احداث سد در استانهای بالادست زنجان به ورودی تاثیر ندارد - تسنیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان، گفت: احداث سد در استان های بالادست تأثیری در ورودی آب سدهای زنجان ندارد و کاهش ذخیره مخازن به دلیل کمبود بارش است.

اکبر باقری در گفتگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، اظهار کرد: احداث سد مشمپا بسیار برای استان و شهر زنجان حائز اهمیت است، چرا که اکنون سد تهم به عنوان تأمینکننده آب شرب شهر زنجان حدود 12 میلیون مترمکعب آب در مخزن دارد و درصد پر شدگی آن 15 درصد است و نیاز داریم سد دیگری احداث کنیم تا با کمبود آب مواجه نشویم.
وی میزان پیشرفت فیزیکی سد مشمپا را 40 درصد برشمرد و گفت: عملیات گالری، پی و اجرای فرازبند به اتمام رسیده است، البته این پروژه مدتی متوقف شده بود، ولی امسال استارت کار را خواهیم زد و تا افق 1406 سد را به مرحله بهرهبرداری برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان در پاسخ به سوال احتمال کاهش منابع آب سدهای در حال احداث با توجه به سدسازی استانهای بالادست، ابراز کرد: از این جهت استان بالادستی چندانی نداریم، آبهای جاری استان کردستان به سد تالوار میریزد و بخشی هم از طرف تکاب به حوزه ما وارد میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای احداث سدها مطالعات اولیه انجام میشود و تعداد حوضههای آبریز، آورد رودخانه، میزان تولید آب، بارشهای سالانه و مصرف پایین دست به عنوان حقابه مورد بررسی قرار میگیرد.
باقری با بیان اینکه استانهای بالادست که تأثیری در آورد سدها داشته باشد نداریم و فقط شاید در شهرستان طارم این تأثیر وجود داشته باشد، تصریح کرد: وضعیت مخازن سدها خوب نیست اما سدهای دیگر استانها تأثیری در آورد ما نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در بالادست شهرستان طارم سد شهریار آبگیری میشود و شاید در پاییندست آب کمتری برسد، اظهار کرد: اما آب تنظیم شده باید رهاسازی شود و سهم استانهای تبریز، اردبیل و زنجان به میزان تخصیص اخذ شده رهاسازی شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه 110 میلیون مترمکعب تخصیص آب از رودخانه قزلاوزن برای طارم داریم، یادآور شد: این در حالی است که بالادست سد شهریار ما هم سد مشمپا را میسازیم و ما هم باید برای استانهای دیگر آب را رهاسازی کنیم.
وی عنوان کرد: از طرف دیگر در سطح کشور مدیریت یکپارچه منابع آب را داریم و اگر امکان تخصیص آب باشد مجوز احداث سد جدید صادر میشود.
باقری بیان کرد: اینکه آب کمتری وارد مخازن میشود به دلیل کاهش بارندگی و تغییر الگوی بارشها است، در واقع بارشها نقطهای شده گاهی در برخی نقاط بارش زیادی داریم و گاهی در محل سدها از این بارش ها محروم هستیم.
انتهای پیام/