خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خلیج فارس؛ عرق ملی یا عرق علمی؟

مشرق | سیاسی | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 15:58
تاريخي،تاريخ،خليج،فارس،ملي،پيوستگي،نامهاي،ايرانيان،توجه،عرق

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی روی میز نوشت:
١٠ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس است.
در این روز مراسم متعددی در مراکز مختلف دولتی و غیر دولتی و دانشگاهی و پژوهشی کشور ما برگزار می شود.
باید از خلیج فارس تشکر کنیم که با هویت تاریخی خود انگیزه ای برای همگرایی ملی ایرانیان در حراست از نام این هویت تاریخی شده و آرزو کنیم تا موضوعات ملی بیشتری برای همگرایی ما ایرانیان پیدا شود.
ضمن این که باید قدردان عرق ملی ایرانیان در صیانت از نام خلیج فارس بود ولی باید توجه داشت که دفاع از نام تاریخی خلیج فارس یک عرق ملی صرف نیست بلکه نوعی توجه علمی به یک واقعیت تاریخی است .
امروز وقتی یک سند تاریخی را مطالعه می کنیم و نام شهرها ،کوهها ، رودخانه ها ، و دیگر مکانهای تاریخی را همانی می بینیم که صدها سال پیش بوده است به این نکته پی می بریم که اگر نامهای تاریخی تغییر می یافت دیگر تاریخی نداشتیم و تاریخ مفهومی نا مفهوم می شد.
یکی از مولفه های مهم پیوستگی تاریخی ملتها عدم تغییر نامهای خاص تاریخی است.
ما همانگونه که نمی توانیم نام اشخاص را در تاریخ تغییر دهیم چون این تغییر نامها تاریخ را از پیوستگی تاریخی اش خارج می سازد نمی توانیم نام مکانها را هم به میل خود تغییر دهیم چون همان وضعیت تغییر نام اشخاص را در تاریخ بوجود می آورد.
تغییر نامهای تاریخی به دلایل سیاسی باعث می شود هزاران سند تاریخی نا مفهوم شوند و نسل امروز ارتباط خود را با گذشتگانش از دست بدهد.
امروز وقتی تاریخ تمدن بشر را مطالعه می کنیم نمی توانیم بدون توجه به یونان و روم و مصر و هند و ایران و چین قدمی در تاریخ برداریم و اگر عده ای بخواهند نامهایی را در اسناد تاریخی این تمدنها تغییر دهند آن زمان ببینید چه اتفاق وحشتناکی در پیوستگی علمی اسناد تاریخی بوجود خواهد آمد و نام خلیج فارس هم مانند نام کوروش ، اسکندر ، آتن ، کنفسیوس ، بودا ، مهانجو دارو ،سقراط و هزاران نام خاص دیگر تاریخی است که متعلق به تاریخ است و هیچ کس حق تغییر آنها را ندارد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.