باید ۲۰۰۰هیات در بقاع متبرکه داشته باشیم تا فرمان رهبر انقلاب محقق شود
رئیس سازمان اوقاف گفت: در حال حاضر ۸۰۰ بقعه میزبان هیأتهای مذهبی هستند، اما باید این تعداد را به ۲۰۰۰ برسانیم تا فرمان مقام معظم رهبری درباره تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی محقق شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی در همایش ملی بزرگداشت امامزادگان که عصر امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه برگزار شد، با اشاره به اهمیت الگوپذیری در زندگی فردی و اجتماعی، گفت: در قرآن کریم گاهی فرد و گاهی خانواده به عنوان الگو معرفی میشوند؛ پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت ایشان، نمادهای الگو در دین اسلام هستند.
وی با بیان اینکه نیاز بشر به الگو، امری بدیهی است، افزود: خداوند برای تشخیص راه درست از نادرست، نشانههایی مانند خورشید و ماه قرار داده و در مسیر هدایت نیز پیامبرانی را برانگیخته است.
ایشان از هوای نفس سخن نمیگویند، بلکه وحی الهی را تبیین میکنند.
رئیس سازمان اوقاف تأکید کرد: وجود مقدس پیامبران برای هدایت تشریعی انسانها تعیین شدهاند.
اگر بخواهیم به بهشت و قرب الهی برسیم، باید راه آن را بشناسیم و با الگوگیری از پیامبران و امامان، به آن مسیر وارد شویم.
وی افزود: پیامبر اسلام (ص) در مواجهه با دشمنان، گاه با قدرت و گاه با گفتوگو برخورد میکردند.
این رفتارهای حکیمانه باید برای ما الگو باشد و اگر ما در مسیر تبلیغ و ابلاغ دین کوتاهی کنیم، وظیفه رسالت به پایان نرسیده است.
خاموشی با اشاره به جایگاه خانوادههای پیامبران و اولیا، خاطرنشان کرد: در قرآن کریم به نقش زنان مؤمن، عفیف و اهل حیا در تربیت نسل صالح اشاره شده است.
خانههایی که در آنها ذکر خدا جاری است، محل رشد انسانهای هدایت یافته است.
وی در ادامه افزود: در بقاع متبرکه، فرزندان، نسلهای متاخر و متقدم، اصحاب و راویان دین حضور دارند که همچون ستارگان هدایت، راه را نشان میدهند.
رئیس سازمان اوقاف با اشاره به ساختار مدیریت بقاع متبرکه گفت: در کشور پنج بقعه دارای تولیت خاص با حکم مقام معظم رهبری هستند که شامل حضرت شاهچراغ (ع)، آستان قدس رضوی، حضرت عبدالعظیم (ع)، حضرت معصومه (س) و بقاع خاص دیگر میشوند.
سایر بقاع تحت نظر امینهای متعهد و متخصص اداره میشوند.
او افزود: از تمام امینان و مدیران بقاع متشکریم که با وجود تفاوتهای اجرایی، مدیریت مؤثری ارائه دادهاند.
ساختار مدیریتی بقاع متشکل از مدیرعامل، هیأت امنا و مدیران اجرایی است که باید کارکردهای فرهنگی، تاریخی و اجتماعی بقاع را فعال نگه دارند.
خاموشی با اشاره به نقش بقاع در جذب نسل جوان اظهار کرد: بقاع باید مأمن و پناهگاهی برای نسل جوان باشند؛ جایی برای حضور در مراسم دینی، دعا و ارتباط با خداوند.
این فضاها باید با اعتمادسازی و مدیریت درست، روز به روز تقویت شوند.
وی با اشاره به حضور هیأتها در بقاع در ایام محرم گفت: در حال حاضر ۸۰۰ بقعه میزبان هیأتهای مذهبی هستند، اما باید این تعداد را به ۲۰۰۰ برسانیم تا فرمان مقام معظم رهبری درباره تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی محقق شود.
رئیس سازمان اوقاف در پایان با اشاره به منابع مالی سازمان گفت: ما نهادی هستیم که از بودجه دولتی استفاده نمیکنیم و درآمد و هزینهها بهصورت مستقل مدیریت میشود.
وضعیت مالی بسیاری از بقاع متبرکه بهبود یافته و امیدواریم این روند ادامه یابد.