خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترکیه بر مخالفت خود با تمرکززدایی در سوریه تأکید کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 15:52
ترکیه با هرگونه طرحی که موجب تضعیف دولت مرکزی سوریه یا تهدید حاکمیت و تمامیت ارضی آن شود، مخالف است.
سوريه،تركيه،آنكارا،دولت،تماميت،دموكراتيك،مركزي،غيرمتمركز،ارض ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - منابع ترکیه‌ای اعلام کردند که این کشور با هرگونه طرحی که موجب تضعیف دولت مرکزی سوریه یا تهدید حاکمیت و تمامیت ارضی آن شود، مخالف است؛ این اظهارات در پاسخ به درخواست کرد‌های سوریه برای استقرار یک نظام غیرمتمرکز در این کشور مطرح شده است.
ترکیه سال‌ها از شورشیان مخالف بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه حمایت کرده و اکنون به‌عنوان نزدیک‌ترین متحد خارجی حاکمان جدید سوریه شناخته می‌شود و وعده داده که در بازسازی و تثبیت کشوری که از جنگ ۱۴ ساله آسیب دیده، کمک کند.
آنکارا خواسته‌های کرد‌های سوریه برای تمرکززدایی را تهدیدی جدی می‌داند، چرا که این گروه‌ها را مرتبط با شبه‌نظامیان کرد در داخل خاک ترکیه می‌داند؛ در حالی که ترکیه در تلاش است تا به درگیری ده‌ها ساله با گروه شبه‌نظامی غیرقانونی پ.
ک.
ک پایان دهد.
احزاب رقیب کرد سوری، از جمله نیرو‌های دموکراتیک سوریه (SDF) که کنترل شمال‌شرق سوریه را در دست دارند، روز شنبه در نشستی بر سر یک دیدگاه سیاسی مشترک برای اقلیت کرد سوریه و نظام غیرمتمرکز به توافق رسیدند؛ پیشنهادی که از سوی دولت مرکزی سوریه رد شده است.
منابع ترکیه‌ای در توضیح اظهارات اخیر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، که گفته بود خواسته‌های تمرکززدایی چیزی جز «خیال خام» نیستند، تأکید کردند: «ترکیه هیچ ابتکاری را که هدف آن تضعیف تمامیت ارضی سوریه، ضربه زدن به حاکمیت آن، یا اجازه دادن به گروه‌هایی خارج از کنترل دولت مرکزی برای حمل سلاح باشد، نمی‌پذیرد.»
ترکیه که عضو ناتو است، نیرو‌های دموکراتیک سوریه را یک سازمان تروریستی می‌داند.
آنکارا از توافق ماه مارس بین نیرو‌های دموکراتیک سوریه و دمشق برای ادغام نهاد‌های حکومتی و نیرو‌های امنیتی کرد با دولت مرکزی استقبال کرده، اما خواستار انحلال کامل شبه‌نظامیان یگان‌های مدافع خلق (YPG) به‌عنوان نیروی اصلی نیرو‌های دموکراتیک سوریه و حذف ساختار فرماندهی آنها شده است.
ایجاد «فضا» برای دمشق
یک منبع ترک اعلام کرد که آنکارا «فضای لازم» را در اختیار دمشق گذاشته تا به نگرانی‌های ترکیه درباره شبه‌نظامیان کرد در سوریه رسیدگی کند.
پیش‌تر ترکیه هشدار داده بود که در صورت بی‌پاسخ ماندن این نگرانی‌ها، ممکن است دست به اقدام نظامی بزند.
منبعی در وزارت دفاع ترکیه نیز چهارشنبه گفت که خواسته‌های مربوط به خودمختاری می‌توانند به حاکمیت و ثبات منطقه‌ای سوریه لطمه بزنند.
وی در یک نشست خبری در آنکارا تصریح کرد: «ما تحت هیچ عنوانی تجزیه تمامیت ارضی سوریه و تضعیف ساختار یکپارچه آن را نمی‌پذیریم.
ما با هرگونه سخن یا اقدامی درباره مناطق خودمختار یا نظام غیرمتمرکز مخالفیم؛ همان‌طور که دولت جدید سوریه نیز چنین دیدگاهی دارد.»
شامگاه چهارشنبه، اونجو کچلی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه، از همه کشور‌های منطقه خواست تا در تأمین امنیت و ثبات سوریه همکاری کنند و از اسرائیل خواست حملات هوایی خود را که به وحدت و تمامیت سوریه آسیب می‌زند، متوقف کند.
اسرائیل در ماه‌های اخیر حملات متعددی را در خاک سوریه انجام داده که از نگاه آنکارا اقدامی تحریک‌آمیز و غیرقابل قبول در مسیر آسیب زدن به وحدت سوریه در دوران پس از اسد تلقی می‌شود.
ترکیه از زمان آغاز جنگ غزه، یکی از منتقدان سرسخت اسرائیل بوده است.
آنکارا همچنین خواستار لغو کامل تحریم‌های غرب علیه سوریه و خروج نیرو‌های آمریکایی مستقر در شمال‌شرق این کشور شده است.
منبع: رویترز