خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دانشگاه شیراز میزبان همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 14:53
شیراز- رئیس پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان دانشگاه شیراز گفت: همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.
هويت،دانشگاه،ايرانيان،پژوهشي،شيراز،تحولات،انساني،علوم،فرهنگي ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، شکرالله خاکرند گفت: همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، دومین همایش از سلسله همایش‌های دوسالانه در موضوع هویت ایرانیان است که در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه هویت هر جامعه‌ای گنجینه میراث فرهنگی و تمدنی و تاریخی آن ملت و تمامیت شخصیت و استعدادها و ذخایر معنوی و فکری آن جامعه را شامل می‌شود، ادامه داد: حفظ، تداوم و تقویت هویت ملی با شناخت استعدادهای نهفته در آن و رصد فرصت‌ها و تهدیدهای فعلی و پیش رو ممکن است.
شناخت و ارائه راه‌حل برای مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه رسالت دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی است.
از همین‌رو، برگزاری کنگره‌های دوسالانه بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای از برنامه‌های پروژه هویت ایرانیان در زمینه پرداختن جدی‌تر و تخصصی‌تر به موضوع هویت است.
رئیس پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان دانشگاه شیراز افزود: تمام فعالیت‌های پژوهشی صورت‌گرفته در فاصله پیش همایش‌ها در قالب سخنرانی، نشست علمی، تدوین پایان نامه و رساله و تألیف مقاله و کتاب و نیز طرح‌های پژوهشی، در همایش‌ها عرضه می‌گردد، تا از خلال آن نخبگان و اندیشمندان هویت‌شناس به تبادل‌نظر بپردازند و به تدریج ادبیات پژوهشی قابل استناد برای محققان فراهم شود.
خاکرند تصریح کرد: نظر به محوریت همه جانبه نهاد دانشگاه در تحولات یک کشور و جایگاه رشته‌های علوم انسانی از میان رشته‌های دانشگاهی در تأمین و تحکیم بنیان‌های فرهنگی جامعه، رشته‌های علوم انسانی محق‌ترین مرجع برای ترسیم حدود هویت جمعی و تعیین مؤلفه‌های روح ملّی به حساب می‌آیند.
پایش تحولات نرم و علی‌الدوام مؤلفه‌های ثابت هویتی در نسبت با متغیرهای کنترل‌ناپذیر جهانی و ارزیابی چگونگی اثربخشی این تحولات از شیوه و میزان نقش‌آفرینی آن‌ها در تقویت یا استحاله هویت جمعی از منظر و در افق نگاه و رویکردی تمدنی، بی‌شک رسالت انحصاری و بی‌بدیل این رشته‌ها را در مجموعه رشته‌های دانشگاهی تشکیل می‌دهد.