استان مرکزی مدرسه خشتی یا کانکسی با جمعیت بالا ندارد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: هیچ دانش آموزی در استان نباید بدون فضای آموزشی بماند و برای رسیدن به عدالت در دسترسی به فضای آموزشی، باید گام های بلندی برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عبدالرضا پیرحسینلو، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی ظهر امروز در نشست خبری بمناسبت گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران گفت: دکتر زندیهوکیلی، استاندار مرکزی، روز 13 اردیبهشتماه در مدرسه فرزانگان ناحیه یک اراک حضور خواهد یافت و از معلمان این مدرسه تجلیل بهعمل خواهد آورد.
وی افزود: حضور استاندار مرکزی در برنامههای آموزش و پرورش همواره فعال و اثرگذار بوده و در تمامی جلسات اداری، دغدغه ارتقای جایگاه معلم و کیفیت آموزش مشهود است.
همچنین، زنگ سپاس معلم نیز در همین روز، با حضور مسئولان استانی در دبستان شاهد نیایش نواخته خواهد شد.
پیرحسینلو تصریح کرد: همچنین برنامههای متعددی نظیر دیدار با معلمان دوران تحصیل، تجلیل از معلمان ناحیه یک اراک، و کلنگزنی دبستان شهدای صفری از جمله بخشهای مهم این هفته هستند.
گلباران مزار شهدای فرهنگی، شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم نیز در دستور کار این هفته قرار دارد که بر اساس دستور وزیر آموزش و پرورش، تمامی مناطق موظف به اجرای برنامههای ویژه برای گرامیداشت مقام معلم هستند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: زنگ سپاس معلم در روز 13 اردیبهشتماه، همزمان با روز معلم در دبستان شاهد نیایش اراک نواخته میشود و این مراسم با حضور مسئولان استانی برگزار خواهد شد و در ادامه برنامههای هفته معلم، دیدار با یکی از معلمان بیمار صعبالعلاج نیز پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: از دیگر برنامههای مهم این هفته میتوان به کلنگزنی دبستان منطقه شهدای صفری در ساعت 16 روز 13 اردیبهشت اشاره کرد.
این مدرسه یکی از نیازهای جدی منطقه بود که با تعامل شهرداری و آموزش و پرورش، مشکلات اجرایی آن برطرف شد.
پیرحسینلو افزود: دیدار با خانوادههای معلمان شهید، برنامه تجلیل رسمی در روز 14 اردیبهشت در سالن قانون امام علی (ع) در خیابان امام خمینی اراک، و مراسم تجدید میثاق اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) در بیت تاریخی ایشان در خمین از دیگر برنامههای پیشبینیشده هستند.
دیدار معلمان نمونه استان مرکزی با رهبر معظم انقلاب
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در تشریح برنامههای تکمیلی هفته معلم گفت: 40 ویژه برنامه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در این استان تدارک دیده شده است که اعضای شورای معاونین اداره کل در اغلب برنامههای این هفته حضور خواهند داشت.
بنده نیز تلاش میکنم تا در سراسر استان حضور میدانی داشته باشم و در مدارس مختلف، به ویژه مناطق کم برخوردار شهری و روستایی، به صورت نمادین از معلمان قدردانی کنم.
پیرحسینلو افزود: دیدار با نماینده ولی فقیه در استان در دستور کار قرار دارد.
همچنین قرار است گروهی از معلمان نمونه استان برای دیدار با مقام معظم رهبری به تهران اعزام شوند و پیش از خطبههای نماز جمعه در مصلای بیتالمقدس اراک، سخنرانی خواهم داشت و میز خدمت ویژهای در ستاد اقامه نماز با حضور مسئولان آموزش و پرورش استان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال 46 معلم نمونه منطقهای، سه معلم نمونه استانی، پنج نفر از کادر تخصصی مدارس بهعنوان منتخبین استانی، یک مشاور و یک مدیر نمونه در سطح کشوری از استان مرکزی انتخاب شدند.
این فرآیند بر اساس جمعآوری مستندات، امتیازدهی دقیق، و مصاحبههای تخصصی انجام شده است.
پیرحسینلو بیان کرد: مراحل انتخاب معلمان نمونه از سطح مدرسه آغاز میشود؛ در هر مدرسه کمیتهای مسئول بررسی عملکرد و مستندات همکاران فرهنگی است و این مستندات شامل تقویم اجرایی، فعالیتهای جهادی، اختراعات، و سایر فعالیتهای ویژه است که پس از آن، نفرات منتخب به سطح منطقهای و سپس استانی معرفی میشوند و نهایتاً تعدادی نیز به عنوان منتخب کشوری معرفی خواهند شد.
هیچ دانشآموزی نباید بدون فضای آموزشی بماند / خیرین مدرسه ساز استان مرکزی جزو برترینهای کشور هستند
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تأکید بر لزوم توجه به عدالت آموزشی گفت: کمبودهایی در فضای آموزشی وجود دارد، اما هیچ دانشآموزی در استان نباید بدون فضای آموزشی بماند و برای رسیدن به عدالت در دسترسی به فضای آموزشی، باید گامهای بلندی برداشته شود.
پیرحسینلو افزود: خیرین مدرسهساز استان مرکزی جزو برترینهای کشور هستند.آقای فخاری و دیگر اعضای مجمع خیرین آموزش و پرورش خدمات گستردهای ارائه کردهاند و من با افتخار دست این بزرگواران را میبوسم و در مقابل عظمتشان تعظیم میکنم چرا که با همت این خیرین، بسیاری از کمبودها در حال رفع است و امیدواریم با ادامه این مسیر، بتوانیم به شعار عدالت آموزشی که مورد تأکید ریاست جمهوری نیز هست، دست یابیم.
مشکل کمبود فضاهای آموزشی در پروژههای مسکن ملی در حال بررسی و رفع است
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تأکید بر سیاست دولت برای تحقق عدالت آموزشی گفت: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، دستور ویژه رئیسجمهور محترم است.
این موضوع بهصورت هفتگی از سوی دفتر ریاست جمهوری پیگیری میشود و حتی تماسهایی مستقیم با استانها و مناطق برای ارزیابی وضعیت صورت میگیرد.
پیرحسینلو افزود: وزیر آموزش و پرورش نیز با جدیت این موضوع را دنبال میکنند و هدف ما رسیدن به شاخصهای تعریفشده سرانه فضای آموزشی برای همه دانشآموزان است که در حال حاضر، کمبود مدارس نداریم اما برای تحقق عدالت در توزیع این فضاها، باید گامهای اساسیتری برداشته شود.
وی تصریح کرد: فضای آموزشی در پروژه 8100 واحدی مسکن ملی یکی از چالشهای اصلی ماست.
برخی ارقام اعلامشده درباره کمبود 24 مدرسه ممکن است اغراقآمیز باشد، اما حتی اگر این رقم به 10 یا 12 مدرسه هم کاهش یابد، باز هم مسئله جدی است.
وی بیان کرد: ساخت مدارس در این سایتها به دلیل قیمت پایین مسکنهای حمایتی نیازمند حمایت جدی است که با دستور ویژه استاندار و همراهی راه و شهرسازی و شهرداری، امید داریم که بخش عمدهای از مشکل در سال آینده حل شود که پیگیریهای مستمر استاندار مرکزی در موضوع مدارس مسکن مهر، مسکن ملی و سایر سایتهای انبوهسازی قابل تقدیر است.
استفاده بهینه از سالنهای ورزشی با همکاری اداره ورزش و جوانان
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به همکاری مؤثر این ادارهکل با اداره ورزش و جوانان گفت: ما در امور فرهنگی و ورزشی، شریک هستیم و بخشی از فعالیتهای ورزشی را اداره ورزش و جوانان پیگیری میکند و بخش فرهنگی و آموزشی نیز بر عهده ماست.
پیرحسینلو در پاسخ به ابهاماتی درباره مالکیت یکی از سالنهای ورزشی استان افزود: این سالن متعلق به آموزش و پرورش بوده و اکنون نیز در اختیار این نهاد است و استفاده از این فضاها در خارج از ساعات آموزشی برای عموم مردم بلامانع است، اما مستندات و نحوه بهرهبرداری بهطور کامل قابل بررسی است.
وی تصریح کرد: هزینه نگهداری سالنهای ورزشی بسیار بالاست و هزینه ماهیانه نگهداری برخی سالنها به 40 تا 50 میلیون تومان میرسد.
هدف ما کسب درآمد نیست، بلکه تأمین منابع برای حفظ و نگهداری این فضاهای ورزشی است و هر فردی که از این سالنها استفاده میکند، از مردم همین استان است.
وی بیان کرد: اگر گروهی از دانشآموزان بخواهند به صورت شخصی سالن رزرو کنند، ما آنها را در ردیف افراد حقیقی در نظر میگیریم و تعرفه استفاده از سالن برایشان متفاوت خواهد بود.
اما برای دانشآموزان در قالب فعالیتهای مدرسهای، استفاده رایگان یا با حداقل هزینه در نظر گرفته میشود.
هیچ مدرسه خشت و گلی یا کانکسی با جمعیت بالا در استان وجود ندارد
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تقدیر از خیرین مدرسهساز گفت: در استان مرکزی هیچ مدرسه خشت و گلی وجود ندارد و استان مرکزی دارای تنها 10 مدرسه کانکسی با جمعیت کمتر از 5 دانشآموز است.
پیرحسینلو افزود: استاندار مرکزی بارها تأکید کردهاند که حتی یک دانشآموز هم برای ایشان اهمیت دارد و در حادثهای که اخیراً برای یکی از دانشآموزان رخ داد، ایشان شخصاً ابراز ناراحتی کردند و به مدیران دستور دادند که نظارتها را افزایش دهند تا از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.
بازماندگان از تحصیل در استان مرکزی کمتر از نرم کشوری است
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش همچنین به وضعیت دانشآموزان بازمانده از تحصیل اشاره کرد و گفت: آمار دقیق به دلیل حساسیت موضوع محرمانه است، اما وضعیت استان مرکزی در این زمینه بسیار مطلوب است و نسبت بازماندگان از تحصیل در این استان کمتر از میانگین کشوری است.
پیرحسینلو افزود: مطابق سیاستهای وزارت آموزش و پرورش، هدف ما این است که حتی یک دانشآموز هم از تحصیل بازنماند و به تمام مدیران مناطق این موضوع ابلاغ شده و در جلسات آینده نیز با جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد.
هدفگذاری برای پوشش 100 درصدی تحصیل در دوره ابتدایی
اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با تأکید بر اهمیت شناسایی و بازگرداندن دانشآموزان بازمانده از تحصیل گفت: هرچند آمار این دسته از دانشآموزان در استان بالا نیست، اما همین تعداد نیز برای ما قابل قبول نیست و برنامه ما این است که مدیران مناطق و نواحی آموزش و پرورش شخصاً مسئول شناسایی و پیگیری این موارد شوند.
پیرحسینلو افزود: اکنون که در آستانه پایان سال تحصیلی و فصل امتحانات هستیم، باید از فرصت تابستان استفاده کنیم.
مدیران مدارس با همکاری مراکز بهداشتی، ثبت احوال، نهادهای امدادرسانی همچون بهزیستی و کمیته امداد و همچنین سمنها و خیرین، موظف به شناسایی و رفع موانع بازگشت این دانشآموزان به مدرسه هستند.
وی تصریح کرد: ما مفهومی به نام اوقات فراغت نداریم و از نگاه دینی و تربیتی، انسان همواره در حال فعالیت و آموختن است و تابستان نیز فرصتی برای آموزش مهارتهای زندگی و معیشتی به دانشآموزان است، نه صرفاً تعطیلی و برخی والدین، دانشآموزان را در کلاسهای متوالی و فشرده ثبتنام میکنند که نتیجه آن خستگی و محروم شدن از یادگیری واقعی مهارتهای زندگی است.
تابستان باید فرصتی برای آموزش غیررسمی، پرورش اجتماعی و ارتقاء شخصیت دانشآموز باشد.
مدارس هوشمند؛ از تجهیزات تا محتوا
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به روند هوشمندسازی مدارس گفت: از حدود 15 سال پیش این موضوع مطرح شده اما متأسفانه در بسیاری از موارد تنها به نصب دیتا پروژکتور یا ابزارهای الکترونیکی محدود ماندهایم.
اینها هوشمندسازی نیست، بلکه الکترونیکیسازی است.
پیرحسینلو افزود: اصل هوشمندسازی، تولید محتوای هوشمند است؛ محتوایی که متناسب با علاقه و نیاز دانشآموز به صورت پویا تغییر یابد که امید است در قالب پروژه مهر استان، تولید محتوای هوشمند را در دستور کار قرار میدهیم و در کنار تولید محتوا، از محل درآمدهای اختصاصی و اعتبارات مدارس، تجهیز مدارس نیز پیگیری خواهد شد که هدفگذاری ما این است سالانه حداقل 20 درصد مدارس استان به شکل واقعی هوشمند شوند.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی باید در آموزش بهکار گرفته شود اما مسیر را به سمت محتواهای هوشمند آغاز کردهایم و این یکی از اصلیترین برنامههای ما در کنار طرح نماد، نماز و اصلاح فرآیندهای آموزشی خواهد بود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: کمبود نیروی انسانی نیز یکی از چالشهای موجود است و استان مرکزی حدود 58 هزار ساعت کمبود نیروی انسانی دارد و برابر با 2 هزار نفر می باشد که بخشی از کمبود از طریق دانشگاه فرهنگیان و بخشی دیگر با استفاده از ظرفیت ماده 28 و نیروهای قراردادی تأمین میشود.
انتهای پیام/711/