شهدا، نماد انتخاب آگاهانه در مسیر انسانساز تاریخاند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شهدا، نماد انتخاب آگاهانه در مسیر انسانساز تاریخاند.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در نخستین کنگره علمی-بینالمللی ۳۱۰۰ شهید امدادگر دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه این کنگره صرفاً یک عنوان نیست، بلکه حرکتی برای دستیابی به اهداف عمیق و انسانی است، گفت: این مراسم یک اقدام تبلیغاتی نیست؛ بلکه تلاش برای ثبت، تکریم و تبیین سبک زندگی شهدایی است که ایثار را در عمل معنا کردند.
اوحدی با اشاره به حادثه اخیر بندرعباس و حضور ایثارگرانه نیروهای جمعیت هلالاحمر در صحنه، افزود: در جلسه اخیر هیئت دولت نیز از تلاشهای بیوقفه و روحیه ایثار در میان امدادگران تقدیر شد و این رفتارها باید مستند و علمی ثبت شود تا پشتوانهای برای فعالیتهای امدادی آینده کشور و حتی جهان باشد.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری چنین کنگرههایی فرصتی برای بشارت گرفتن از شهداست، ادامه داد: مگر میتوان باور کرد که شهدا در میان ما نیستند؟
به تصریح قرآن، آنان زندهاند و به ما بشارت میدهند.
ما امروز گرد هم آمدهایم تا راهشان را ادامه دهیم.
اوحدی ادامه داد: این یک وظیفه است که حقی از شهدا به جا آورده شود.
نه شهدا نیاز به تکریم دارند، نه خانوادههایشان؛ بلکه این ما هستیم که برای یافتن مسیر درست زندگی، به حضور و نگاه آنان نیازمندیم.
وی با اشاره به دوران اسارت و نقش هلالاحمر جهانی در اردوگاهها گفت: روزی نمایندگان صلیب سرخ جهانی از من بهعنوان مترجم پرسیدند چه رمز و رازی در میان اسرای ایرانی وجود دارد که با چنین روحیهای سختترین شرایط را تحمل میکنند.
این همان نوری است که از ایمان، اخلاص و فرهنگ ایثار شهدا نشأت میگیرد.
اوحدی ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از اسرا در دنیا دچار افسردگی و ناامیدی میشوند، اسیران ایرانی با الگوی متفاوتی از مقاومت و امید، به دنبال رشد علمی، آموزشی و ورزشی بودند.
وی افزود: اسرای ایرانی به جای اینکه دغدغه آزادی داشته باشند، درخواست کتابهای دانشگاهی، تدریس دروس، و تجهیزات ورزشی برای راهاندازی تیمهای مختلف، از جمله تیم بسکتبال اردوگاه را مطرح میکردند.
این روحیه، نشان از انتخاب آگاهانه آنان برای حفظ کرامت انسانی در سختترین شرایط دارد.
اوحدی با تأکید بر اهمیت مفهوم انتخاب در زندگی انسانها، گفت: خداوند تنها به انسان نعمت اراده و انتخاب آگاهانه را عطا کرده و همین ویژگی، انسان را به مقام خلیفةاللهی رسانده است.
این انتخابها هستند که مسیر رشد یا سقوط انسان را رقم میزنند.
وق به نمونههایی از انتخابهای سرنوشتساز در تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: از حرکت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام از مدینه تا کربلا، تا تصمیم حر بن یزید ریاحی در روز عاشورا، همگی نشاندهنده تأثیر عمیق انتخاب در شکلگیری تاریخ هستند.
اگر امروز از کسی بپرسید قبر عمر بن سعد کجاست، نمیداند، اما همه برای زیارت قبر حر، با افتخار به کربلا مشرف میشوند.
اوحدی پایان، با گرامیداشت دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه (س)، گفت: بر اساس فرمایش امام موسی کاظم (ع)، خداوند دو حجت برای مردم قرار داده؛ یکی باطن که همان فطرت و تقواست و دیگری ظاهر که شامل پیامبران، امامان و شهداست.
این حجتها، مسیر رشد، انتخاب و تعالی انسان را مشخص میکنند.
منبع: مهر