خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اهمیت رویکرد جامعه‌محور در ارتقای سلامت

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 19:18
شبستر- مدیر شبکه بهداشت و درمان شبستر بر اهمیت رویکرد جامعه‌محور در ارتقای سلامت تاکید کرد.
سلامت،شبستر،بهداشت،افزايش،تخت،اشاره،سالم،بيمارستان،شهرستان،د ...

به گزارش خبرنگار مهر، سید رسول هاشمی اقدم بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری بر انجام اصلاحات و تقویت برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و نظارت و ارزیابی این طرح جهت ارائه خدمات مناسب و ارزان به مردم با هدف افزایش رضایت‌مندی مردم تاکید کرد.
وی تأمین سلامت و رضایت مردم از خدمت ارائه شده، کرامت و معیشت کارکنان را از اولویت‌های اصلی شبکه بهداشت و درمان برشمرد و ادامه داد: رقابت در خدمتگزاری به مردمی که به دلیل ناتوانی مالی مشکلات درمانی دارند، می‌بایست در اولویت کاری مدیران بیمارستان‌ها و کارکنان این مراکز باشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شبستر با اشاره به اهمیت رویکرد جامعه‌محور در ارتقای سلامت، به معرفی طرح «شهر سالم» پرداخت و گفت: شهر سالم مفهومی فراگیر است که با مشارکت بین‌بخشی، اصلاح سبک زندگی و تقویت سواد سلامت در جامعه محقق می‌شود.
هاشمی با اشاره به شعار سال بهداشت جهانی بر اهمیت افزایش سواد سلامت جامعه جهت جلوگیری از وقوع بیماری‌ها و کاهش هزینه‌های درمانی تاکید و تصریح کرد: سلامت و امنیت در تغذیه یکی از نکات مهمی است که در دستور کار جدی ما در کارگروه‌های شهرستانی قرار دارد.
فعالیت ۵۷ خانه بهداشت در شبستر
مدیر شبکه بهداشت و درمان شبستر به ظرفیت‌های سلامت این شهرستان اشاره کرد و گفت: شهرستان شبستر علاوه بر بیمارستان ۹۶ تختخوابی، دارای ۵۷ خانه بهداشت، ۲۱ مرکز سلامت، شش پایگاه فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ و یک پایگاه اورژانس موتوری است.
وی با اذعان به این مسئله که خط قرمز ما سلامت مردم است، از دستگاه‌های اجرایی خواست با جدیت بیشتر به موضوعاتی همچون کاهش آلودگی محیط‌زیست، کنترل حیوانات ولگرد، نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ارتقای فرهنگ حمل‌ونقل عمومی، سلامت روان و آموزش همگانی سبک زندگی سالم ورود کنند و با تصمیم‌سازی مشارکتی، زمینه تحقق «شهر سالم» را فراهم آورند.
هاشمی اقدم اعلام کرد: دولت منابع کافی برای اتمام پروژه‌های عمرانی ندارد و یکی از راهکارها برای جبران، تأمین منابع مالی از مولدسازی است و حمایت خیرین سلامت، سمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد، راهکارهای بعدی اند که در این شهرستان متمایز از سایر مناطق یاور سلامت مردم هستند.
تلاش برای افزایش تعداد تخت‌های آی سی یو شبستر به ۱۱ تخت
در این نشست همچنین ساسان محسنی معاون درمان و رئیس بیمارستان شبستر با بیان اینکه این بیمارستان با ۹۹ تخت فعال دارای چهار تخت آی سی یو بوده ابراز امیدواری کرد با تأمین اعتبار کافی این تعداد به ۱۱ تخت افزایش یابد.
وی گفت: در برنامه تحول سلامت امیدواریم تعداد تخت‌های داخلی بیمارستان از ۲۴ تخت به ۴۸ تخت افزایش یابد.
محسنی در ادامه با بیان اینکه شش دستگاه دیالیز در دو نوبت برای ۲۹ بیمار دیالیزی خدمات می‌دهند گفت: علاوه بر آن هشت دستگاه دیالیز نیز برای ۲۷ بیمار در بخش دیالیز خامنه خدمت می‌دهند.
نیازمند سیاستگذاری کلان در حوزه جمعیت هستیم
ابراهیم پیری معاون بهداشتی و جانشین هفته سلامت هم در این جلسه با اشاره به نامگذاری شعار بهداشتی سال به نام «ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره»، گفت: مواد غذایی باید از سه خطر میکروبی و شیمیایی و فیزیکی مبرا باشند.
وی با ارائه تصویری کلی از وضعیت سلامت شهرستان، به شاخص‌هایی همچون پوشش واکسیناسیون، کاهش مرگ‌ومیر نوزادان و مادران و افزایش امید به زندگی اشاره و خاطر نشان کرد: شبستر در این حوزه‌ها عملکرد قابل قبولی داشته و در مقایسه با میانگین استانی، از جایگاه مناسبی برخوردار است.
رئیس مرکز بهداشت شبستر همچنین با اشاره به یکی از دغدغه‌های اصلی نظام سلامت، اظهار کرد: کاهش نرخ باروری و افزایش سن ازدواج، از چالش‌های مهم حوزه جمعیت است که نیازمند سیاست‌گذاری کلان و همراهی جدی همه ذی نفعان است.