هماندیشی «حج و امتسازی اسلامی» در قم برگزار شد+ تصاویر - تسنیم
نشست علمی «حج و امت سازی اسلامی» با حضور نخبگان حوزوی و پژوهشگران در شهر قم برگزار شد و در آن ظرفیت های حج در تحقق امت سازی اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نشست علمی «حج و امتسازی اسلامی» امروز با حضور جمعی از نخبگان حوزوی و پژوهشگران به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری معاونت امور بینالملل بعثه مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم برگزار شد.
در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت، حجتالاسلام والمسلمین منصور میراحمدی معاون امور بینالملل بعثه و آیتالله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) به ایراد سخن پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در این نشست با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره «امتسازی»، گفت: امروز موضوع امتسازی از مسائل راهبردی جهان اسلام است و فرمایشات مقام معظم رهبری، زمینهساز شکلگیری این هماندیشی شد تا با استفاده از ظرفیتهای حج ابراهیمی، مباحث علمی و راهبردی در این زمینه تبیین شود.
سرپرست حجاج ایرانی با تأکید بر پیوند عمیق میان حج و شخصیت حضرت ابراهیم خلیلالله (ع)، بیان کرد: اساس برنامههای حج به حضرت ابراهیم برمیگردد و امام خمینی (ره) نیز همواره بر «حج ابراهیمی» تأکید داشتند.
حج، هم بهتنهایی و هم در نسبت با ابراهیم خلیلالرحمن، ظرفیتی عظیم برای امتسازی دارد.
همانگونه که قرآن کریم میفرماید که «إِنَّ إِبْرَاهِیمَ كَانَ أُمَّةً قَانِتًا لِلَّهِ».
آیتالله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت میز در این نشست، حج را دارای ابعاد متنوعی دانست و گفت: نباید فقط به جنبه ظاهری حج بسنده کنیم.
حج دارای ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و تمدنی است.
در این زمینه نگاه به فرهنگ باید از منظر دینی باشد.
اگر رویکرد حداکثری به دین داشته باشیم، آنگاه فرهنگ نیز باید از آموزههای دینی تأثیر بپذیرد.
وی با اشاره به ظرفیت حج در تبادل فرهنگها گفت: حج فرصتی برای تبادل فرهنگی میان مسلمانان از ملیتها و قومیتهای گوناگون است.
این تبادل میتواند به درک متقابل، غنای فرهنگی و در نهایت تقویت هویت اسلامی منجر شود.
مسلمانان در حج احساس تعلق به یک امت بزرگ را تجربه میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین منصور میراحمدی معاون امور بینالملل بعثه مقام معظم رهبری نیز در این نشست با اشاره به اینکه در سالهای گذشته در خصوص «امت اسلامی» کارهای زیادی انجام شده است، افزود: آنچه مغفول مانده، نسبتشناسی حج و آموزههای آن با امتسازی اسلامی است؛ موضوعی که با وجود ظرفیتهای فراوان حج، کمتر به آن پرداخته شده و به همین دلیل، تصمیم گرفته شد کار مشترکی میان معاونت بینالملل و پژوهشکده حج و زیارت انجام شود.
وی گفت: نکته مهمی که در این تجربه علمی مشخص شد، این است که موضوع «حج و امتسازی اسلامی» بسیار بکر و کمکار شده است و ظرفیتهای مغفولمانده زیادی دارد
در ادامه این نشست علمی، 10 نفر از پژوهشگران دیدگاهها و ایدههای خود را درباره ظرفیتهای گسترده فریضه حج در راستای امتسازی اسلامی مطرح کردند.
در این نشست، پیشنهاد برگزاری همایشی ملی یا حتی بینالمللی در سالهای آینده مطرح و مقرر شد مقدمات لازم برای آن فراهم شود.
انتهای پیام/