خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه روابط تجاری ایران و قرقیزستان نیازمند توافقات پولی و بانکی است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 19:06
نایب‌رئیس اتاق ایران با تأکید بر سرمایه‌گذاری مشترک ایران و قرقیزستان در حوزه حمل‌ونقل و کشت فراسرزمینی، گفت: دو کشور نیازمند توافقات پولی و بانکی هستند.
قرقيزستان،ايران،تجاري،كشور،اتاق،بازرگاني،مشترك،روابط،توسعه،ا ...

باشگاه خبرنگاران جوان- نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: حجم تجارت ۱۰۶ میلیون دلاری ایران و قرقیزستان، تناسبی با ظرفیت‌های دو طرف ندارد و اتاق‌های دو کشور با همراهی شرکت‌های کوچک و متوسط ایران و قرقیزستان باید برنامه مشخصی برای افزایش سطح تبادلات تجاری دوجانبه اجرا کنند.
قدیر قیافه، در نشستی با ممدصادک بکیروف، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، ادامه داد: قرقیزستان دارای ظرفیت‌های متعدد اقتصادی از جمله عضویت در سازمان تجارت جهانی است و زمینه‌های زیادی برای همکاری با این کشور وجود دارد.
او با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی حجم مبادلات تجاری ایران و قرقیزستان، افزود: این افزایش نویدبخش بود، اما هنوز با ظرفیت‌ها فاصله زیادی دارد.
البته اجرای توافق تجارت آزاد ایران و اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت می‌تواند به جهشی در تبادلات دوجانبه منجر شود.
قیافه تأکید کرد: توافقات بانکی و مالی در توسعه روابط دو کشور نقش مؤثری دارد.
همچنین حضور ما در نمایشگاه‌های تخصصی دو کشور به آشنایی بیشتر و ارتباطات مؤثر بین بخش‌های خصوصی دو طرف کمک خواهد کرد.
او افزود: سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه‌های لجستیک و حمل‌ونقل، یکی از زمینه‌های مؤثر همکاری در کاهش هزینه‌های تمام‌شده کالا برای هر دو طرف خواهد بود.
قیافه با اشاره به نزدیکی قرقیزستان به چین، بیان کرد: می‌توانیم از این مزیت در اجرای پروژه‌هایی برای نقل‌وانتقال سریع و ایمن محصولات ایرانی به قرقیزستان و چین و برعکس استفاده کنیم.
نایب‌رئیس اتاق ایران، حوزه‌های گردشگری و کشت فرامرزی را از دیگر زمینه‌های مستعد همکاری میان دو کشور دانست و گفت: با توجه به طبیعت زیبا، خاک حاصلخیز و منابع زیاد آبی قرقیزستان، با سرمایه‌گذاری مشترک سرمایه‌گذاران ایرانی می‌توان محصولات کشاورزی را تولید و به ایران و دیگر کشور‌های دنیا صادر کنیم.
او با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه همه‌جانبه روابط، گفت: باید تلاش کنیم با اجرای پروژه‌های مشترک تجاری و صنعتی برد-برد، همکاری‌های پایدار اقتصادی رقم بزنیم.
ممدصادک بکیروف، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی قرقیزستان، هم در ادامه گفت: ما باید در راستای سیاست نفع دوجانبه حرکت کنیم.
توسعه روابط تجاری و اقتصادی باید منافع دو طرف را تأمین کند.
او با بیان اینکه دو کشور ظرفیت‌های زیادی دارند، اما مسائلی وجود دارد که باید حل شوند، افزود: باید بررسی کنیم که چه راه‌هایی برای نزدیک‌تر شدن بیشتر تجار و بازرگانان دو طرف وجود دارد.
در حال حاضر تراز تجاری به نفع ایران مثبت است، اما این وضعیت باید متوازن شود.
بکیروف تأکید کرد: متأسفانه تجار دو طرف از مزیت‌ها و فرصت‌های تجاری یکدیگر مطلع نیستند و با کمبود اطلاعات مواجه هستیم.
اتاق‌های بازرگانی ایران و قرقیزستان باید به تجار اطلاعات به‌روز ارائه کنند.
اما حل مسائل لجستیکی و تبادلات مالی باید از طریق دولت‌ها پیگیری شود.
او با بیان اینکه باید تدبیری برای افزایش امنیت قرارداد‌های تجاری میان ایران و قرقیزستان اندیشیده شود، گفت: باید یک اتاق مشترک ایجاد کنیم.
همین‌طور راه‌اندازی مراکز تجاری در تهران و بیشکک و بازدید از نمایشگاه‌های طرف مقابل از جمله اقدامات مفید در توسعه روابط تجاری دو کشور است.
منبع: اتاق ایران