خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی هنرمندان گمنام و رونق اقتصاد فرهنگ در دستور کار

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 14:13
معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزیر ارشاد با اشاره به ظرفیت های فرهنگی و هنری استان مرکزی، گفت: شناسایی هنرمندان گمنام و تقویت بخش خصوصی فرهنگی مورد تاکید و در دستور کار است.
فرهنگي،استان،فرهنگ،ارشاد،اسلامي،مركزي،وزير،هنري،هنرمندان،امو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی محمدی، معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد ظهر امروز در آیین تکریم و معارفه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه در سفر به استان‌های مختلف کشور، ظرفیت‌های پنهان فراوانی از هنرمندان کشف شده، گفت: متأسفانه بسیاری از این هنرمندان با وجود استعداد و توانمندی بالا، به‌دلیل نجابت و بی‌ادعایی در گمنامی به سر می‌برند و از مدیران کل خواسته شده است که در اسرع وقت با برگزاری نشست‌های تخصصی، این هنرمندان را شناسایی و ظرفیت‌های آنان را در مسیر تولید فرهنگی به‌کار گیرند.
وی افزود: استان مرکزی امروز نیز در شاخه‌های مختلف فرهنگی و هنری از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، نگارگری، عکاسی، هنرمندان شایسته‌ای دارد که با وجود محدودیت‌ها، با کمترین امکانات بیشترین تلاش را در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر کشور انجام می‌دهند.
استان مرکزی و به‌ویژه شهر اراک از جمله مناطق فرهنگی کشور محسوب می‌شود که شخصیت‌های برجسته‌ای چون امام خمینی(ره)، مرحوم پروین اعتصامی، مرحوم آیت‌الله‌العظمی اراکی و دیگر بزرگان را به جامعه اسلامی تقدیم کرده است.
محمدی با اشاره به شعار سال 1404 که از سوی رهبر معظم انقلاب «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری شده است، تصریح کرد: اگرچه این شعار در ابتدا نگاه اقتصادی دارد، اما می‌توانیم آن را به حوزه فرهنگ و هنر نیز تعمیم دهیم چراکه سرمایه‌گذاری در تولید آثار فرهنگی و هنری یکی از مهم‌ترین مصادیق این رویکرد است.
معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد ادامه داد: یکی از چهار برنامه کلان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «رونق و توسعه اقتصاد فرهنگ» است که می‌توان از طریق شناسایی هنرمندان، خلق آثار هنری و معرفی آن‌ها به بازارهای داخلی و بین‌المللی به تحقق آن کمک کرد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به‌عنوان یکی از نهادهای زیرمجموعه وزارت ارشاد، در حال حاضر در 83 کشور دنیا دارای رایزنی و وابسته فرهنگی است و می‌تواند در معرفی آثار هنری استان‌ها به دنیا نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشد.
وی بیان کرد: شعار «ایران فقط تهران نیست» به‌صورت جدی در دستور کار شورای معاونین وزارتخانه قرار گرفته و با واگذاری اختیارات بیشتر به مدیران کل استان‌ها، قصد داریم امور فرهنگی را به هنرمندان همان استان‌ها واگذار کنیم.
استان مرکزی ظرفیت بالایی در این زمینه دارد؛ به‌گونه‌ای که بیش از 250 مؤسسه فرهنگی و هنری چندمنظوره در این استان فعال هستند.
واگذاری برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی به این مؤسسات در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است.
تأکید معاون وزیر ارشاد بر مسئولیت اجتماعی، هم‌افزایی نهادی و پرهیز از سیاست‌زدگی
معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد اسلامی بر اجرای دقیق برنامه‌های کلان وزارتخانه، تقویت هم‌افزایی نهادهای فرهنگی، بهره‌گیری از ظرفیت مسئولیت اجتماعی صنایع استان تاکید کرد و گفت: پرهیز از سیاست‌زدگی در حوزه فرهنگ ضرورت دارد.
همان‌گونه که جناب دکتر پزشکیان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز بر پرهیز از سیاست‌زدگی و توجه به شایسته‌سالاری در فرهنگ تأکید دارند، ما نیز موظفیم در این مسیر حرکت کنیم.
محمدی افزود: ما باید فارغ از گرایش‌های سیاسی، به همه هنرمندان و فعالان فرهنگی خدمت‌رسانی کنیم.
هر فردی با هر دیدگاه و عقیده‌ای که وارد مجموعه ارشاد می‌شود، باید مورد احترام قرار گیرد و از خدمات فرهنگی بهره‌مند شود و رضایتمندی از اصحاب فرهنگ و هنر نباید به گروه خاصی محدود شود، بلکه باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که تمام اقشار مردم از خدمات فرهنگی بهره‌مند شوند و نشاط اجتماعی در استان افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در استان‌ها پنج دستگاه فرهنگی هم‌خانواده با وزارت ارشاد شامل اداره کل اوقاف و امور خیریه، نهاد کتابخانه‌های عمومی، حج و زیارت، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و دفاتر خبرگزاری‌ها فعال هستند.
این دستگاه‌ها به‌عنوان زیرمجموعه‌های فرهنگی باید با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم‌افزایی و همکاری مؤثر داشته باشند.
محمدی بیان کرد: دستگاه‌هایی چون میراث فرهنگی، گردشگری، ورزش و جوانان، حوزه هنری، سازمان تبلیغات، نیروهای مسلح، دانشگاه‌ها، استانداری و شهرداری‌ها نیز باید در کنار اداره کل ارشاد قرار بگیرند.
یکی از هنرهای مدیران کل این است که بتوانند بین این نهادها هماهنگی ایجاد کنند و از ظرفیت مشترک آن‌ها در اجرای برنامه‌های فرهنگی بهره ببرند.
وی با اشاره به روحیه فرهنگی مسئولان استان مرکزی ادامه داد: خوشبختانه استاندار مرکزی و معاونین ایشان و امام جمعه محترم اراک، همگی دغدغه‌مند مسائل فرهنگی هستند و این پشتوانه‌ای بسیار ارزشمند برای تحقق برنامه‌های فرهنگی استان محسوب می‌شود.
شرکت‌های دولتی و کارخانجات موظفند یک درصد از هزینه‌های خود را صرف مسئولیت‌های اجتماعی کنند
معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد اسلامی با اشاره به مسئولیت اجتماعی صنایع گفت: مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی، شرکت‌های دولتی موظفند یک درصد از هزینه‌های خود را صرف مسئولیت‌های اجتماعی کنند.
استان مرکزی با توجه به ویژگی صنعتی خود و برخورداری از واحدهایی نظیر پتروشیمی، پالایشگاه، آلومینیوم‌سازی و غیره ظرفیت بزرگی برای بهره‌گیری از این قانون در جهت حمایت از فرهنگ و هنر دارد.
محمدی بیان کرد: اگر این ظرفیت به درستی مدیریت و پیگیری شود، می‌تواند در تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید»، مصداقی از سرمایه‌گذاری برای تولید آثار هنری نیز باشد و در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر بسیار تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: با توجه به مهاجرپذیر بودن استان مرکزی و به‌ویژه شهر اراک، علی‌رغم ترکیب جمعیتی متنوع، خوشبختانه فرهنگ عمومی استان حفظ شده و این از نشانه‌های فرهنگی بودن مردم استان است.
اما برای پیشگیری از تأثیر منفی خرده‌فرهنگ‌ها، باید با فعال‌سازی شورای فرهنگ عمومی، تهدیدهای فرهنگی را به فرصت تبدیل کنیم.
معاون حقوقی امور مجلس و استان‌های وزیر ارشاد اسلامی تصریح کرد: در ابلاغ صادره برای مدیران کل، پیوستی با 11 بند تعریف شده که بند نخست آن به اجرای برنامه‌های کلان وزیر که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده اختصاص دارد و بند دوم نیز مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را به‌عنوان مدیر ارشد فرهنگی آن استان معرفی می‌کند.
انتهای پیام/711/