خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۶۰۰ نقطه باستانی در مریوان شناسایی شد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 18:18
مریوان- فرماندار مریوان گفت: براساس مرکز تحقیقات میراث فرهنگی تاکنون ۶۰۰ نقطه باستانی در مریوان شناسایی شده که قابلیت تبدیل به ثبت ملی را دارد.
مريوان،مرز،باشماق،فرماندار،احمدي،جمعيت،شهر،اذعان،محوطه،سامان ...

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل احمدی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های کردستان اظهار کرد: مریوان یکی از شهرهای گردشگری است که سالانه میزبان تعداد زیادی از گردشگران و مسافران است.
وی با بیان اینکه علیرغم موج گردشگران بالا در مریوان طی ایام نوروز افزود: هنوز مریوان ظرفیت‌های ناشناخته‌ای دارد که با معرفی آن می‌تواند تنوع مسافرتی ایجاد کند و حجم بالای مسافران شمال کشور را به سمت مریوان سوق دهد.
اربعین ظرفیتی برای معرفی مریوان
وی خاطر نشان کرد: ظرفیت‌هایی همچون اربعین موجب شد مریوان در عرصه ملی معرفی شود و این رویداد مذهبی علاوه بر دستاوردهای مادی، دستاوردهای و تعاملات فرهنگی را برای ما به ارمغان آورده است و بر معرفی مریوان و جاذبه‌های گردشگری این شهر اثرگذار بوده است.
فرماندار مریوان یادآور شد: آنچه که می‌تواند ویژگی اصلی مریوان باشد علاوه بر طبیعت، وجود نمادهای این شهر از جمله تندیس ماموستا قانع است که این اثر هنری بر جذابیت‌های مریوان افزوده است.
احمدی اذعان کرد: مریوان به لحاظ بافت و ظرفیت‌های فرهنگی دارای جذابیت خاص خود است که می‌تواند موجب جذب گردشگر و رونق تجاری این دیار باشد.
وی اذعان کرد: منطقه‌ای مانند کوماسی در شهر مریوان یکی از مناطق بکر مریوان است که زندگی طبیعی و سبک زندگی بکر و آرام را به تصویر می‌کشد.
فرماندار مریوان اضافه کرد: مرکز تحقیقات میراث فرهنگی کشور ۶۰۰ نقطه باستانی را در مریوان شناسایی کرده است که قابلیت تبدیل به ثبت ملی را دارد و می‌تواند ذخیره‌گاه گردشگری برای مردم ایران و خارج کشور باشد.
احمدی با بیان اینکه دولت در مجموع برنامه‌های راهبردی را در تمامی حوزه‌ها دارد، اذعان کرد: پایانه مرزی باشماق رتبه اول یا دوم ترانزیت گمرکات زمینی کشور را دارد و ارتقای این مرز نشان‌دهنده آن است که اراده بر رشد فزاینده مرز باشماق وجود دارد و حجم وسیع تجارت در این منطقه در حال وقوع است.
تملک ۲۵ هکتاری مرز باشماق در سه سال اخیر
وی خاطر نشان کرد: در عرض سه سال تملک ۲۵ هکتار اراضی مرز باشماق انجام شد و این مهم انقلابی برای مرز باشماق محسوب می‌شود.
احمدی اعلام کرد: طرح ساماندهی پایانه مرز باشماق نیز از کارهای مهم و بنیادی مریوان بوده که انجام شده و اکنون حدود ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در دو سال اخیر به وقوع پیوسته است.
فرماندار مریوان ادامه داد: روزانه هفت هزار نفر تردد در پایانه مرز باشماق ثبت می‌شود.
وی به محوطه ترانشیپمنت مرز باشماق پرداخت و افزود: بالغ بر دو هزار نفر در این محوطه فعالیت دارند که این محوطه در طرف ایرانی مرز قرار دارد و منجر به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال شده است.
فرماندار مریوان اذعان کرد: در صورت ساماندهی محوطه ترانشیپمنت ترددهای ساماندهی و از ازدیاد جمعیت در مرز باشماق کاسته می‌شود.
وی گفت: از محل اعتبارات اربعین زیرساخت‌های مریوان ارتقا یافته و دیوارهایی که در ضلع شرقی ایجاد شده و ۱۷ کیلومتر جاده این مسیر تعریض شده و رفع نقاط حادثه خیز انجام شده است.
رفع مشکلات ۱۵ پرونده بلاتکلیف ملکی در مریوان
فرماندار مریوان با بیان اینکه در شهر مریوان پرونده‌های رسوب یافته ملکی بالغ بر ۱۵ مورد وجود داشت که هر کدام حدود ۴۰۰ الی ۳ هزار نفر مخاطب داشت، افزود: این پرونده‌ها از مطالبات مردمی بود که با همکاری شورای شهر و مسئولان دیگر به نتیجه رسید و اکنون هیچ پرونده بلاتکلیف ملکی در مریوان وجود ندارد.
احمدی اضافه کرد: مریوان علیرغم روزانه ۷۰۰ دستگاه ترانزیت دارد اما فاقد کمربندی است.
وی به رشد جمعیت مریوان پرداخت و گفت: مریوان اکنون با ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دچار رشد جمعیت و مهاجرپذیری شده است، گفت: علیرغم افزایش جمعیت اما خدمات رشد نداشته و نبود کمربندی در مریوان مشکل است.
ساماندهی پسماند مریوان به عنوان یک بحران و تلاش برای حل آن از دیگر مواردی بود که توسط فرماندار مریوان به آن اشاره شد.