خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جشنواره ای با دغدغه 18هزار کارگر ساختمانی در کردستان

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 22:53
جشنواره امتنان از کارگران در حالی در استان برگزار شد که جدا از دغدغه امنیت شغلی، 18هزار کارگر ساختمانی در کردستان در انتظار برقراری بیمه هستند.
كارگران،كردستان،استان،سنندج،كارگر،بيمه،حوزه،مشكلات،قشر،دغدغه ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امنیت شغلی، معیشت و بیمه مهمترین مطالبه کارگران است، دغدغه و مطالباتی که سالیان زیاد است که روی زمین باقی مانده و انگار کسی خود را صاحب و متولی رفع این دغدغه‌ها نمی‌داند.
مسئولان استانی هر ساله در مراسمات هفته و روز کارگر به سخنرانی‌های تکراری می‌پردازند و از پیگیری این سه مطالبه اصلی قشر کارگر خبر می‌دهند که در عمل جز هیچ، خروجی و نتیجه‌ای قابل وصف برای این قشر زحمت‌کش ندارد و صحبت‌هایشان تنها به دردِ خودشان می‌خورد.
نبود امنیت شغلی یا حتی بیمه آنقدر دیگر تکراری شده که هر ساله آن را می‌شنویم و دردی برای درمان آن نمی‌بینیم!
البته وقتی پای درد دل این کارگران می‌نشینید، فقط از مشکلات مالی و بیمه نمی‌شنوید، دردشان بیشتر از بی‌پولی، بی‌احترامی کارفرمایان و بی‌پناهی مسکن هم است.
سی و ششمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای نمونه استان کردستان در حالی امروز در مجتمع فرهنگی فجر این شهر برگزار شد که به اذعان مسئولان متولی، 18 هزار کارگر ساختمانی کردستان در انتظار برقراری بیمه هستند!
برهان صلواتی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان در این مراسم با اشاره به اهمیت کار کارگران در اسلام گفت: ارزش کار و کارگر ارزشی همیشگی است و از ابتدای عالم وجود داشته و تا انتهای عالم نیز وجود خواهد داشت تا جائی‌که پیامبر گرامی اسلام(ص) بر دست کارگر بوسه زده‌اند.
وی به وضعیت کارگران اشاره کرد و افزود: 230 هزار کردستانی بیمه‌شده کارگری هستند که 800 هزار جمعیت استان را در بر می‌گیرد.
مدیرکل کار کردستان بر ضرورت همراهی و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها برای حل مشکلات کارگران تاکید کرد و افزود: اول باید مسئولان، بعد کارفرما و سپس کارگران در کنار هم باشند تا سرمایه‌گذاری برای تولید محقق شود.
وی خواستار تشکیل شورای سه جانبه بخش دولتی، شورای اسلامی کار و صنف کارفرمایان شد و اذعان داشت: بی‌توجهی به هر بخشی، باعث افت همه جانبه می‌شود.
صلواتی از بی‌توجهی متولیان سازمان صمت نسبت به تجلیل از قشر کارگران در استان انتقاد کرد و اذعان داشت: 20 درصد اشتغال کردستان در بخش کشاورزی و 50 درصد در بخش خدمات است، از سازمان صمت و جهادکشاورزی انتطار می‌رفت که در دهه کارگر به این قشر توجه بیشتری می‌کردند.
طرح اظهاراتی که ارتباطی به دغدغه کارگران نداشت!
سالار مرادی، نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس نیز در این مراسم بر لزوم پیگیری رفع مشکلات کارگران تاکید کرد و وعده تامین هفت میلیارد تومان اعتبار تکمیل استخر مجموعه کارگران شهر سنندج را داد.
وی در حالی از اختصاص 100 میلیارد تومان برای توسعه راه‌های استان از محل توازن خبر داد که اعلام این‌گونه خبر و اعتبار ارتباطی با دغدغه معیشتی کارگران نداشت.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس همچنین از اختصاص 50 میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان استان در سال‌جاری خبر داد و افزود: 100 میلیارد تومان نیز به تکمیل شبکه آبرسانی کردستان اختصاص پیدا کرده است.
مرادی خواستار احیای واحدهای تولیدی و صنعتی در استان شد و عنوان کرد: باید واحدهای نیمه فعال نیز به حداکثر طرفیت تولید و اشتغال برسد.
نماینده‌ای با ژستِ منتقد و دستوری
محسن فتحی، دیگر نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی که ژستِ منتقد و دستوری به خود گرفته بود، در حالی می‌گفت که در حوزه قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون از ظرفیت نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی استان استفاده می‌شود که در صورت انجام این کار هم دردی از مشکلات کارگران دوا نمی‌شود.
وی با بیان اینکه بر اساس ماده 41 پیگیر اجرای درست این ماده قانونی خواهیم بود، خاطرنشان کرد: استخر مجموعه ورزشی کارگران سنندج را امسال تکمیل خواهیم کرد.
فتحی در حالی به مطالبات کارگران در حوزه درمان اشاره و تاکید داشت که سازمان تامین اجتماعی پوشش لازم را انجام دهد که سال‌هاست این دغدغه به صورت کامل اجرا نمی‌شود.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس خواستار تجهیز بیمارستان تامین اجتماعی مرکز استان به دستگاه سنگ شکن و ساماندهی وضعیت اشتغال نیروهای حجمی و شرکتی دستگاه‌ها به ویژه در شهرداری سنندج شد.
چهره‌های پرتکراری
سید شاکر ابراهیمی، رئیس شورای اسلامی کار کردستان، آرام‌ فاتحی رئیس کانون کارفرمایی کردستان و میکائیل صدیقی رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران بخش ساختمان کردستان از چهره‌های پر تکراری و غیرقابل تحمل این حوزه که در سالیان گذشته در همه دولت‌ها حضور داشته و با هر سیاستی رنگ و چهره عوض کرده‌اند، نیز در این مراسم به بیان مشکلات این حوزه پرداختند.
به گزارش تسنیم؛ وضعیت ناخوش معیشت کارگران، افزایش سن ازدواج فرزندان کارگران و مشکل بیمه کارگران ساختمانی از جمله مباحث مطرح شده در این مراسم بود که تنها در حدِ طرح مشکل بود و چاره‌ای برای آن اندیشیده نشد.
در پایان از تعدادی از کارگران نمونه تجلیل شد.
انتهای پیام/481/