خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هسته‌ای عربستان سعودی؛ کارت بازی آمریکا در توافق بزرگ منطقه‌ای؟

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 12 اردیبهشت 1404 - 01:18
سعودي،عربستان،آمريكا،اسرائيل،توافق،كشور،دستيابي،فلسطيني،عربي ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی امریکانا در مطلبی با عنوان هسته‌ای عربستان سعودی؛ کارت بازی آمریکا در توافق بزرگ منطقه‌ای، نوشت:
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، دولت ترامپ در حال کار روی توافقی است که می‌تواند به عربستان سعودی اجازه توسعه انرژی هسته‌ای، از جمله حق غنی‌سازی اورانیوم در خاک خود را بدهد.
این بخشی از تلاش گسترده‌تر برای تأمین یک "معامله بزرگ" در خاورمیانه است که می‌تواند به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل منجر شود.
عربستان سعودی سال‌هاست که برای دستیابی به انرژی هسته‌ای تلاش می‌کند و اکنون به دنبال تضمین‌های امنیتی رسمی آمریکا به عنوان بخشی از این توافق است.
در سال‌های 2020 و 2021 توافق‌های ابراهیم به عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و چهار کشور عربی - بحرین، امارات متحده عربی، مراکش و سودان - منجر شد، اما عربستان سعودی عقب‌نشینی کرد و خواستار پیشرفت ملموس در ایجاد یک کشور فلسطینی شد.
پس از جنگ 2023 در غزه که بیش از 50,000 فلسطینی را کشت و بیش از 2 میلیون نفر را آواره کرد، مقامات سعودی به صراحت اعلام کردند که بدون راه‌حل دو کشوری، اسرائیل را به رسمیت نخواهند شناخت.
منتقدان می‌گویند توافق هسته‌ای پیشنهادی عمدتاً به نفع عربستان سعودی و اسرائیل خواهد بود، در حالی که آمریکا بیشتر هزینه‌ها را پرداخت می‌کند و ریسک‌های جدیدی را متحمل می‌شود.
بدهی ملی آمریکا به 37 تریلیون دلار رسیده است و علی‌رغم اینکه این کشور دوباره بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، در صورت نیاز به دفاع از عربستان سعودی در درگیری‌های آینده، با بار مالی و امنیتی عمده‌ای روبرو خواهد شد.
همچنین نگرانی‌هایی وجود دارد که عربستان سعودی ممکن است از یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند، به ویژه اگر ایران به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه دهد.
یک برنامه هسته‌ای سعودی بدون تضمین‌های قوی می‌تواند بی‌ثباتی منطقه‌ای را افزایش دهد.
در حالی که برخی استدلال می‌کنند که در صورت مخالفت آمریکا، عربستان سعودی ممکن است به چین یا روسیه روی آورد، کارشناسان هشدار می‌دهند که هیچ تأمین‌کننده‌ای نمی‌تواند تضمین کند که پادشاهی از این فناوری برای اهداف نظامی استفاده نخواهد کرد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.