بیانیه پایانی نخستین همایش حقوق بشر در رهیافت شرقی
در خاتمه نخستین دوره اجلاس "حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی" در قم، بیانیه پایانی به زبان انگلیسی قرائت شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،حجتالاسلاموالمسلمین سید احسان رفیعی علوی رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در مراسم پایانی نخستین همایش حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی که امروز در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد، با اشاره به ارائه بیش از 60 مقاله علمی در همایش حقوق بشر شرقی گفت: این تعداد مقاله با مشارکت گسترده استادان بینالمللی بهعنوان یک تجربه تاریخی برای شرق فرهنگی محسوب میشود.
وی افزود: ثبت این تعداد مقاله علمی موفق، تجربهای ارزشمند و تاریخی برای شرق فرهنگی است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) این اجلاس را افتخاری برای نهادهای علمی و فرهنگی کشور ذکر کرد و اظهار داشت: این دستاورد، نتیجه همافزایی دانشگاه باقرالعلوم، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر نهادهای علمی کشور است که در تحقق نگاه تمدنی و بومی به حقوق بشر نقشآفرینی کردهاند.
رفیعی در ادامه با اشاره به جایگاه دانشگاه باقرالعلوم در حوزه علوم اسلامی تاکید کرد: این دانشگاه بهعنوان پیشران علوم اسلامی در کشور، آمادگی دارد نقش فعالتری در پیگیری اجرای علمی بیانیه اجلاس ایفا کند و این مسیر را با حمایت نخبگان ادامه دهد.
وی با قدردانی از میهمانان بینالمللی که با حضور خود در این اجلاس در برابر مظلومیت ملت فلسطین سکوت نکردند گفت: بهترین سپاس را به استادانی تقدیم میکنم که با صداقت علمی، گامهایی برای رشد اخلاق بشری برداشتهاند.
قرائت بیانیه پایانی نخستین همایش حقوق بشر در رهیافت شرقی
در خاتمه نخستین دوره اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی که به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم و با حضور نمایندگان عالی مقام و صاحبنظران از کشور های آفریقای جنوبی، ارمنستان، استرالیا، افغانستان، اندونزی، اوگاندا، پاکستان، تونس، ترکیه، چین، روسیه، عراق، فلسطین، قزاقستان، کرهجنوبی، کنیا، لبنان، مالزی، نیجریه، هند و جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، بیانیه پایانی به زبان انگلیسی قرائت گردید.
در این بیانیه، مهمترین هدف برگزاری این اجلاس 2 سالانه، که مبتنی بر عدالت، کرامت انسانی، اخلاق و تنوع فرهنگی و در راستای توسعه یک گفتمان حقوق بشر جهانی است، تبیین و گسترش حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی عنوان شد.
همچنین در بخشی دیگری از این بیانیه با اشاره به چالش هایی که باعث ناکارآمدی حقوق بشر در گفتمان غالب شده است آمده است: یکجانبه گرایی، نقض برابری و استاندارد های 2 گانه در حقوق بشر، ناکافی بودن حمایت های عملی و نقض خیر جمعی، همبستگی فرهنگی و مسوولیت جهانی انسان از جمله این چالش ها است.
در ادامه با ذکر اینکه شرکت کنندگان در این اجلاس بر خیر جمعی و مسوولیت جهانی به عنوان ارکان اساسی حقوق بشر تاکید دارند آمده است: حقوق بشر تنها با همبستگی فرهنگی و کنشگری انسانیتر در سطح جهانی و از طریق همکاری های متقابل میان جوامع مختلف قابل تحقق است.
این بیانیه میافزاید: تعاون و همزیستی شرافتمندانه بین تمدن ها و فرهنگ ها میتواند، مسیر واقعی تحقق حقوق بشر جهانی را هموار کند.
در بخش دیگری از این بیانیه خاطر نشان شده است: شرکت کنندگان در این اجلاس با توجه به شرایط حاکم بین المللی و نقض فاحش حقوق بشر در غزه، ضمن تایید بر ضرورت اقدام فوری و همکاری های گسترده، تمامی کشور های عضو و نهاد های حقوق بشری را برای حمایت از توسعه حقوق بشر، دعوت به همکاری میکنند.
همچنین بیانیه میافزاید: این اجلاس علاوه بر تاکید در بازاندیشی در ساختار های حقوق بشری، آینده ای روشن را در گرو همکاری های گسترده میان فرهنگ ها و تمدن ها دانسته، و بر این باور است که از طریق گفتوگوهای مستمر و همبستگی فعال میتوان جهانی عادلانهتر، آزادتر و انسانیتر ساخت.
در بخش پایانی این بیانیه، با طرح پنج پیشنهاد شرکت کنندگان در اجلاسیه نخست، آمده است: یک دبیرخانه چند جانبه دائمی اجلاسیه حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی در جهت هماهنگی و اجراییسازی توافق های به عمل آمده، راهاندازی شود.
همچنین راهاندازی کرسی صلح و حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی در مراکز علمی و جهت توسعه و گسترش ادبیات حقوق بشر در رهیافت فوق و ترویج گفتمان های صلح و همزیستی بر اساس تقویت همکاری های علمی و فرهنگی نیز دیگر پیشنهاد طرح شده است.
در ادامه مواردی از قبیل تاسیس نهادهای کنشگر برای تامین و تبدیل مفاهیم به عرف های نوظهور و تاسیس مکانیزم های اجرایی برای حمایت از این مفاهیم در عرصه بین المللی و برگزاری اجلاس 2 سالانه نشست های تخصصی و تولید منشورهای علمی برای پیگیری تصمیم های اجلاس و توسعه همبستگی ها در این حوزه نیز از دیگر پیشنهاد های مطرح شده است.
تشکیل کمیته های تخصصی و بهرهگیری از سازمان های منطقهای فرهنگی با هدف تدوین چارچوب های حقوقی و منشور جهانی حقوق بشر در رهیافت شرق فرهنگی نیز آخرین پیشنهادی است که شرکت کنندگان در این اجلاس آن را طرح کردهاند.
انتهای پیام/