«می ناب» ملائکه
بعضی کارها مختص بعضی افراد است؛ شاید تعریف «هنر» هم همین باشد؛ هنری که خلق می شود، مهمترین ویژگی اش این است که قابلیت نسخه برداری کامل ندارد و قابل گرته برداری نیست.

خبرگزاری تسنیم_عبدالله عبداللهی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی نوشت: بیتعارف، اصلِ غرضم از انتشار این اجرای ناب حاج علی ملائکه، صرفاً این بود که در صفحهام باشد و اگر کسی مراجعهای کرد و دید، حظّی ببرد.
امّا چند کلمهای هم که به ذهنم میرسد بگویم؛ جناب غلامحسین بنان، درباره یکی از تصانیفی که خوانده، یعنی «می ناب»(به آهنگسازی روحالله خالقی)، ادعای بزرگی دارد؛ او میگوید که برای بازاجرای آن جایزه تعیین کرده بود؛ به این شکل که برای آنها که ردیف و نت موسیقی میدانند، یک بازه زمانی و برای آنها که نت نمیدانند 6 ماه زمان داده بود که عین آن را بخوانند.
خود بنان ادعا میکند که کسی نتوانست عین آن «می ناب» بنان را بخواند و جایزه 10 هزار تومانی آن زمان را ببرد!
بنان، این ادعا را از جهت پیچیدگی فنی و تکنیکی اجرای میناب مطرح کرده بود؛ خودش میگفت در اجرای آن، دستگاههای اصفهان و همایون و چهارگاه و همه را قاطی کرده و خوانده!
امّا درباره این اجرای حاج علی ملائکه، شاید بتوانیم مدعی شویم که به لحاظ «حال و هوا» و حتی بعضی پیچیدگیهای اجرا، دیگر بعید است که کسی بتواند عین آن را اجرا کند.
اصلاً بعضی کارها مختص بعضی افراد است؛ شاید تعریف «هنر» هم همین باشد؛ هنری که خلق میشود، مهمترین ویژگیاش این است که قابلیت نسخهبرداری کامل ندارد و قابل گرتهبرداری نیست.
این اجرای علی ملائکه از این دست است؛ بعضی کارهای حاج منصور، مثلاً «مدینه شهر پیغمبر»ش همین حس و حال را دارد؛ زینب زینب سلیم از این قبیل است و...
کار حاج علی ملائکه را بشنوید و صفا کنید؛ این همان کاری است که در ادامهاش ایشان «ای صفای قلب زارم...» معروف را میخواند...
.
انتهای پیام/