باید به ابزارهای جدید تولید محتوا مجهز شویم
دبیر شورای عالی فضای مجازی بر اهمیت تجهیز به ابزارهای جدید تولید محتوا و استفاده از ابزار هوش مصنوعی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی امروز (پنجشنبه) در سومین اجلاس بین المللی راویان رسانهای اهل بیت علیه السلام با حضور فعالان رسانهای قاره آفریقا در شهر مقدس قم، طی سخنانی گفت: تحولاتی که در سالهای اخیر رخ داده باعث تغییری جدی در مهندسی و معماری فرهنگی دنیا شده است.
وی با اشاره به حذف سد زبان برای نفوذ به جوامع و تغییر فرهنگهای اختصاصی کشورها افزود: پیشتر برای ایجاد ارتباط عمیق با جوامع سد محکمی به نام زبان وجود داشت و زبان مادری یک میراث تاریخی، فرهنگی و دینی برای مردم ایجاد میکرد که به دلیل وجود این سد، گفتمان سازی و نشر محتوا سخت بود.
آقامیری ادامه داد: در چند سال گذشته به دلیل ظهور فناوریهای جدید این سد برداشته شده و امروز به محض تولید یک محتوا در کسر ثانیه شما میتوانید آن را به زبانهای مختلف ترجمه کنید و حتی برخی از سکوهای بزرگ در سالهای آینده مجهز به فناوری خواهند شد که با بارگذاری محتوا همزمان به زبانهای مختلف ترجمه کنند.
وی گفت: بستر ارتباطی مناسبی در سطح جهانی ایجاد شده و این فرصت فوق العادهای است تا میراث تاریخی خود را به دنیا عرضه کنیم تا دنیا با شناخت نگاه، منش و اصول زندگی ایرانی-اسلامی به این مسیر بپیوندند.
آقامیری تاکید کرد: البته حذف سد زبان تهدید نفوذ فرهنگهای دیگر را به کشور به دنبال دارد که باید این مهم مدیریت شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به تحولات حذف زبان و دسترسی مستقیم به مخاطبان، خارج از چارچوبهای مرسوم، تصریح کرد: تحول سوم ایجاد دسترسی به جمعهای محدود است و اگر سالهای گذشته به رسانههای ناشر محور، کلان و مرجع برای تولید و انتشار پیامها وابسته بودیم، امروز این رسانههای مرجع جای خود را به رسانههای اختصاصیتر دادهاند.
وی افزود: ابزارهای جدید ارتباطی جمعهای کوچک و اختصاصی همچون گروههای محیط زیستی، دانشجویی و … را ایجاد کرده و میکرورسانهها شکل گرفتهاند که تاثیر به مراتب بیشتری نسبت به دورههای قبل دارند.
آقامیری اظهار داشت: این فرصتی است که از ظرفیت رهبران میکرورسانهها استفاده کرده و بتوانیم در جمعهای کوچک تاثیر بیشتر با نتیجه مطلوبتری داشته باشیم.
رییس مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که این سه تحول در لایه ارتباطات شکل گرفته است، گفت: باید به ابزارهای تولید محتوا مجهز شویم چرا که اگر قبلا پادکست و کلیپ بود امروز با توجه به ابزار هوش مصنوعی تولید محتوا به سرعت در حال تحول است و هزینه آن کاهش و سرعت آن افزایش چشمگیری یافته است.
این در حالی است که محتواها هم به شدت اختصاصی سازی شدهاند.
وی افزود: محتواهای تولید شده توسط هوش مصنوعی با بیست سال گذشته قابل رقابت نیست و سرعت ده برابر شده و هر روز بیشتر هم میشود.
به طور مثال امروز با ابزارهای هوش مصنوعی ظرف مدت چند ماه به جای چند سال انیمیشن میسازند بنابراین باید از این ظرفیت ایجاد شده برای تولید محتوای اختصاصی برای مخاطبهای هدف در میکرورسانهها استفاده کنیم.
آقامیری با اشاره به این که باید به ابزارهای جدید تولید محتوا مجهز شویم ادامه داد: زمان برای رسیدن به ابزار مطلوب و تولید محتوای باکیفیت، انبوه و جذاب محدود است و شاید در یک زمان کوتاه یک ساله فرصت داریم تا از این فرصت استفاده کنیم وگرنه عقب خواهیم ماند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: اگر بتوانیم در این مدت این ابزارها را در اختیار مبلغان دینی قرار داده و استفاده از این ابزارها را به آنها آموزش دهیم، میتوانیم جامعه مخاطب خود را به سطح بین المللی و جهانی گسترش دهیم.
وی در پایان گفت: مرکز ملی فضای مجازی آمادگی دارد تا کمک کند که حرکت در این مسیر سرعت پیدا کرده و این ابزارها در اختیار کسانی قرار گیرد که موجب تعالی جامعه میشوند.
منبع: مرکز ملی فضای مجازی