های کارفرمایان به‌صورت شفاف تعریف شود.
رئیس انجمن سازندگان تهران با اشاره به نقش کلیدی مهندسان در این فرآیند افزود: مهندسان ناظر و مجری که به‌صورت مستمر در کارگاه‌ها حضور دارند، می‌توانند به‌عنوان بازوان اجرایی این سیستم عمل کنند.
ما نیازمند تعریف سازوکاری هستیم که در آن حضور و مسئولیت این متخصصان به‌صورت مؤثرتری لحاظ شودو سرپرستان کارگاه و مهندسان و مسولان ایمنی نیز در کارگاه ها بینه شوند.
سعادت‌نژاد در حاشیه همایش ایمنی و بهداشت با ابراز امیدواری نسبت به تحولات آینده نیروهای شاغل در صنعت ساختمان گفت: با همکاری همه ذی‌نفعان و استفاده از فناوری‌های روز، می‌توانیم به سیستمی دست یابیم که هم از حقوق کارگران و عوامل مشغول در ساخت پروژه هاحمایت کند، هم مسئولیت‌پذیری کارفرمایان را افزایش دهد و هم به ارتقای ایمنی در صنعت ساختمان بی انجامد.