60 درصد جمعیت فارس تحت پوشش خدمات وزارت تعاون است - تسنیم
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: فارس با بیش از 87 هزار کارگاه، 680 معدن غنی و 900 هزار بیمه شده اجباری تأمین اجتماعی، بیش از 60 درصد جمعیت خود را تحت پوشش خدمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید جواد رضوی امروز در آیین بزرگداشت روز جهانی کارگر در شیراز، اظهار داشت: فارس با بیش از 87 هزار کارگاه، 680 معدن غنی و 900 هزار بیمه شده اجباری تأمین اجتماعی، بیش از 60 درصد جمعیت خود را تحت پوشش خدمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد، این آمار مسئولیت همکاران در ادارات کل تعاون و سازمانهای تابعه را مضاعف میکند تا با شرکای اجتماعی، شامل کارگران و کارفرمایان با حمایت متقابل، همدلی و همکاری، به پیشرفت و بالندگی استان و کشور کمک کنند.
وی به همایش روز گذشته در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی اشاره کرد و افزود: این مراسم با حضور رئیس جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد و حضور پرتعداد کارگران پس از سالها، نشاندهنده امید به آینده بود.
معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: رئیس جمهور و وزیر تعاون بر شنیدن صدای کارگران تأکید کردند.
رئیس جمهور در ایام انتخابات وعده داد صدای بیصدایان باشد و امروز، وزیر تعاون این وعده را به عینیت رسانده و مطالبات کارگران را شنیده است.
رضوی خاطرنشان کرد: وزیر تعاون در جلسات مرقد امام و ورزشگاه آزادی اعلام کرد که برای بهبود معیشت، سلامت و مسکن کارگران، تلاش حداکثری خواهد کرد.
این شنیده شدن صدا، در رویکرد وزیر و فراهم شدن شرایط همدلی بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان در شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال 1404 نمود یافته است.
وی عنوان کرد: این اقدامات، نویدبخش روزهای بهتر است و انشاءالله محقق خواهد شد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: بیمارستان تامین اجتماعی مدتها است به دلیل مشکلات، تعطیل شده و شاخصهای درمانی در استان فارس عقبافتاده است.
هفته گذشته با وزیر تعاون و مدیرعامل تأمین اجتماعی صحبت کردیم و با وجود مشغله ایشان، قول پیگیری دادند.
تمام تلاش ما این است که این بیمارستان با بخش خصوصی واگذار شود و به سرانجام برسد.
این موضوع را دنبال میکنیم تا درگاه خدمات درمانی آن فعال شود.
جعفر قادری، افزود: علاوه بر این برای بیمارستانهای تأمین اجتماعی صدرا، زرقان و دیگر مراکز درمانی، تذکر دادهایم و پیگیر تسریع در تجویز و تکمیل آنها هستیم.
وی ادامه داد: در کمیسیونهای مجلس، از جمله کمیسیون اجتماعی و اقتصادی، طرحهای متعددی برای حمایت از کارگران و تولید در دست بررسی است.
در 4 سال گذشته، با شعار سرمایهگذاری برای تولید، جلسات فشردهای برگزار کردیم و قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها را به صحن مجلس بردیم.
به گفته قادری، این قانون، ظرفیتهای دانشگاهی و زیرساختی را برای تولید تقویت میکند.
طرح اصلاح قانون بازنشستگی نیز در هفتههای آینده به صحن میرود تا مشکلات این حوزه حل شود.
وی افزود: تمام تلاش ما در کمیسیونهای اقتصادی مجلس، فراهم کردن فضای مناسب برای تولید و سرمایهگذاری است، اگر سرمایهگذاری تقویت نشود، چرخهای کشور نمیچرخد.
سازمان تأمین اجتماعی باید از این بسترها بهرهمند شود تا به استقلال برسد.
در بحث بازنشستگی، هفته گذشته تذکر دادیم و مدلهای کشورهای دیگر را بررسی کردیم تا ارقامی متناسب با تورم برای کارگران تعیین شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مسائل اداری مطرحشده توسط تشکلهای کارگری را نمیتوانیم مستقیماً حل کنیم، اما در چارچوب سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و قانونگذاری عمل میکنیم.
قادری با اشاره به قانون بانکهای غیردولتی که سقف سهام برای اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین شده و تنها در موارد خاص، مانند سهام کارگران، اجازه بیش از 10 درصد داده شده است، گفت: این موضوع در جلسات فنی بررسی شد و اگر نیاز به اصلاح باشد، پیگیری میکنیم.
دولت نباید تصدیگری کند و واگذاری واحدهای تولیدی به تأمین اجتماعی که در لایحه بودجه به دلیل دائمی بودن رد شد، باید سریعاً به مجلس ارائه شود تا این واحدها به بازنشستگان واگذار شود.
وی به طرح سؤال از وزیر تعاون در مجلس اشاره کرد و افزود: پرسیدیم چرا بستههای سرمایهگذاری برای تولید و زیرساختها تعریف نشده و در این زمینه تعلل شده است.
این موضوع را دنبال میکنیم تا زمینههای سرمایهگذاری مرتبط با کارگران تقویت شود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، افزود: از تشکلهای کارگری دعوت کردیم هفته آینده در حوزه انتخابیه حضور یابند تا طرح اصلاح قانون بازنشستگی و دیگر طرحهای اقتصادی بررسی شود.
قراردادهای کوتاه مدت، کارگران را در معرض تعدیل قرار داده است
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار فارس هم گفت: قراردادهای یک ماهه، دو ماهه و سه ماهه در صنایع، کارگران را در معرض تعدیل آسان قرار داده است.
بهرام ذنوبیتبار عنوان کرد: از ابتدای امسال در استان فارس شاهد تعدیل نیرو و مشکلات متعدد در صنایع و واحدهای تولیدی بودیم که نشاندهنده نبود موانع قانونی برای حفظ امنیت شغلی است.
وی در ادامه یکی از مهمترین مشکلات کارگری را نبود امنیت شغلی دانست و افزود: کارگران بهعنوان سربازان خط مقدم تولید، با مشکلات متعددی از جمله نبود امنیت شغلی، بحران مسکن و مصوبات غیرکارشناسی مواجه هستند و رفع این چالشها نیازمند توجه ویژه مسئولین و اجرای اصل سهجانبهگرایی است.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس، تصریح کرد:کارگران مطالبات برحقی دارند که اگر مسئولین تلاش کنند، این مشکلات قابل حل است، اما متأسفانه در عمل، شعارها به اقدامات مؤثر تبدیل نشدهاند.
ذنوبیتبار در ادامه به بحران مسکن کارگران هم اشاره کرد و گفت: با حقوق 10 تا 15 میلیون تومانی و نرخ تورم کنونی، کارگران حتی پس از 30 سال کار نمیتوانند صاحب مسکن شوند.
استاندار و نمایندگان مجلس در حال پیگیری این موضوع هستند و درخواست داریم زمینهای مناسب برای مسکن کارگری تخصیص یابد تا این قشر از تسهیلات ویژه بهرهمند شوند.
وی هچنین با انتقاد از عدم رعایت اصل سهجانبهگرایی در تصمیمگیریهای کارگری، تصریح کرد: برخلاف ادعاها، این اصل در سطح کشور رعایت نمیشود و مصوبات و بخشنامهها بدون کارشناسی دقیق صادر میشوند.
افزایش سن بازنشستگی نمونهای از این مصوبات است که با جلسات متعدد با نمایندگان مجلس، مشکلات آن مطرح شد، زیرا این تصمیم باعث خروج نیروها از صنایع به دلیل دستمزد پایین شده است.
ذنوبیتبار در خاتمه سخنانش با اشاره به اینکه حضور اتباع بیگانه در صنایع معضلی است که آرامش جامعه و فرصتهای شغلی جوانان تحصیلکرده را تهدید میکند، خواستار پیگیری جدی برای محدودسازی حضور اتباع در صنایع شد.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان فارس هم در این مراسم با اشاره به حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس به خانوادههای داغدار، این فاجعه تسلیت گفت و افزود: در این حادثه بیش از 70 کارگر جانباختند و کارگران در معادن، ساختمانها و صنایع، اولین قربانیان حوادثاند و برای حقوقی ناچیز، جان خود را کف دست میگیرند.
علی راستگو عنوان کرد: در شهر، مغازهها قیمتها را خودسرانه تعیین میکنند و نظارت وجود ندارد.
دستگاههای موازی مانند بازرگانی، قیمتها را ثابت نگه نمیدارند و زحمات کارگران بیاثر میشود.
در کشوری پیشرو در فناوری، ناتوانی در کنترل قیمتها پذیرفتنی نیست.
وی از نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی خواست تا این معضل را حل کنند و گفت: تخصص مدیران باید با مسئولیتها همخوانی داشته باشد، اما گاهی افراد در جایگاههای نامناسب قرار میگیرند، مانند متخصص الهیات در پتروشیمی یا فیزیک در ارشاد که به مدیریت لطمه میزند.
راستگو به مشکلات تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: بیمارستان تامین اجتماعی در حال ساخت شیراز با 500 میلیارد تومان هزینه، 4 سال است نیمهتمام مانده و تکمیل آن، درمان رایگان را تضمین میکند.
تأمین اجتماعی از پرداخت بهموقع به داروخانهها و بیمارستانها ناتوان است و کارگران برای دارو هزینه اضافی میپردازند.
انتهای پیام/424/