«سامانه جامع بخش کشاورزی» مدیریت تولید و بازار را بهبود میدهد
وزیر جهاد گفت: مدیریت بخش کشاورزی به اطلاعات یکپارچه نیاز دارد تا بتوان وضعیت تولید، مصرف، نیاز به واردات و روند کار را رصد کرد؛ درغیراین صورت برای مدیریت بازار محصولات دچار مشکل میشویم.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا نوریقزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در نشست بررسی عملکرد و پیشبرد یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی بخشهای مختلف این وزارتخانه، گفت: طبق قوانین متعدد و استاد بالادستی درباره بهروز رسانی و ساماندهی سامانههای اطلاعاتی، طرحهای مختلفی در این حوزه اجرا شده که نتیجه آن برخط کردن اطلاعات و آمار بخشهای مختلف است.
طبق برنامه هفتم پیشرفت باید در همه زمینهها به نقطهای برسیم که در نهایت «سامانه جامع بخش کشاورزی» را معرفی کنیم.
وی تاکید کرد: مدیریت بخش کشاورزی نیازمند فناوری و سامانهها اطلاعاتی است و هوشمندسازی سیستمها است، بدون این اطلاعات و آمار نمیتوانیم بازار را مدیریت و تنظیم کنیم، حتی نمیتوانیم از وضعیت انبارها و واردات و صادرات و مصرف، اطلاعات و آماری داشته باشیم، در نتیجه نمیتوان مدیریت تولید را برنامهریزی کرد و قطعاً دچار بحرانهایی میشویم که وقت و توان مدیریت وزارتخانه صرف مدیریت سیب زمینی و پیاز و اقلام مورد نیاز مردم میشود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: مدیریت بخش کشاورزی به اطلاعات یکپارچه نیاز دارد تا بتوان وضعیت تولید، مصرف، نیاز به واردات و روند کار را رصد کرد، اگر این سامانهها به صورت دقیق و روزآمد در کار نباشد، وزارتخانه برای مدیریت بازار محصولات دچار مشکل میشود.
وی تاکید کرد: همه معاونتهای ستادی اطلاعات را باید در اختیار مرکز فناوری و اطلاعات قرار دهند.
رؤسا سازمانهای جهاد کشاورزی استانها باید مسئولانه اطلاعات و آمار دقیق به مرکز منتقل بدهند.
نوریقزلجه تصریح کرد: در چارت و تشکیلات جدید مرکز خدمات فناوری و آمار به علت مسئولیت و حساسیت کار به طور ویژه دیده خواهند شد.
همه باید به مرکز فناوری و اطلاعات وزارتخانه کمک کنند تا همه آمارها در یک نقطه تجمیع شود تا در مدیریت وزارتخانه به آن دسترسی داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سامانه متمرکز و جامع اطلاعات و آمار به ما این امکان و آگاهی را میدهد که در موضوعات مختلف با چه وضعیتی مواجه هستیم، چه پیشبینی از موضوعات داریم و آینده کوتاه یا بلندمدت چگونه است.
نوریقزلجه به سامانه اطلاعاتی سایر کشورها اشاره و اظهار کرد: تجمیع و تحلیل نهایی اطلاعات باید خیلی ساده در دسترس و دارای تحلیل آسان باشد.
سامانه اطلاعاتی کشاورزی باید به اندازهای ساده طراحی شود که حتی کشاورزان با کمترین سواد هم قادر به کار کردن با آن باشند، و بر اساس اطلاع آن بتوانند تولیدات خود را به فروش برسانند.
وی افزود: با سامانه جامع در مورد زمین یا رفع تداخل حداقل ۷۰ درصد از اراضی زراعی ما یک بار بازبینی شده است، همه این سامانهها باید به یکدیگر متصل و یکپارچه شوند، ما به شدت به آمار و اطلاعات دقیق نیاز داریم تا به یک داشبورد مدیریتی برای برنامهریزی و تصمیمسازی در همه زیربخشهای بخش کشاورزی دست پیدا کنیم.