خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 11 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حضور 27 هزار داوطلب در کنکور 1403 در البرز

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 20:30
رئیس دانشگاه خوارزمی گفت: در آزمون سراسری امسال، 957 هزار و 798 نفر در سراسر کشور ثبت نام کرده اند که سهم استان البرز از این جمعیت داوطلب، 27 هزار و 863 نفر در پنج گروه آموزشی است.
دانشگاه،آزمون،خوارزمي،نفر،گروه،داوطلبان،رئيس،سراسري،برگزاري، ...

بیژن عبداللهی، رئیس دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کرج بیان کرد: در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، 11 و 12 اردیبهشت‌ماه شاهد برگزاری یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین برنامه‌های ملی، یعنی آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها (کنکور) هستیم که در استان البرز، این رویداد بزرگ با مسئولیت ما به‌عنوان رئیس ستاد استانی و نماینده تام‌الاختیار وزیر علوم برگزار می‌شود.
وی عنوان کرد: داوطلبان این آزمون در پنج گروه آموزشی شامل ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان خارجی و هنر به رقابت می‌پردازند.
با هماهنگی‌های صورت گرفته، تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری منظم، سالم و امن آزمون در استان اندیشیده شده است.
در آزمون سراسری امسال، 957 هزار و 798 نفر در سراسر کشور ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 63 درصد بانوان و 37 درصد آقایان هستند.
رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه سهم استان البرز از این جمعیت داوطلب، 27 هزار و 863 نفر در پنج گروه آموزشی مذکور است، گفت: در گروه علوم تجربی 11 هزار و 953 نفر ثبت‌نام کرده‌اند که بیشترین میزان شرکت‌کننده را در بین پنج گروه دارد.
همچنین در گروه علوم انسانی 6 هزار و 128 نفر، گروه ریاضی 5 هزار و 347 نفر و گروه زبان‌های خارجی 2 هزار و 805 نفر با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.
برگزاری آزمون سراسری در 7 حوزه امتحانی البرز
عبداللهی با اشاره به رقابت یک هزار و 630 نفر داوطلب در گروه هنر مطرح کرد: از مجموع 27 هزار و 863 داوطلب حاضر در آزمون، 17 هزار و 785 نفر خانم و 10 هزار و 79 نفر آقا هستند که این نسبت، به‌طور تقریبی همان الگوی کشوری 63 درصد زن و 37 درصد مرد را در سطح استان نیز بازتاب می‌دهد.
در استان البرز، آزمون سراسری در هفت حوزه امتحانی برگزار می‌شود.
رئیس دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه از جمله این حوزه‌ها، دانشگاه خوارزمی کرج بوده که در سه نوبت صبح و عصر پنج‌شنبه و صبح جمعه میزبان داوطلبان است، اضافه کرد: سایر مراکز حوزه امتحانی نیز شامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد، دانشگاه پیام نور و ادارات آموزش‌وپرورش شهرستان‌های اشتهارد، فردیس و نظرآباد هستند.
وی اظهار کرد: از میان هفت حوزه‌ای که مسئولیت برگزاری آزمون سراسری در استان البرز را بر عهده دارند، بیشترین جمعیت داوطلب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و دانشگاه خوارزمی حضور خواهد داشت.
پس از این دو، آموزش‌وپرورش فردیس به دلیل نبود دانشگاه در این شهرستان، نقش مهمی در میزبانی داوطلبان دارد و با استفاده از ظرفیت مدارس، زمینه برگزاری آزمون را فراهم کرده است.
محدودیت فضا برای حضور خانواده‌ها
عبداللهی با بیان اینکه در رده‌های بعدی نیز آموزش‌وپرورش نظرآباد و اشتهارد قرار دارند که آن‌ها نیز با تدارک حوزه‌های امتحانی در مدارس، سهم خود را در این رویداد ملی ایفا می‌کنند، مطرح کرد: تلاش ما بر آن است که در سال آینده یا دست‌کم برای نوبت دوم آزمون سراسری، از ظرفیت نواحی دانشگاهی موجود در شهرستان‌های اشتهارد و نظرآباد نیز استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه خوارزمی هدف از این اقدام را آشنایی بیشتر داوطلبان با محیط دانشگاهی و کمک به آماده‌سازی آن‌ها برای ورود به این فضا عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌هایی که در حوزه آموزش‌وپرورش و مدارس وجود دارد، محدودیت فضا برای حضور خانواده‌هاست.
طبیعی است که والدین، به‌ویژه در روز آزمون، نیاز به فضایی برای نشستن و همراهی با فرزندان خود دارند.
وی افزود: با این حال، مدارس به دلیل محدودیت‌های زیرساختی و فیزیکی، امکان فراهم کردن چنین فضایی را ندارند.
از همین‌رو، باید برنامه‌ریزی‌هایی جهت فراهم‌سازی امکاناتی برای خانواده‌ها صورت گیرد که یکی از راهکارهای مدنظر، افزایش سهم دانشگاه‌ها در میزبانی حوزه‌های آزمون است تا علاوه بر آشنایی دانش آموزان، خانواده‌ها نیز از فضای مناسب‌تری برخوردار باشند.
تلاش برای جذب بیشتر دانشجویان بومی
عبداللهی اظهار کرد: ما فضایی را برای حضور خانواده‌ها در نظر گرفته‌ایم که شامل یک پذیرایی ساده و برنامه‌هایی جهت معرفی دانشگاه، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی می‌شود.
در این برنامه‌ها تلاش می‌کنیم ظرفیت‌ها و امکانات موجود در دانشگاه را به خانواده‌ها معرفی کنیم.
همچنین در زمان انتخاب رشته، پایگاهی برای مشاوره و راهنمایی متقاضیان در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه هدف از این امر این است که دانشگاه را بهتر بشناسانیم و زمینه جذب بیشتر دانشجویان بومی را فراهم کنیم، اذعان کرد: جذب دانشجویان بومی برای ما یک مزیت محسوب می‌شود.
از طرفی این موضوع نه‌تنها به کاهش فاصله جغرافیایی بین دانشجو و خانواده‌اش کمک می‌کند، بلکه از نظر اقتصادی نیز برای خانواده‌ها مقرون‌به‌صرفه‌تر خواهد بود.
وی تصریح کرد: البته دانشگاه خوارزمی به‌عنوان یک دانشگاه ملی، پذیرای دانشجویان از سراسر کشور است اما تمایل داریم تعداد بیشتری دانشجویان بومی را جذب کنیم.
در زمینه تأمین امنیت آزمون و جلوگیری از هرگونه تقلب نیز دانشگاه خوارزمی، مانند سایر دانشگاه‌ها، تمامی اقدامات لازم و شایسته را انجام داده و برخی از اطلاعاتی که در فضای بیرونی مطرح می‌شود، نادرست و فاقد اعتبار است.
سؤالات از قرنطینه خارج نشده و نمی‌شوند
عبداللهی اذعان کرد: اطمینان می‌دهیم که هیچ‌گونه سؤالی از قرنطینه خارج نشده و نخواهد شد.
از لحظه ورود دفترچه‌های سؤال به قرنطینه تا زمان توزیع میان داوطلبان، تمام مراحل با نهایت دقت و مطابق با اصول مراقبتی و امنیتی طی می‌شود.
البته این به معنای آن نیست که هیچ اتفاقی نمی‌تواند رخ دهد، اما باید تأکید کنیم که چنین مواردی بسیار نادر هستند.
رئیس دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: با این حال، مسئولیت ما ایجاب می‌کند که نهایت تلاش خود را به‌کار بگیریم تا حتی این موارد نادر نیز در سطح کشور و به‌ویژه در دانشگاه خوارزمی رخ ندهد.
تمام عوامل اجرایی و مراقبان به‌خوبی نسبت به الزامات امنیتی و اهمیت حفظ سلامت فرآیند آزمون آگاه شده‌اند و ورود افراد به حوزه‌های امتحانی با استفاده از تجهیزات الکترونیکی کنترل می‌شود.
وی افزود: توصیه مؤکد ما این است که داوطلبان از آوردن هرگونه وسیله الکترونیکی خودداری کنند؛ چراکه در صورت شناسایی، این وسایل از مدار خارج خواهند شد.
تمام تلاش ما بر آن است که محیطی امن، آرام و منظم برای برگزاری آزمون فراهم کنیم تا داوطلبان با خیال راحت و بدون دغدغه بتوانند در آزمون شرکت کنند و در رشته و دانشگاه موردنظر خود پذیرفته شوند.
انتهای پیام/