پایین بودن آمار بیمه بیکاری در استان زنجان نسبت به میانگین کشوری
زنجان-مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: زنجان جزو استانهایی است که آمار بیمه بیکاری در آن پایینتر از میانگین کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، طیب جعفری عصر پنج شنبه در جلسه هم اندیشی کارفرمایان و کارگران در محل استانداری زنجان گفت: زنجان جزو استانهایی است که آمار بیمه بیکاری در آن پایینتر از میانگین کشور است و طی سه سال اخیر نه تنها تعداد مقرریبگیران افزایش نداشته، بلکه نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش نیز داشتهایم.
وی افزود: در سطح استان ۲۷۲ تشکل کارگری تشکیل شده است.
که این نشانه از مشارکت بالای جامعه کارگری در مباحث حوزه کاری خود است.
جعفری با بیان اینکه در استان زنجان ۹۵ هزار نفر کارگر تحت مشمول قانون کار وجود دارد افزود: در سال ۱۴۰۰، دویست و سی و سه مورد حادثه ناشی از کار رقم خورد که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ روند افزایشی در پیش گرفت و در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۱۸۵ مورد کاهش پیدا کرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: در بحث فوت ناشی از کار در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۱۶ مورد وجود داشت.
جعفری با اشاره به اینکه اهم مشکلات کارگران و کارفرمایان بحث اخراج و حقوق قانون کار است، که در صورت عدم سازش با طرح شکایت دادخواهی میکنند، گفت: کارگران با طرح شکایت در این زمینه و در سال ۱۴۰۳ نه هزار و صد و نود و یک پرونده وارده به مراجع قانونی استان ارائه شده است.
وی افزود: استان زنجان در میانگین زمان رسیدگی به شکایات کارگران از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲، بین ۱۹ روز تا ۲۴ روز روند افزایشی داشته است.
جعفری افزود: استفاده از استراحتگاههای وزارت تعاون، ارائه خدمات ورزشی، همینطور تأسیس خانه بهداشت کارگری از جمله خدمات برای کارگران در نظر گرفته شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان گفت: افزایش دو برابری تعداد پروندهها، عمدتاً ناشی از تغییر رویههای سازمان تأمین اجتماعی و اختلافات بر سر عناوین شغلی است که کارگران را ناگزیر به شکایت کرده است.
جعفری اذعان کرد: افزایش تعداد پروندهها، با توجه به محدودیت نیروی انسانی در ادارات کار، موجب افزایش فشار کاری بر هیئتهای تشخیص شده است.
با این حال، با دو شیفته کردن برخی مراجع و افزایش تعداد مراجع تشخیص، توانستیم زمان رسیدگی به پروندهها را حدود ۱۵ درصد کاهش دهیم.
دبیر کانون رانندگان استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه ۱۰ هزار راننده و ناوگان باری و رانندگان مسافربری در کانون رانندگان فعالیت دارند، گفت: رانندگان ایران فارغ از هر گرایشهای سیاسی همیشه در میدان بودند.
رانندگان حمل و نقل بالغ بر ۱۲ میلیون تن جابهجایی انجام دادهاند.
سعید مصطفوی با بیان تعدادی از مشکلات حمل نقل و رانندگان استان، افزود: بحث عدم نظارت بر بازار قطعات یدکی، خرید و تهیه لاستیک، کمبود شدید روغن صنعتی و اهم مشکلات آنها در حوزه تأمین اجتماعی رانندگان جدیدالورود است.