کارگران نمونه استان زنجان تجلیل شدند
طی مراسمی که به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر در سالن همایش های اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد از تعدادی از کارگران نمونه زنجانی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان؛ در مراسم گرامیداشت هفته کار و کارگر و بسیج کارگری که با حضور استاندار زنجان، نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان، نماینده مردم زنجان و طارم و نماینده مردم ماهنشان، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان جامعه کارگری و شوراهای کارگری و جمعی از کارگران زنجان برگزار شد، همراه با گرامیداشت یاد درگذشتگان حادثه اسکله شهید رجایی بندر عباس بویژه کارگران این حادثه بود.
استاندار زنجان در این مراسم با بیان این مطلب که کارگران پیشران چرخ اقتصاد کشور هستند و توجه به معیشت و رفاه آنها از مسئولیت های اساسی دستگاهها و عوامل مربوطه است، افزود: کارگر و کارفرما در یک همکاری مشترک و تعامل دوسر برد میتوانند پیشران و طلایه دار صحنه اقتصاد کشور باشند.
وی خاطرنشان کرد: به همان میزان که انگیزه و دلبستگی کارگر به کار و محیط کاری خود میتواند منافع کارفرما را حاصل کنند خلاف آن هم کارفرما را از اهداف و چشم انداز های تعیین شده برای واحد اقتصادی دور خواهد کرد.
محسن صادقی با اشاره به فراوانی و افزایش پرونده های مورد رسیدگی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان که نشان از درخواست و مطالبه قانونی افراد برای احقاق حق خودشان است، تصریح کرد: رسیدگی به مطالبات کارگران هزینه نیست بلکه با توجه به بالا بردن انگیزه کاری کارگران باید سرمایه گذاری تلقی شود.
وی با اشاره به 242 تشکل کارگری استان زنجان، یادآور شد: همین تعداد تشکل نشان از پیگیری های موجود در استان در راستای رفع مسائل و مشکلاتی است که این قشر با آن مواجه هستند.
استاندار زنجان کارگر را معنا بخش تمام عوامل دخیل در حوزه کار برشمرد که با وجود او ارزش آفرینی در محیط کاری شکل میگیرد هرچند که تکنولوژی کارآیی سنتی کارگر را دستخوش تغییر کرده با این حال هرگز نمیتوان منکر نقش کلیدی کارگر در محیط کار بود.
وی با اشاره به اینکه توسعه استان مرهون زحمات قشر کارگری بوده و حمایت از حقوق آنها جزء ضرورت های استانی و ملی دولت است، بیان کرد: تقویت هنرستان های فنی و حرفه ای، توسعه دانشگاه ملی مهارت و فنی و حرفه ای ها متناسب با دانش و نیاز روز باید مورد توجه باشد.
در ادامه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گرامیداشت یاد جان باختگان حادثه بندر شهید رجایی بندر عباس بویژه کارگران آن خطه، یادآور شد: حوزه کارگری در استان تکیه گاه رشد فرآیند اقتصادی و در پی آن نیروی محرکه رشد اقتصادی کشور است.
وی با اشاره به خدمت خالصانه نیروی کارگری، خاطرنشان کرد: چتر حمایتی قانون باید تمام و کمال حامی حقوق این قشر باشد.
جعفری با اشاره به برخی مشکلات جامعه کارگری مانند قراردادهای موقت، یادآور شد: این موضوعات کشوری است و نیاز به رسیدگی در سطح ملی با توجه به اصل 3 جانبه گرایی دارد با این حال در استان میتوان رویه ای پیش گرفت که این افراد بیشتر تحت حمایت دستگاههای مربوطه قرار گیرند.
وی با اشاره به رشد بی سابقه پرونده های قابل رسیدگی اختلافات کارگری و کارفرمایی، بیان کرد: پیش تر بالاترین میزان پرونده ای که در هیات های تشخیص و حل اختلاف با کمک سایر نیروهای موقت و دائم که در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مستقر بودند رسیدگی می شد 5 هزار مورد بود که این رقم در سال 1403 به 9 هزار مورد افزایش یافته البته پیش بینی میشود امسال تعداد پرونده ها دوبرابر شود.
جعفری تصریح کرد: با وجود حجم بالای پرونده های ورودی و کمبود نیروهای رسیدگی کننده براساس آمار ارائه شده از سوی وزارتخانه مدت زمان رسیدگی به پرونده ها با کاهش 15 درصدی همراه بوده و از این نظر استان زنجان رتبه ششم کشوری در رسیدگی به پرونده های اختلافات را دارا است.
وی با اشاره به امر طبقه بندی مشاغل در واحدهایی تولیدی استان، بیان کرد: با تلاش های به عمل آمده و پیگیری های متعدد موفق به دریافت سهمیه طبقه بندی مشاغل برای 90 شرکت استان شدیم که این تعداد بالاتر از سهمیه استان بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اشاره به افزایش تعداد تشکل های کارگری از سال 1400 تاکنون، بیان کرد: خوشبختانه حوادث حین کار در سال گذشته تقریبا به نصف رسیده بود که نشان از اثرگذاری و مفید بودن آموزشهای ایمنی کار بوده است به طوری که میزان فوتی های حین کار نیز در سال 1403 نسبت به سال قبل از آن به نصف کاهش یافته بود.
وی تاکید کرد با توجه فعالیت واحدهایی تولیدی بسیار در منطقه نیرویی که بیکار میشود بلافاصله در محل کار جدیدی مشغول به کار میشود، از این رو تعداد مشمولان بیمه بیکاری ثابت بوده است و به مراتب کاهش هم داشته است.
همایون نماینده جامعه کارگری از شرکت پارس سوئیچ با تبریک هفته کار و کارگر، در بیان مشکلات جامعه کارگری افزود: معضل مسکن به عنوان مهمترین مشکل جامعه کارگری است که تنها 900 هزار تومان به عنوان مزایای مسکن در فیش حقوقی کارگران لحاظ شده است و در بحث مسکن ملی نیز پرداخت اقساط ماهانه از توان کارگران عائله مند خارج است.
وی با تقدیر از مجریان طرح طبقه بندی مشاغل، یادآور شد: در راستای کاهش دغدغه کارگران درخواست دارم این طرح که از خواسته های بحق کارگران است در کل استان اجرایی شود.
همایونی تاکید کرد: در زمینه رسیدگی به شکایات کارگران درخواست دارم زمان رسیدگی کاهش یابد چرا که گاهی کارگر برای دریافت حق دو ماهه خود باید 6 ماه منتظر بماند که البته کمبود نیروهای رسیدگی کننده در برابر انبوه شکایات دریافتی آن اداره از دلایل اصلی طولانی شدن این روند است.
امامی از شورای کارگری ایران ترانسفو در این مراسم به عنوان نماینده کارگران، با تاکید بر اینکه کارگران ابتدا باید برای خود ارزش قائل باشند، افزود: از تعداد 2500 نفر نیروی کار شرکت ایران ترانسفو چرا باید به 500 نفر عنوان کارگر ساده اطلاق شود و پس از سالها آقایان تازه اصلاح عناوین شغلی را مطرح کنند.
وی افزود: این امر از موضوعات هر روزه مورد بحث در بین کارگران با ما است که پیگیری ها را از ما مطالبه دارند تا اصلاح عناوین شغلی با سرعت و جدیت در دستور کار قرار گیرد چرا که در صورت حل نشدن، عواقب آن را در اقتصاد استان شاهد خواهید بود.
انتهای پیام/