خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم بهره گیری از دانش فنی 500 نخبه کشوری جامعه هدف بهزیستی

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404 - 11:53
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور گفت: پنج هزار و 500 نخبه کشوری از میان جامعه هدف شناسایی شده اند که باید از دانش فنی و استعداد آنها در برنامه های مختلف بهره مند شویم.
اشتغال،جامعه،رويكرد،شغلي،هدف،ايجاد،كشور،بهزيستي،پايدار،اثربخ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سید جواد حسینی، رئیس بهزیستی کشور صبح امروز پنجشنبه 11 اردیبهشت در دوره آموزشی آشنایی با فرآیند احداث نیروگاه‌های خورشیدی که ویژه کارشناسان مسئول اشتغال سراسر کشور، در مشهد برگزار شد اظهار کرد:اشتغال، هویت می‌آفریند حوزه توانمندسازی و اشتغال یکی از محوری ترین فعالیت ها برای زیست مستقلانه و توانمندسازانه جامعه هدف تلقی می‌شود.
وی افزود: برای سال جدید 10 سیاست راهبردی و تحول آفرین و 114 برنامه برای تحقق این سیاست‌ها اندیشیده شده است.
نگاه دانش بنیان در نظام تصمیم گیری، اجتماعی سازی خدمات بهزیستی، مشارکت محوری در تمامی سطوح درون و برون سازمانی، خانواده محوری، رویکرد پیشگیرانه در اقدامات، محله محوری، توسعه تلفیق اجتماعی، عدالت گستری، توانمندسازی، فرصت آفرینی از جمله این سیاست‌های راهبردی می‌باشد.
نتیجه این فعالیت‌ها است که به عدالت گستری منجر می‌شود.
حسینی ضمن تأکید بر اینکه کوکان مقیم مراکز شبه خانواده در اولویت اول برای دریافت تسهیلات اشتغال هستند، گفت: از طریق اجرای برنامه استعدادیابی، رغبت‌سنجی، ظرفیت‌سنجی، مهارت‌آموزی و ...
به دنبال ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان هستیم.
استعدادیابی و رغبت سنجی درمرحله اول انجام می‌گیرد یعنی در ابتدا کودکان مراکز شبه خانواده را بر اساس ویژگی‌های روانشناختی و شخصیتی، رغبت سنجی تحصیلی و شغلی غربالگری کنیم.
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور ادامه داد:در فاز دوم آموزش مهارت های اولیه نرم از طریق مربیان در سنین 13 تا 17سالگی انجام می گیرد.
در دوسال پایانی نیز فاز سوم که آموزش مهارتهای شغلی و حرفه ای است، انجام می‌گیرد.
از طریق رویکرد توانمندسازی مبتنی بر فرد، آموزش خصوصی شده، آموزش فردی و اختصاصی که برای هرکس با دیگری با توجه به استعدادها، علایق و توانمندی آنها متفاوت است، ارائه می شود.
در این شیوه رهسپاری هر فرد با توجه به استعداد و علاقه خود دارای یک مهارت ویژه می شود.
حسینی خاطرنشان کرد: هیچ کودکی رهسپار نمی شود مگر اینکه یک مهارت شغلی را به صورت کامل فراگرفته باشد و متناسب با شرایطی که میخواهد زندگی کند.
تسهیلات اشتغالزایی را هدفمند به او تخصیص دهیم و او باتوجه به این مهارت به سمت یک فعالیت پایدار سوق یابد.
لزوم بهره گیری از دانش فنی 500 نخبه کشوری جامعه هدف
وی ضمن تأکید بر سنجش اثربخشی سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی، گفت: متأسفانه سنجش اثربخشی برنامه‌ها، یک عنصر غایب است.
یعنی فعالیت‌هایی انجام می دهیم ولی به دنبال سنجش اثربخشی آنها نمی‌رویم.
اینکه آیا اجرای یک طرح میزان نفوذ خدمات را به دنبال داشته و از رشد معلولیت‌ها جلوگیری و پیشگیری کرده و آیا به اشتغال پایدار منجر شده است؛ از طریق سنجش نظام اثربخشی می‌توان جامعه هدف را توانمند کرد و از چرخه مستمری بگیری خارج کرد.
از طریق سنجش اثربخشی در راستای تعدیل، تصحیح، توقیف، تثبیت یا تأسیس فعالیت می‌توانیم اقدام کنیم.
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور افزود: پنج هزار و 500 نخبه کشوری از میان جامعه هدف شناسایی شده‌اند که با ید از دانش فنی و استعداد آنها در برنامه‌های مختلف بهره‌مند شویم.
بزرگترین خانه هنر ویژه جامعه هدف در تهران درحال راه اندازی است و 130پایگاه هنری روستایی نیز تاکنون راه اندازی شده اما این کافی نیست و باید جامعه هدف در بستر فعالیت‌ها حضور یابند.
حسینی از اجرای طرح مهر و گفت‌وگو ویژه سالمندان خبرداد و گفت: به دنبال ایجاد باشگاه ویژه سالمندان هستیم.
باید از شیوه یادگیری‌ درهم تنیده، درگیرکننده، اکتشافی و...
در اجرای طرح‌های ویژه سالمندان استفاده نماییم.
انبوهی از هنرمندان سالمند وجود دارند که با بهره‌گیری از توانمندی‌های این افراد می‌توانیم آموزش‌ها را همراه با تئاتر، قصه گویی، خاطره گویی، سرود و...همراه کنیم و در بستر محیطی پویا و با نشاط، یادگیری تحقق یابد.
وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ما مشکل پیگیری داریم.
درحال حاضر مصوبات، قانون، دستورالعمل‌های زیادی داریم اما در پیگیری و اجرایی کردن تأخیر داریم.
اولویت اشتغال عرضه محور بر اشتغال تقاضا محور
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور با بیان اینکه به دنبال احداث 25 مزرعه پنل خورشیدی در تمام کشور هستیم گفت: اشتغال عرضه محور بر اشتغال تقاضامحور اولویت دارد.
بنابراین باید باتوجه به شرایط جامعه میزان امکانات و خصوصیات جامعه هدف بتوانیم اشتغالات را ترسیم کنیم .
پنل و مزارع خورشیدی در حوزه درآمد پایدار است اما ایجاد پنل خورشیدی اشتغال محور در اولویت است.
حسینی افزود: اولویت با فعالیت های تجمیعی در قالب شرکت تعاونی و شرکت‌های سهامی است؛ بدین صورت که مددجو مستقیم وام نمی گیرد بلکه این وام‌ها به صورت تعاونی یا به صورت شرکت سهامی پرداخت می شوند تا کسانی که می‌توانند، ایجاد اشتغال کنند، مددجویان را به کار بگیرند و با این تسهیلات شغل پایدار ایجاد شود.
وی اضافه کرد: سومین رویکرد، اشتغال بوم محوراست، باید ببینیم در مناطق و محلات چه فرصت های شغلی وجود دارد و با رویکرد توسعه بومی متناسب با شرایط محیطی اقدام شود.
اینکه در هر محیطی چه فرصت های شغلی وجود دارد و انسان‌ها متناسب با زیست بوم محل، مهارت‌ها را بیاموزند.
پایگاه های شغلی، مراکز پشتیبان شغلی و تسهیلگران شغلی متناسب با این رویکرد ایجاد شده‌اند.
رویکرد چهارم، ایجاد اشتغال بر مبنای خصایص روانشناختی و مبتنی بر تفاوت‌های فردی است که متناسب با ویژگی‌های فردی، علایق شغلی و تحصیلی ایجاد می‌شود.
معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور گفت: رویکرد پنجم، اشتغال اقتصادی است؛ امروز باید در اشتغالزایی رویکرد اقتصادی داشته باشیم.
رویکرد بعدی، اشتغال جامعه محور است که باید نیاز جامعه بومی را برای اشتغال در نظر داشته باشیم و رویکرد هفتم اشتغال دانش بنیان باید به سمت استارت آپ و شرکت‌های دانش بنیان پیش برویم و کمک بگیریم تا زمینه فرصت‌های شغلی پایدار را برای جامعه هدف تشکیل شود.
انتهای پیام/282