خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 12 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گسترش روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی سیاسی نیست

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 20:53
استاندار اصفهان گفت: در پرتو نگاه تمدنی و راهبردی جمهوری اسلامی، گسترش روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی صرفا یک انتخاب سیاسی نیست بلکه یک ضرورت تاریخی، اخلاقی و آینده نگرانه است.
اصفهان،ايران،آفريقا،آفريقايي،استاندار،تاريخي،شهر،هزاران،تأكي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی جمالی‌نژاد استاندار اصفهان در آیین اختتامیه سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا ضمن خوشامدگویی به حضار برگزاری این اجلاس را نمادی از اراده ملت‌ها برای ساختن جهانی مبتنی بر عدالت، کرامت و همبستگی دانست و گفت: در پرتو نگاه تمدنی و راهبردی جمهوری اسلامی، گسترش روابط بین ایران و کشورهای آفریقایی صرفا یک انتخاب سیاسی نیست بلکه یک ضرورت تاریخی، اخلاقی و آینده‌نگرانه است.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارات پزشکیان در خصوص لزوم گسترش روابط ایران و کشورهای آفریقایی را یادآوری کرد و افزود: رئیس‌جمهور با تأکید بر بازگشت ملت‌ها به خود و استقلال در مسیر پیشرفت، آفریقا برای ایران را شریکی خوب و هم‌سرنوشت معرفی کرده‌اند و این نگاه، از تجربه مشترک ملت‌های آفریقایی و ایران در مباحثی مثل استعمارستیزی، کرامت‌طلبی و تلاش برای دستیابی به نظمی انسانی‌تر نشات می‌گیرد.
استاندار در ادامه اصفهان را سرزمینی اسطوره‌ای و مهد ادیان و اقوام معرفی کرد و گفت: اصفهان گنجینه درخشان تمدن ایرانی_اسلامی است که با بیش از هزار سال شکوه، گذشته و آینده را در هم آمیخته؛ از میدان نقش‌جهان و معماری بی‌بدیلش تا صنایع دستی افسانه‌ای و فرهنگ زنده‌اش، این شهر به درستی جایگاه ویژه‌ای در جهان دارد.
وی اضافه کرد: امروز اصفهان تنها یک شهر تاریخی در شاهراه ابریشم نیست بلکه به عنوان شهر آینده هم شناخته می‌شود.
جمالی‌نژاد با تاکید بر اینکه استان اصفهان، تنها منحصر به کلانشهر اصفهان نیست، گفت: استان اصفهان 104 شهر و بیش از هزاران روستای متحصر به فرد دارد؛ هزاران مجموعه صنعتی کوچک و بزرگ و 85 شهرک و ناحیه صنعتی در این استان فعال هستند و اصفهان را یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور تبدیل کرده‌اند.
وی با تاکید بر اینکه اصفهان با داشتن صدها شرکت دانش‌بنیان، ده‌ها دانشگاه معتبر و هزاران پژوهشگر و مخترع به مرکز علم و فناوری منطقه تبدیل شده، خاطرنشان کرد:فرهنگ غنی و زنده اصفهان، فرصت‌های ویژه‌ای را برای ایجاد همکاری‌های چندجانبه با کشورهای آفریقایی فراهم کرده و با پیوند این ظرفیت‌ها، می‌توانیم الگویی الهام‌بخش از توسعه متوازن، مردمی و پایدار ترسیم کنیم.
استاندار با تأکید بر ضرورت تأسیس مرکز همکاری‌های علمی، فناوری و نوآوری ایران و آفریقا در اصفهان، خاطرنشان کرد: این مرکز می‌تواند زمینه توسعه پروژه‌های مشترک در حوزه‌های نوین مانند سلامت دیجیتال، کشاورزی هوشمند و فناوری‌های نوظهور را فراهم کند.
وی بیان کرد: لازم است دبیرخانه دائمی دیپلماسی دانشگاهی و تبادل نخبگان علمی و فرهنگی ایجاد شود تا ارتباط گسترده میان دانشگاه‌ها، مراکز هنری، صنایع خلاق و نسل جوان دو منطقه تسهیل گردد.
جمالی‌نژاد ادامه داد: باید منطقه ویژه تجارت کالا و خدمات با مشارکت فعال بخش خصوصی اصفهان و آفریقا راه‌اندازی شود تا وابستگی به نظام‌های مالی سلطه‌گر کاهش یابد و اقتصاد مقاومتی تقویت شود.
استاندار خاطرنشان کرد: همچنین می‌توان همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری سلامت را تقویت کرد تا پیوندهای مردمی ارتقاء یابد و ملت‌ها با فرهنگ‌های یکدیگر آشنایی عمیق‌تری پیدا کنند.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت در پروژه‌های کشاورزی سرزمینی، تأمین امنیت غذایی و تبادل فناوری‌های بومی‌شده، گفت: این موارد باید در دستور کار قرار گیرد تا توسعه‌ای پایدار و متوازن حاصل شود.
جمالی‌نژاد یادآور شد: ما در اصفهان با ایمان به اشتراکات تاریخی، اخلاقی و تمدنی میان ایران و ملت‌های بزرگ آفریقا، آمادگی کامل داریم که این پیشنهادات را با همکاری وزارتخانه‌های ذی‌ربط، اتاق‌های بازرگانی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های رانش‌بنیان به برنامه‌های عملیاتی تبدیل کنیم.
وی در پایان گفت: ایمان دارم که امروز، جهان بیش از هر زمان دیگر به صدای ملت‌هایی نیاز دارد که بر کرامت، استقلال، عدالت، علم و همدلی تأکید دارند.
ایران و آفریقا، اگر هم‌صدا و هم‌حرکت شوند، می‌توانند نه‌تنها در توسعه اقتصادی و فناورانه، بلکه در شکل‌دهی به نظم نوین جهانی مبتنی بر معنویت و انسانیت، نقشی تاریخی ایفا کنند.
انتهای پیام/170