ثبت جهانی آسبادها همت جمعی میطلبد - تسنیم
مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران، گفت: آسبادهای خراسان جنوبی بی نظیر است و برای ثبت جهانی همت جمعی می طلبد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد حسن طالبیان در جلسه بررسی وضعیت پرونده ثبت جهانی آسبادهای استان که باحضور معاون عمرانی استاندار، فرمانداران و شهرداران شهرستانهای نهبندان و درمیان، سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئولین ثبت جهانی آسبادهای استان، در محل دفتر معاون عمرانی استانداری برگزار شد، به پیامدهای ثبت جهانی آثار اشاره کرد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران افزود: در تاکیدات مقام معظم رهبری و همین طور برنامه استراتژیک کشور بارها گفته شده ایران باید از قلههای فرهنگی دنیا باشد و برای رسید به این مهم باید معرفی داشتههای فرهنگی کشور در سطح جهان صورت گیرد و ثبت جهانی تصویر زیبایی از تمدن و فرهنگ ایران را به جهانیان نشان میدهد.
وی بیان کرد: ورود گردشگر به کشور رونق اقتصادی به دنبال دارد و گردشگران نیز به دنبال آثار ثبت جهانی هستند.
طالبیان ادامه داد: حضور گردشگران خارجی، علاوهبر اینکه میتواند باعث ایجاد ثروت و اشتغال و رونق اقتصادی باشد، میتواند معرفیکننده و مبلغ فرهنگ، تاریخ، تمدن، زیباییها و امنیت موجود در ایران به مردم دیگر کشورها باشد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران گفت: اهمیت آثار ثبت جهانی بقدری است که این آثار در زمان جنگ توسط جامعه بین الملل محافظت میشوند.
وی افزود: همین طور هر لحظه که برای اثر جهانی کمک بخواهیم از طرف یونسکو و جامعه بینالملل کمک میشود مثل ارگ بم که در زمان زلزله کمکهای فراوانی از طرف جامعه بین الملل انجام شد.
طالبیان عنوان کرد: در سایت یونسکو تمام آثار جهانی به زبان های مختلف ترجمه شده و در دسترس گردشگران قرار گرفته است و مدیر اثر ثبت جهانی شده می تواند مستقیم با سایتهای جهانی ارتباط بگیرد و در دورهای آموزشی مختلف شرکت کند.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران بیان کرد: پیامدهای ثبت جهانی آثار بسیار زیاد است و باید از این فرصت استفاده کنیم.
وی افزود: ثبت آثار در یونسکو به مثابه دارایی یک ملت و کشور محسوب میشود و مهمترین پیامدهای ثبت جهانی یک اثر ایجاد وفاق در بین مردم و به خصوص جوانان است که احساس غرور، افتخار ملی و افتخار به گذشته برای آحاد افراد یک کشور را به دنبال دارد و نقش بزرگی در تقویت و همبستگی ملی دارد.
طالبیان عنوان کرد: ایران به دلیل دوران جنگ از ثبت جهانی عقب افتاده و به همین دلیل ما هرسال یک پرونده برای ثبت جهانی ارسال میکنیم و این آمار برای سایر کشورها شاید یک پرونده در طول 2 یا 3 سال باشد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران گفت: ارسال پروندههای زنجیرهای برای یونسکو اولین بار توسط ایران صورت گرفت و باغهای ایرانی اولین پرونده زنجیرهای جهان بود که برای یونسکو ارسال و به ثبت جهانی رسید و پروندههای زنجیرهای هم اکنون جز مهمی از پروندههای یونسکو شده است.
وی افزود: خانههای ایرانی، مساجد ایرانی، برج ایرانی، قنات ایرانی، آسبادهای ایرانی و ….
از جمله پروندهای زنجیرهای هستند که برای ثبت جهانی ارسال شدهاند.
طالبیان به قنات بلده فردوس به عنوان یکی از نبوغ برجسته جهان اشاره کرد و گفت: قنات بلده نشانه ای از نبوغ بشری در استحصال و مدیریت سنتی آب است و اینکه نیاکان ما کاری کردند که حتی یک قطره آب هدر نمیرفته و وجود 15 مادر چاه، نشان از نبوغ گذشتگان و نیاکان ماست.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران تاکید کرد: دنیا به دنبال نبوغ برجسته جهانی است و یک اثر به راحتی ثبت جهانی نمیشود و فرایند ثبت جهانی فرایند سخت و پیچیدهای است و این خیلی مهم است که آیا خود مردم آن سرزمین ارزش این نبوغ را میدانند و برای این نبوغ احترام قایل هستند.
وی گفت: آسبادها نیز یک پرونده زنجیرهای بین سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است که کاری به مرزهای سیاسی استانها ندارد ولی بیشتریت تعداد آسبادهای ایران در خراسان جنوبی است.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران افزود: پروندهها امسال در دو مرحله ارسال میشود و پرونده کامل آسبادها برای سال آینده ارسال میشود و یک سال برای آمادهسازی کامل آسبادها فرصت داریم.
وی تاکید کرد: ثبت جهانی آسبادها نیاز به همدلی و همکاری همه مردم، دستگاههای مدیریتی، دستگاههای اجرای و … دارد.
طالبیان به ثبت جهانی یزد و همدلی و همکاری مثال زدنی مردم یزد اشاره کرد و گفت: یزد تا قبل از ثبت جهانی مسیر توریست نبود و اکنون در اولویت توریستهای جهانی قرار گرفته است و وفاق، همدلی و همکاری بینظیری مردم و دستگاههای اجرای باعث ثبت جهانی یزد شد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران ضمن بیان اینکه داشتههای خراسان جنوبی بینظیر است گفت: در سفر گذشته خود به بیرجند در روستای رکات شاهد منطقهای بودم که در سالیان دور یک خانواده در آن محل زندگی می کردهاند و یک آسباد و یک آسیاب ابی داشتهاند و در این محل از گردشگران پذیرایی میکردهاند و این نشان از سابقه گردشگری در این منطقه دارد و بی نظیر است.
وی ادامه داد: یا در نوغاب هندوالان شاهد یک باغ زرشک بودم که دو آسباد در دو طرف خانه درست شده بود و این نیز بینظیر است و در جهان مانند ندارد.
طالبیان اضافه کرد: آسبادهای خوانشرف واقعا بی نظیر است و یا دهسلم آسبادهایش سیستم متفاوتی دارد و هر کدام داستان مخصوص به خود را دارد ولی این آثار منحصر بفرد خراسان جنوبی برای ثبت جهانی نیاز به رسیدگی، همراهی و همدلی دارد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران گفت: بسیاری از این آسبادها به راحتی میتواند قابل استفاده شود و با تولید آرد ارگانیک، به مرکز گردشگری تبدیل شود.
وی افزود: در نشتیفان (یکی از شهرهای استان خراسان رضوی در جنوب شرقی شهرستان خواف) 35 آسباد راهاندازی شده است و اینکه مردم در این زمینه بسیار مشتاق و همراه بودند، باعث مباهات بود.
طالبیان در ادامه جلسه به بررسی مشکلات ثبت جهانی آسبادهای استان پرداخت و راهکارهای لازم در این زمینه را ارایه داد.
انتهای پیام/252/