کلنگ زنی مجتمع آموزشی 12 کلاسه در زاهدان
آیین کلنگ زنی مجتمع آموزشی 12 کلاسه علوم و معارف اسلامی زاهدان با حضور جمعی از مدیران ارشد کشوری و استانی و از محل اعتبارات استانی برگزار شد.

به گزارشخبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیین کلنگزنی مجتمع آموزشی 12 کلاسه علوم و معارف اسلامی زاهدان صبح با حضور جمعی از مدیران ارشد کشوری و استانی و از محل اعتبارات استانی برگزار شد.
این آیین با حضور رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و مهارتی سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون سیاستگذاری و راهبری توسعه ملی و منطقهای سازمان برنامه و بودجه کشور، معاون عمرانی استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، معاون عمرانی استاندار، رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و مدیران کل آموزش و پرورش و نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان برگزار شد و کلنگ احداث مجتمع آموزشی 12 کلاسه علوم و معارف اسلامی زاهدان از محل اعتبارات استانی به زمین زده شد.
حرکت از بحران به توازن در مسیر عدالت آموزشی سیستان و بلوچستان
میثم لکزایی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان از رشد چشمگیر سرانه فضای آموزشی استان در چهار سال گذشته خبر داد و اعلام کرد: با حمایتهای ویژه دولت، خیرین و همراهی سازمان برنامه و بودجه، اعتبار طرح ایجاد فضاهای آموزشی استان در کنار اعتبارات ساخت فضاهای آموزشی از 285 میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان افزایش یافته است حرکتی بیسابقه که عدالت آموزشی را به واقعیت نزدیکتر میکند.
لکزایی با تشریح روند رشد زیرساختهای آموزشی در استان گفت: شرایط خاص جمعیتی و جغرافیایی استان، سرانه فضای آموزشی را نسبت به میانگین کشوری در وضعیت نامطلوبی قرار داده بود به طوری که تا سال 1400 این شاخص تنها 3.3 متر مربع به ازای هر دانشآموز بود.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل عقبماندگی در این حوزه عدم تطبیق منابع انسانی و مالی با رشد جمعیت دانشآموزی بوده است و این موضوع در دهه 1390 باعث شد حتی شاهد کاهش سرانه باشیم که با تمرکز ویژه دولت ، خیرین و سازمان برنامه و بودجه طی کمتر از چهار سال بیش از 5500 کلاس درس تحویل داده شد و امروز سرانه به 3.9 متر مربع رسیده است.
لکزایی با قدردانی از درویشی گفت: ایشان نهتنها در جایگاه مدیریتی بلکه بهعنوان یک خیر مدرسهساز هم وارد عمل شدند و با مشارکت شخصی یکی از پروژهها را به سرانجام رساندند، همچنین با پیگیری ایشان اعتبار طرح ایجاد فضاهای آموزشی استان از 285 میلیارد به هزار میلیارد تومان افزایش یافت که این جهش راه رسیدن به میانگین کشوری و سرانه هدف 6.1 مترمربع را هموار کرده است.
وی در پایان تأکید کرد: برای تحقق عدالت آموزشی در استان توزیع پروژهها بر اساس نیاز شهرستانها انجام شده و میشود که با تداوم این روند امیدواریم هر چه سریعتر حق دانشآموزان عزیز استان را در برخورداری از محیط آموزشی مناسب، محقق کنیم.
آموزش محور توسعه استان سیستان و بلوچستان است
مجتبی درویشی، رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و مهارتی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در آیین کلنگزنی مجتمع آموزشی 12 کلاسه علوم و معارف اسلامی زاهدان با تأکید بر نگاه راهبردی دولت به توسعه متوازن کشور، اعلام کرد: پس از سفر رئیسجمهور محترم به سیستان و بلوچستان برنامهای جامع با هدف پیگیری دقیق وعدهها و جبران عقبماندگیهای تاریخی سیستان و بلوچستان در حال تدوین و اجراست که آموزش در کانون این برنامه قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه توسعه هیچ منطقهای بدون سرمایهگذاری هدفمند در آموزش ممکن نیست، افزود: در کنار حمایتهای دولتی، ظرفیتهای مردمی و خیّرساز نیز در استان فعال خواهند شد تا جهشی در زیرساختهای آموزشی و کیفیت یادگیری رقم بخورد و آموزش نه یک بخش صرف، بلکه ریلگذار اصلی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر منطقه است.
درویشی خاطرنشان کرد: ویژگیهای منحصربهفرد استان از جمله پراکندگی جغرافیایی، گستره فرهنگی و نیازهای زیرساختی ایجاب میکند که سرمایه انسانی بومی با برنامهریزی دقیق و آموزش هدفمند، توانمند شود.
وی خاطرنشان کرد: توسعه درون زایی منطقهای از دل کلاسهای درس آغاز میشود و این مسیر نهتنها عقبماندگیها را جبران خواهد کرد بلکه آیندهای شکوفا و پایدار را برای سیستان و بلوچستان رقم خواهد زد.
انتهای پیام/