خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه اندازی مزرعه GPU هوش مصنوعی در پارک پردیس

تسنیم | اجتماعی و حوادث | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 14:53
معاون علمی رئیس جمهور در پاسخ به پرسشی درباره تجهیز هم زمان مزارع پردازشی در کشور یا اجرای آن بر اساس اولویت بندی توضیح داد: یکی از این مزارع در پارک فناوری پردیس راه اندازی می شود و سایر مراکز در کشور به تدریج و به صورت تک تک تجهیز خواهند شد.
هوش،مصنوعي،توسعه،كشور،افشين،پردازشي،سكوهاي،معاونت،نصب،خريد،ب ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر حسین افشین، در حاشیه بازدید از نمایشگاه اینوتکس، در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت خرید و نصب GPUفارها در کشور گفت: در تاریخ 26 اسفندماه سال گذشته، سرورهای هوش مصنوعی که سفارش داده بودیم وارد کشور شد و در ایام تعطیلات نوروز 1404، فرآیند نصب آن‌ها را آغاز کردیم.
وی اظهار کرد: در مرحله نخست نصب، به دلیل نیاز به ایجاد زیرساخت‌هایی از جمله سیستم‌های تهویه، خنک‌کننده (کولینگ)، مسائل مرتبط با تأمین انرژی و نصب رک‌ها، اجرای برنامه‌ها با تأخیر مواجه شد.
افشین با ابراز خرسندی از خرید و ورود تجهیزات GPUفار به کشور تصریح کرد: این خرید در سه مرحله انجام شد و بخش‌های اصلی آن به کشور رسیده است.
اگرچه نمی‌توان به‌طور دقیق اعلام کرد که هر بخش در چه زمانی وارد شده، اما بخش اول و مهم آن در 26 اسفند وارد کشور شد.
معاون علمی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه به وعده خود برای خرید و تأمین زیرساخت پردازشی هوش مصنوعی عمل کرده‌ایم، یادآور شد: با این اقدام، زیرساخت مناسبی حداقل برای یک تا دو سال آینده فراهم خواهد شد و محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از این ظرفیت بهره‌مند شوند.
بخش پردازشی داده‌ها هزینه‌بر است و نبود زیرساخت‌های لازم، مانعی جدی در مسیر توسعه هوش مصنوعی محسوب می‌شود.
توسعه سکوهای هوش مصنوعی
معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه توسعه سکوهای هوش مصنوعی، با بیان اینکه تحولات مثبتی در این حوزه رخ داده است، خاطرنشان کرد: با توجه به تصمیم برای افزودن سکوهای هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، فراخوانی منتشر شد که پس از پایان آن، فرآیند ارزیابی نیز انجام گرفت.
وی افزود: طی دو هفته آینده، قرارداد شرکت‌هایی که در این ارزیابی‌ها انتخاب شده‌اند نهایی می‌شود و این شرکت‌ها به سکو افزوده خواهند شد.
افشین ادامه داد: علاوه بر اضافه شدن شرکت‌های دانش‌بنیان، 13 دانشگاه نیز در حوزه دستیار هوشمند به‌صورت کامل فعال خواهند شد و در این زمینه با برگزاری جلساتی، هماهنگی‌های لازم انجام شده است.
وی تأکید کرد: ما آمادگی داریم با شرکت‌های دانش‌بنیانی که علاقه‌مند به توسعه بازارگاه‌ها هستند همکاری کنیم و این شرکت‌ها می‌توانند در فراخوان‌های بعدی معاونت مشارکت داشته باشند.
افشین همچنین آمادگی این معاونت را برای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و محققان، چه به‌صورت فردی و چه شرکتی که توان توسعه زیرساخت‌ها را داشته باشند، اعلام کرد.
وی با اشاره به برخی انتقادات مطرح‌شده در این مسیر گفت: نظر بسیاری از منتقدان با حضور در جلسات و بازدید از مجموعه، مثبت شده است.
البته هم افراد باید صبر و تحمل داشته باشند و هم ما باید انتقادپذیر باشیم و خود را اصلاح کنیم.
تحریک بازار؛ گام سوم معاونت در توسعه هوش مصنوعی
افشین تحریک بازار را سومین گام معاونت در توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی دانست و گفت: برای کاربردی‌سازی محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله توسعه نرم‌افزارها، آن‌ها را در سکوهای موجود توسعه می‌دهیم تا عرضه و تقاضا شکل بگیرد؛ چرا که یکی از راه‌های موفقیت در توسعه هوش مصنوعی، گسترش بازار است.
وی با اشاره به شکل‌گیری شرکت‌هایی در حوزه هوش مصنوعی افزود: اگر بازاری برای این شرکت‌ها ایجاد نشود، عملاً نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.
بنابراین باید مزایای این فناوری و صرفه‌جویی‌های مالی آن برای افراد روشن شود تا محصولی با کیفیت تولید گردد.
از همین رو، توسعه و تقویت بازار هوش مصنوعی یکی از برنامه‌های اصلی ماست.
معاون علمی اضافه کرد: در این راستا، مذاکراتی با شرکت‌های بزرگ انجام داده‌ایم تا در قالب اعتبار مالیاتی، قراردادهایی با شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها یا شرکت‌های صاحب‌صلاحیت منعقد کنند و از این طریق در این مجموعه‌ها سرمایه‌گذاری کنند.
توسعه فارم‌های پردازشی در کشور
افشین در پاسخ به پرسشی درباره تجهیز هم‌زمان مزارع پردازشی در کشور یا اجرای آن بر اساس اولویت‌بندی توضیح داد: یکی از این مزارع در پارک فناوری پردیس راه‌اندازی می‌شود و سایر مراکز در کشور به‌تدریج و به‌صورت تک‌تک تجهیز خواهند شد.
وی دلیل پراکندگی این مزارع را ملاحظات پدافند غیرعامل عنوان کرد و افزود: در نهایت، خدمات این مراکز به‌صورت ابری ارائه می‌شود تا همه کاربران در سراسر کشور امکان دسترسی داشته باشند.
فاصله بین سرورها یکی از چالش‌هاست و با تأکید بر فاصله بهینه 50 تا 100 کیلومتر بین آن‌ها، یادآور شد: در محل‌هایی که سرورها مستقر می‌شوند، باید این فاصله رعایت شود.
در حال حاضر تمرکز اصلی ما بر شهر تهران است.
وی در خصوص منابع مالی این طرح گفت: برآورد اعتبارات این پروژه بین 10 تا 30 میلیارد دلار است، اما همه این اعتبارات تاکنون محقق نشده‌اند.
انتهای پیام/