خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحولات اوکراین|موافقت کی‌یف با شروط پیشنهادی آمریکا برای صلح - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 12:12
عدم کناره گیری آمریکا از نقش میانجی در حل بحران اوکراین، شکست برنامه انگلیس در اعزام نیرو به اوکراین، طرح جایگزین اتحادیه اروپا برای حفظ تحریم های ضدروسی و هشدار مجدد مسکو درباره استقرار نظامیان اروپایی از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،اروپا،ايالات،متحده،مذاكرات،صلح،نيروهاي،آمريكا، ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "کیت کلاگ"، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که اوکراین با 22 شرط پیشنهادی واشنگتن برای حل‌وفصل درگیری با روسیه موافقت کرده است.
وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "فاکس نیوز" گفت: «من هفته گذشته از لندن بازگشتم، در نشستی که با تیم اوکراینی و اروپایی‌ها داشتیم، ما 22 شرط مشخص ارائه کردیم که مورد موافقت آن‌ها قرار گرفت.»
کلاگ یادآور شد که نمایندگان اوکراین و اتحادیه اروپا پیش از هر چیز به دنبال توقف کامل درگیری‌ها هستند؛ آتش‌بسی که بتواند به توافقی صلح‌آمیز منتهی شود و دست‌کم 30 روز ادامه یابد.
به گفته فرستاده ویژه ترامپ، ایالات متحده آماده است برخی از خواسته‌های ارضی روسیه را در چارچوب روند حل‌وفصل بحران اوکراین بپذیرد.
وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «تا حدی، بله.
چون کاری که ما انجام می‌دهیم مذاکره است و در مذاکرات دو طرف باید امتیازاتی بدهند.»
این مقام آمریکایی همچنین اشاره کرد که دونالد ترامپ از ولودیمیر زلنسکی به شدت انتقاد کرده و گفته بود که اظهارات وی مبنی بر عدم پذیرش حاکمیت روسیه بر کریمه، به روند مذاکرات با مسکو آسیب می‌زند.
به عقیده ترامپ زلنسکی باید با توافق صلح موافقت کند، در غیر این صورت، طی سه سال آینده، کل کشور را از دست خواهد داد.
کیت کلاگ همچنین تأکید کرد که ایالات متحده قصد ندارد از روند حل‌وفصل درگیری در اوکراین به‌عنوان میانجی کنار بکشد و گفت: «من شخصاً چنین دیدگاهی ندارم.»
پیش‌تر تمی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که ایالات متحده در صورت عدم پیشرفت در روند حل‌وفصل بحران، مشارکت خود در مذاکرات مربوط به جنگ اوکراین را متوقف خواهد کرد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و شصت و سومین (1163) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
نارضایتی کاخ سفید از رویکرد ویتکاف در مذاکرات با روسیه
روزنامه "نیویورک پست" گزارش داده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از رویکرد استیو ویتکاف، فرستاده ویژه وی، در مذاکرات با روسیه ابراز نارضایتی کرده است.
منابع این نشریه می‌گویند ویتکاف عملاً به «سفیر شخصی» ترامپ در روسیه تبدیل شده و به‌طور هم‌زمان مدیریت پرونده خاورمیانه را نیز بر عهده دارد.
وی در برخی نشست‌های سطح بالا به‌تنهایی شرکت کرده و در سفر اخیر خود به مسکو از مترجمان روس استفاده کرده که این امر، نقض «روش دیپلماتیک مرسوم» محسوب می‌شود.
همچنین روزنامه اشاره کرده که حضور دو میانجی‌ مجزا در روند حل‌وفصل بحران اوکراین، دستیابی به توازن را دشوار کرده است.
این مسئله اشاره به اقدامات هم زمان استیو ویتکاف و کیت کلاگ، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور اوکراین است.
پیش از این گزارش شده بود که بعد از نخستین دور مذاکرات نمایندگان عالی‌رتبه روسیه و آمریکا در ریاض، گویا طرف روسی درخواست کرده که کیت کلاگ به دلیل مواضع جانبدارانه خود در مذاکرات مربوط به حل‌وفصل مناقشه اوکراین شرکت نداشته باشد.
طرح لندن برای استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین شکست خورده است
روزنامه انگلیسی "تایمز" گزارش داده است که طرح نخست‌وزیر بریتانیا، کی‌یر استارمر، برای اعزام نیروهای حافظ صلح به خاک اوکراین با شکست روبه‌رو شده است.
در این گزارش آمده است: «سیاستمداران زمانی که احساس می‌کنند دست تاریخ بر شانه‌شان است، قربانی غرور و تکلف می‌شوند- تا زمانی که واقعیت سخت از سوی دیگر به آن‌ها ضربه می‌زند.
دقیقاً همین اتفاق اکنون برای نخست‌وزیر استارمر رخ داده است، زمانی که می‌بیند ائتلاف مورد علاقه وی برای اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین، در حال فروپاشی است و کشورهای زیادی از آن استقبال نمی‌کنند.»
به نوشته این روزنامه، تلاش‌های لندن و پاریس برای متقاعد کردن سایر کشورهای اروپایی به مشارکت در این پروژه نیز شکست خورده است.
به‌ باور نویسنده، شکست طرح استارمر از همان ابتدا قابل پیش‌بینی بود.
اتحادیه اروپا در حال تهیه «طرح بی» برای حفظ تحریم‌ها علیه روسیه است
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در گفت‌وگو با روزنامه "فایننشال تایمز" اعلام کرد که اتحادیه اروپا در حال تهیه «طرح بی» برای حفظ تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه در صورت خروج آمریکا از روند مذاکرات صلح درباره اوکراین است.
به گفته وی، طرف آمریکایی ظاهراً در حال بررسی این مسئله است که آیا به دلیل پیچیدگی روند صلح، از فرایند حل‌وفصل بحران اوکراین خارج شود یا خیر.
با این حال، کالاس تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید در چارچوب شرایط موجود عمل کند و نباید بیش از حد بر طرحی جایگزین متمرکز شود، چرا که این امر ممکن است موجب یک چرخش رادیکال در اوضاع شود.
وی افزود، مذاکراتی با واشنگتن و دیگر شرکای بین‌المللی در جریان است تا «حفظ رژیم تحریم‌های غرب علیه روسیه» تضمین شود.
کالاس اذعان کرد که در زمینه کمک نظامی به اوکراین، در صورت خروج ایالات متحده، پر کردن خلأ ایجادشده برای اروپا دشوار خواهد بود.
وی همچنین اشاره کرد که در طرح بی، احتمال وتوی تمدید تحریم‌های ضدروسی در ماه جولای از سوی مجارستان نیز در نظر گرفته شده است.
گفت‌وگوی نخست‌وزیر کانادا و زلنسکی درباره حل‌وفصل بحران اوکراین
به گزارش دفتر مطبوعاتی دولت کانادا، مارک کارنی، نخست‌وزیر این کشور و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، درباره روند حل‌وفصل مناقشه با روسیه گفت‌وگو کرده و به این جمع‌بندی رسیده‌اند که دستیابی به صلح پایدار تنها با مشارکت اوکراین در مذاکرات امکان‌پذیر است.
در بیانیه منتشرشده آمده است: «امروز نخست‌وزیر مارک کارنی با رئیس‌جمهور اوکراین، گفت‌وگویی تلفنی داست و دو طرف در این خصوص هم عقیده بودند که صلح پایدار تنها در صورت حضور اوکراین در پای میز مذاکره حاصل خواهد شد.نخست‌وزیر کانادا همچنین تأکید کرد که کشورش آماده است از تلاش‌های کی‌یف برای دستیابی به صلح و امنیت پایدار حمایت کند.»
طبق این اطلاعات، رهبران دو کشور توافق کردند که تماس نزدیک خود را حفظ کرده و در پنجاه‌و‌یکمین نشست سران گروه هفت (G7) که قرار است در ماه ژوئن برگزار شود، دیدار کنند.
روزنامه‌نگار کارلسون: زلنسکی دشمن ایالات متحده است
تاکر کارلسن، روزنامه‌نگار معروف آمریکایی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را دشمن ایالات متحده خواند و مدعی شد که اطرافیان وی در سوءقصد به جان برخی از سیاستمداران آمریکایی دست داشته‌اند.
وی شب گذشته در مصاحبه‌ای گفت: «من معتقدم که زلنسکی دشمن ایالات متحده است.
دولت او تلاش کرده است تعدادی از افراد، از جمله محافظه‌کاران سرشناس، را به قتل برساند.»
کارلسون تأکید کرد که زلنسکی تنها به دنبال «بدنام کردن» آمریکا است و در عین حال می‌کوشد واشنگتن را با اروپا دچار اختلاف کند.
وی همچنین زلنسکی را به دست داشتن در سوءقصد علیه دونالد ترامپ متهم کرد و گفت: «من نمی‌توانم این موضوع را ثابت کنم، اما کاملاً روشن است که اوکراینی‌ها در سوءقصد در فلوریدا نقش داشته‌اند.»
این روزنامه‌نگار همچنین پیشنهاد داد که باید حسابرسی کاملی از دارایی‌ها و هزینه‌های زلنسکی و اطرافیانش انجام شود تا مشخص شود پول‌هایی که ایالات متحده برای کمک به اوکراین اختصاص داده، در واقع صرف چه کارهایی شده‌ است.
در صورت قطع کامل کمک‌های آمریکا، ارتش اوکراین نابود خواهند شد
پایگاه خبری-تحلیلی آمریکایی 19FortyFive گزارش داده که در صورت توقف کامل حمایت‌های ایالات متحده، نیروهای مسلح اوکراین محکوم به شکست خواهند بود.
در این گزارش آمده است: «از دست دادن تمامی کمک‌های آمریکا به‌طور چشم‌گیری توان دفاعی ارتش اوکراین را تضعیف خواهد کرد.
این وضعیت حتی ممکن است به معنای پایان موجودیت نیروهای مسلح این کشور باشد.»
بر اساس این تحلیل، در صورت قطع کمک‌های واشنگتن، کی‌یف مهم‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات خود را از دست خواهد داد و ذخایر تسلیحاتی آن- حتی با وجود ارسال کمک‌هایی از اروپا- به‌سرعت تمام خواهد شد؛ مسئله‌ای که موجب تقویت برتری نظامی روسیه در میدان نبرد خواهد شد.
شویگو: نظامیان غربی در صورت استقرار در اوکراین، هدف قانونی روسیه هستند
سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد که در صورت استقرار نیروهای نظامی کشورهای غربی در خاک اوکراین، این نیروها به‌عنوان اهداف مشروع برای نیروهای مسلح این کشور تلقی خواهند شد.
وی در پیام ویدئویی خطاب به نشست مقامات عالی‌رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس در برزیل، گفت: «مایلم به‌ویژه تأکید کنم که استقرار واحدهای نظامی کشورهای غربی در خاک اوکراین برای روسیه کاملاً غیرقابل‌پذیرش است.
آن‌ها قطعاً اهداف مشروعی برای نیروهای مسلح خواهند بود.»
به گفته شویگو، اعزام نیروهای غربی به خاک اوکراین نشان‌دهنده آمادگی کشورهای اروپایی برای اشغال بخش غربی اوکراین است که به عقیده او، مقامات کی‌یف این احتمال را نادیده می‌گیرند.
وی افزود: «ما به طرح‌های مربوط به استقرار به‌اصطلاح نیروهای حافظ صلح در خاک اوکراین توجه کرده‌ایم.
تمامی نشانه‌ها حاکی از آماده‌سازی شرایط برای اشغال مناطق غربی اوکراین از سوی اروپایی‌هاست.»
روسیه خواستار مشارکت با آمریکا برای کاهش ریسک‌های راهبردی است
دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد که مسکو همچنان بر ضرورت همکاری مشترک با ایالات متحده برای کاهش جامع ریسک‌های راهبردی تأکید دارد.
سرگئی شویگو گفت: « ما در مذاکرات خود با آمریکایی‌ها همچنان به‌طور مستمر تأکید می‌کنیم که انجام اقدامات مشترک به منظور کاهش کلی خطرات راهبردی ضروری است؛ اقدامی که می‌تواند تأثیر مثبتی بر وضعیت امنیت بین‌المللی داشته باشد.»
به عقیده وی، تلاش‌های مشترک میان مسکو و واشنگتن می‌تواند به بهبود امنیت جهانی منجر شود، اما روند این همکاری‌ها با موانعی، از جمله تشدید روند نظامی‌سازی در اروپا و لحن تهاجمی ناتو و اتحادیه اروپا مواجه شده است.
سرگئی شویگو در سخنرانی خود همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورهای عضو بریکس ارزیابی دقیقی از حوادث داشته و با پدیده تجلیل از جنایتکاران طرفدار نازی در اوکراین مقابله کرده و از حقایق تاریخی دفاع کنند.
وی افزود: «رژیم کی‌یف از تسلیحات ناتو استفاده می‌کند...
و با درک این‌که ابتکار راهبردی در میدان نبرد در دست ارتش روسیه است، به روش‌های تروریستی متوسل شده، دست به ترورهای سیاسی می‌زند و حتی از غیرنظامیان به‌عنوان «سپر انسانی» استفاده می‌کند.»
برگزاری مانور تهاجمی ناتو در نزدیکی مرزهای بلاروس
ویکتور خرنین، وزیر دفاع جمهوری بلاروس اعلام کرد که رزمایش‌های نظامی گسترده‌ای با ماهیت تهاجمی آشکار از سوی ناتو در نزدیکی مرزهای این کشور در حال برگزاری است.
وی گفت: «عملیات شناسایی به‌طور فعال انجام می‌شود، حضور نظامی ناتو در شرق اروپا- در واقع در مجاورت مرزهای ما- در حال گسترش است، مانورهای گسترده با ماهیت تهاجمی برگزار می‌شوند و هم‌زمان بودجه‌های نظامی ناتو در حال افزایش است.»
به گفته وزیر دفاع بلاروس، کشورهای عضو ناتو با برگزاری رزمایش‌های به‌ظاهر دفاعی، در حال تشکیل یک «مشت زرهی» هستند که در قالب تقویت سیستم دفاعی اروپا معرفی می‌شود، در حالیکه در واقع هدف آنها دفاع نیست، بلکه آمادگی برای اقدام نظامی علیه روسیه و بلاروس است.
انتهای پیام/