انتقاد استاندار لرستان از بیکاری بالا با وجود منابع طبیعی
استاندار لرستان از بیکاری بالای این استان با وجود منابع گسترده طبیعی انتقاد کرد و گفت: این وضعیت محصول ناکارآمدی سیاست های توسعه ای گذشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان صبح امروز پنجشنبه 11 اردیبهشت در نشست شورای اداری استان، تصویری چندلایه از فرصتها و موانع توسعه لرستان ارائه داد و طی آن اظهار کرد: سرزمین لرستان را خداوند برای ما کانالکشی کرده است تا حیات از میان رودخانهها، روانابها و منابع طبیعیاش جریان یابد.
استاندار لرستان با اشاره به وجود بیش از 2 هزار 450 کیلومتر رودخانه دائمی و فصلی در این استان، آن را مزیتی طبیعی توصیف کرد که در کنار جنگلها، مراتع، و اراضی حاصلخیز، بالغ بر 800 هزار هکتار، لرستان را به استانی بکر بدل کرده، اما از فقدان زیرساختهای بهرهورانه در کشاورزی انتقاد کرد.
شاهرخی با اشاره به ثبت 2 هزار 600 اثر تاریخی در فهرست ملی و وجود بیش از 5000 اثر واجد ارزش، از ظرفیت گردشگری لرستان بهعنوان یک مزیت رقابتی یاد کرد.
او خبر داد که مقدمات ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک و دره خرمآباد فراهم شده و این موضوع میتواند نقطه عطفی در شناساندن هویت تاریخی لرستان در سطح جهانی باشد.
استاندار لرستان به وجود 18 نوع ماده معدنی ارزشمند اشاره کرد که عمدتاً در شرق این استان و شهرستان چگنی یافت میشوند، اما فقدان سرمایهگذاری و بهرهبرداری مؤثر، همچنان این ظرفیتها را در وضعیت بالقوه نگه داشته است.
شاهرخی، لرستان را از استانهایی دانست که همواره در صدر جدول بیکاری بوده و با نرخ بالای بیکاری و تورم، در شاخص فلاکت نیز جایگاهی نگرانکننده دارد.
به گفته او، این وضعیت نه ناشی از کمکاری مردم، بلکه محصول ناکارآمدی سیاستهای توسعهای گذشته است.
استاندار لرستان همچنین به تشریح سیاستهای دولت سیزدهم در این استان پرداخت و بر تمرکز بر معیشت مردم از طریق سرمایهگذاری در تولید تأکید کرد.
شاهرخی شعار سال را نیز همراستا با این سیاست دانست و افزود: مردم ولینعمت ما هستند و ما وظیفه داریم سرمایه اجتماعی را با افزایش امید و نقشآفرینی همه اقشار تقویت کنیم.
او با اشاره به انتصاب یکی از زنان بهعنوان فرماندار و الزامیکردن حضور معاون زن در مدیریت شهرستانها، بر ضرورت میداندادن به زنان اشاره و الزام کرد که اگر فرمانداری نخواهد معاون زن منصوب کند، ناچارم خودش را برکنار و یک زن جایگزین کنم.
استاندار لرستان به مشارکت جوانان در مدیریت و برنامهریزی، از طریق واگذاری مسئولیتها، نهادهای مردمی و تشکلهای اجتماعی اشاره کرد؛ مسیری که آن را راهی برای خروج از روزمرگی و تحقق توسعه هدفمند دانست.
شاهرخی از تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی لرستان با همکاری سازمان مدیریت و مشارکت تمام دستگاهها خبر داد و گفت که بر پایه این برنامه و اسناد بالادستی، 107 پروژه پیشران شناسایی شدهاند.
او به دو دیدار با رئیسجمهور در ماه اخیر اشاره کرد و گفت که برنامه توسعه لرستان مورد استقبال رئیسجمهور قرار گرفته و حتی پیشنهاد شده که این الگو برای سایر استانها نیز بهکار گرفته شود.
انتهای پیام/ 644