خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش بلاروس به طرح غرب برای استقرار احتمالی «نیروهای صلح‌بان» در اوکراین

مشرق | بین‌الملل | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 16:29
وزیر دفاع بلاروس گفت که برنامه های کشورهای اروپایی برای اعزام نیروهای به اصطلاح «صلح‌بان» به اوکراین تلاشی برای تداوم رژیم نازی در این کشور است.
اوكراين،صلح،اعزام،حفظ،نيروهاي،بلاروس،ناتو،دخالت

به گزارش مشرق، «ویکتور خرنین» وزیر دفاع بلاروس در جلسه عمومی سومین کنگره بین المللی ضد فاشیست تصریح کرد که برخی از کشورهای اروپایی به بهانه حفظ صلح و تلاش برای تثبیت موقعیت خود، برنامه‌هایی را برای اعزام نیروهای «صلح‌بان» به اوکراین طراحی می‌کنند.
وی تاکید کرد که این اقدام اصلا مربوط به حفظ صلح نیست، در واقع یک بازی ژئوپلیتیکی که در حال انجام است.
خرنین افزود: «این نه تنها تلاشی برای مشخص کردن منطقه نفوذ و تداوم رژیم نازی در اوکراین است، بلکه گامی در جهت دخالت مستقیم نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در این درگیری است.
این مقام ارشد نظامی بلاروس خاطرنشان کرد که هر درگیری همیشه می تواند از کنترل خارج شود، به خصوص اگر قدرت های هسته ای در آن دخالت داشته باشند.
اروپایی‌ها و متحدان آن ها قصد دارد در صورت برقراری صلح در اوکراین نیروی «صلحبان» به این کشور اعزام کنند.
انگلیس و فرانسه برای اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین اعلام آمادگی کرده‌ و کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، فرانسه و فنلاند نیز گفته‌اند آماده هستند به شیوه‌های دیگری به این نیرو کمک کنند.
اما روسیه بارها مخالفت خود را با حضور نیروهای از ناتو در اوکراین اعلام کرده است.
در این میان دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا نیز تاکنون تمایلی برای حمایت تسلیحاتی و نظامی و ارائه ضمانت‌های امنیتی به اوکراین به منظور حفظ صلح نشان نداده است.