همکاری دیپلماتیک ایران برای مهار کانونهای ریزگرد - تسنیم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از فعال شدن دیپلماسی محیط زیستی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، در سفر اخیر شیما انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست به لرستان، مجموعهای از سیاستها، برنامهها و اولویتهای دولت در حوزه محیطزیست اعلام شد.
انصاری در جمع خبرنگاران با اشاره به «محورهای پیشرفت در حوزه محیطزیست» گفت که یکی از اولویتهای کلیدی، تدوین برنامه راهبردی مدیریت پسماند است.
او وعده داد در کابینه ملی پسماند، نشست ویژهای درباره وضعیت پسماند لرستان برگزار شود.
انصاری، برنامهریزی ملی برای مقابله با تغییر اقلیم را نیز یکی از ضروریترین گامها در برنامه هفتم توسعه دانست.
بهگفته او، کشور ایران سالهاست که تحتتأثیر مستقیم پیامدهای اقلیمی چون سیلابها و خشکیدگی منابع آبی قرار دارد، و تدوین یک طرح جامع در این زمینه میتواند از شدت این پیامدها بکاهد.
اما وجه دیگر تهدید، مسأله گردوغبار است؛ پدیدهای که خاورمیانه را درگیر کرده و لرستان هم در برهههایی با آثار آن دستبهگریبان بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: ایران با همکاری وزارت امور خارجه در تلاش است صندوق منطقهای مقابله با گردوغبار را فعالتر کند.
انصاری همچنین از تلاش برای دستیابی به اجماع منطقهای در اینباره سخن گفت.
ذخائر و منابع طبیعی موضوع دیگری بود که انصاری به آن پرداخت.
به باور رئیس سازمان سازمان حفاظت محیطزیست با آنکه لرستان تنها کمتر از یک درصد وسعت کشور را داراست، اما بیش از 30 درصد از ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری ایران را در خود جای داده است.
انصاری این واقعیت را نشانهای از «ارزشهای بکر اکوسیستمی» لرستان دانست و وعده داد که در برنامه هفتم توسعه، مسأله «ارزشگذاری اقتصادی خدمات اکوسیستمها» بهطور خاص مدنظر قرار گیرد.
به گفته او، با همکاری سازمان امور اداری و استخدامی، قرار است شمار نیروهای انسانی محیطزیست در سراسر کشور و بهویژه لرستان افزایش یابد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست وعده داد امکانات سختافزاری و نرمافزاری پایش محیطی نیز ارتقا یابد.
برنامهای که با استفاده از فناوریهای نوین و هوشمند، پایش دقیقتر و سریعتری از مناطق تحت حفاظت را ممکن میسازد و بخشی از این طرح قرار است در سال 1404 بهطور کامل عملیاتی شود.
انصاری با اشاره به «بینظیر بودن ذخایر طبیعی لرستان» به مردم این استان قول داد که یکی از برنامههای ویژه سازمان حفاظت محیطزیست، ارتقای سطح حفاظت از این گنجینههای ژنتیکی و طبیعی خواهد بود.
او از افزایش نیرو، تجهیز بیشتر، برنامهریزی منطقهای و جلب مشارکت جامعه محلی به عنوان ارکان این رویکرد نام برد.
انتهای پیام/ 644