واکنش مردم غزه به شعار بعثه حج ایران در حمایت از فلسطین
اهالی نوار غزه که برای دومین سال پیاپی از شرکت در مراسم حج ابراهیمی محروم هستند با شنیدن شعار امسال بعثه حج جمهوری اسلامی ایران احساس کردند کسی در مکه هست که از زبان آنها در حریم بیت الله الحرام سخن بگوید.

به گزارش «آیه جوده»، خبرنگار تسنیم در نوار غزه، زائران بیتالله الحرام امسال در حالی راهی سرزمین وحی خواهند شد که برادران فلسطینی آنها به دلیل تحمیل جنگ و محاصره بر نوار غزه برای دومین سال پیاپی از شرکت در این گردهمایی عظیم جهان اسلام محروم هستند.
.
«ابوشعبان الدحدوح»، یکی از پدران فلسطینی است که پس از محرومیت از اعزام به حج در سالهای گذشته به دلیل اپیدمی ویروس کرونا، در دو سال اخیر نیز به دلیل تحمیل جنگ و محاصره ارتش رژیم صهیونیستی بر اهالی غزه، از حضور در این مراسم معنوی محروم شده است.
این شهروند فلسطینی میگوید: سالها قبل برای شرکت و اعزام به حج نامنویسی کردم، اما زمانی که نوبتم فرا رسید به دلیل شیوع بیماری کرونا عملیات اعزام حجاج متوقف شد و به همین دلیل مجبور شدم مجددا برای شرکت در این مراسم ثبت نام کنم.
وی ادامه داد: به رغم ثبتنام مجدد در فهرست حجاج، به ناگهان آتش جنگ در غزه شعلهور شد و در نتیجه اندک پولی که برای این سفر خود و همسرم کنار گذاشته بودم، در خلال جنگ صرف خورد و خوراک خانواده شد.
من و همسرم سالهاست که رویای حج را در سر داشتیم و خود را برای رفتن به این سفر معنوی آماده میکردیم.
شور و شوق من برای دیدار خانه خدا حتی از لحظه ازدواج فرزندانم برای من شیرینتر بود، اما دو سال است که جنگ مرا از این آرزو محروم کرده است.
«ام شعبان»، همسر این آواره فلسطینی که نمیتواند حسرتش را از ندیدن خانه خدا در حج ابراهیمی امسال نیز پنهان کند با لحنی گلایهآمیز از خبرنگار تسنیم میپرسد: همه مسلمانان جهان به حج رفتند، جز مردم غزه، چرا؟
چرا همه کشورها شهروندانشان به حج میروند، اما ما نه؟
ما هم دوست داریم به حج اعزام شویم.
حج فریضهای واجب است که باید آن را ادا کنیم.
درحالی که غریو و فریاد رسای لبیک از شهر مکه مکرمه بلند میشود و دلهای حجاج برای وقوف در صحرای عرفات آماده میشود، ملت فلسطین در غزه و کرانه باختری در زمره غایبان اجباری این سفر معنوی بزرگ به شمار میروند، آنهم در شرایطی که اسرائیل به کشتار و محاصره فلسطینیها ادامه میدهد تا بر حجم درد و رنجشان به سبب آوارگی و مهاجرت مستمر بیفزاید.
با این حال این تنها گذرگاههای بسته باریکه غزه نیستند که درد و رنج آنها را دو چندان میکند، بلکه آنچه درد و رنج آنها را مضاعف ساخته، زخمهای باز و قلبهای لبریز از حسرت دیدار خانه خداست.
محرومیت حجاج فلسطینی از زیارت خانه خدا سبب شده تا آنها با درخواست از سران کشورهای عربی برای حمایت و پشتیبانی از مردم غزه به منظور مشارکت در مراسم حج امسال، با چشمانی حسرتبار، از زائران سایر کشورهای اسلامی التمای دعای خیر داشته باشند.
«ناهض ابوعیسی»، از اهالی «دیرالبلح» در مرکز غزه به خبرنگار تسنیم میگوید: از حجاجی که در حال اعزام به حج هستند میخواهیم برای ما دعا کنند تا خداوند فرج و گشایشی را بر گرفتاریهای ما حاصل کند تا ما هم بتوانیم هم به حج برویم و هم بلایی که به آن گرفتار شدهایم را از سرمان رفع کند.
شاید خداوند دعای زوار در حق ما را بپذیرد و گشایشی در سختیهای ما ایجاد کند.
از همه زائران بیتالله الحرام میخواهیم دعا کنند ما هم بتوانیم عازم حج شویم، ما اسرائیل را مسئول این وضعیت میدانیم.
کشورهای عربی و اسلامی نتوانستند به اسرائیل فشار بیاورند؛ ما در دنیای ظالم و ستمگری زندگی میکنیم، دنیایی بس ستمگر و غدار!
حج برای فلسطینیها تنها به شعائر و مناسک دینی محدود نمیشود، بلکه مناسبتی است که پیوندی بین فلسطینیان و جهان اسلام برقرار میکند و به آنها این فرصت را میدهد تا مظلومیت خود را برای جهان اسلام به تصویر بکشند.
فلسطینیها با وجود ادامه کشتارها بر این باورند که مناسک حج امسال تریبون نمادینی است که میتواند به میدان یاری و نصرت آنها تبدیل شود، به شرطی که حجاج به معانی و مفاهیم توحید، عدالت و کرامت وفادار باشند.
شاید به همین دلیل است که اهالی نوار غزه پس از شنیدن شعار امسال بعثه جمهوری اسلامی ایران در مراسم حج ابراهیمی، قدردان همدلی و همبستگی ایرانیان با خود هستند.
ابوشعبان به رغم قدردانی از بعثه جمهوری اسلامی ایران به دلیل انتخاب شعار «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» میگوید: ما از شعار کاروان ایران در مکه مکرمه و حج امسال تشکر میکنیم، اما برای ما از موضع کشورهای عربی صحبت کنید، کدام کشور عربی از ما حمایت میکند؟
در مذاکرات به جای اینکه از ما حمایت کنند، برعکس به ما فشار میآورند، همه آنها به ما فشار میآورند، فقط روی ملت فلسطین فشار میآورند، به ویژه روی غزه، همه فشارها روی ماست، حتی یک نفر هم برای ما کاری نکرد.
فلسطین در بطن شعار حج ایران جای دارد.
فلسطینیها با شنیدن این شعار بعثه حج ایران احساس کردند کسی در مکه هست که از زبان آنها در حریم بیتالله الحرام سخن بگوید.
شعار حمایت از فلسطین مظلوم، درد و رنج آنها را در گردهمایی امت اسلامی دوباره اعتبار و ارزش بخشید، همچنانکه بسیاری از آنها از ایران به خاطر طرح آرمان فلسطین در یکی از مقدسترین مناسبتهای مسلمانان قدردانی و تشکر کردند، آن هم در زمانی که ملت فلسطین شدیدا از بسیاری از کشورهای اسلامی ناامید هستند و امیدوارند حجاج اقصی نقاط جهان هم این شعار را سر دهند و حج امسال موسمی برای تجدید عهد و پیمان با فلسطین و نه موسمی برای فراموشی این آرمان باشد.
شعار بعثه جمهوری اسلامی ایران در حج امسال از این قرار است: «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم»؛ کلامی که از سطح یک شعار ساده فراتر رفته و بیانگر وجدان بیدار ملتی است که نمیتواند خود را به مکه برساند اما هنوز هم دوست دارد در آنجا به یاد او باشند.
انتهای پیام/