خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صنایع باید به مسئولیت‌های فرهنگی و اجتماعی عمل کنند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 15:53
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: مسئولیت اجتماعی صنایع، صرفاً یک شعار نیست؛ صنایع استان باید سهم خود را در رشد فرهنگی و توسعه اجتماعی منطقه ایفا کنند.
اجتماعي،ايران،يونسكو،ملي،فرهنگي،اراك،شهرهاي،مشاركت،دبيرخانه، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حسن فرطوسی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاحیه دبیرخانه مشارکت های مــــردمی و مــــسئولیت هـــای اجـــــتماعی شهرهای آسیایی اظهار کرد: در جهانی که جوامع بیش از پیش به هم وابسته‌اند، بی‌توجهی به مسئولیت اجتماعی می‌تواند به تضعیف سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد عمومی منجر شود.
وی افزود: پیوند میان فعالیت اقتصادی و تعهد اجتماعی باید به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از راهبرد توسعه‌ای صنایع مورد توجه قرار گیرد و تلاش و سخت‌کوشی نیاکان شما در این سرزمین، میراثی ارزشمند بر جای گذاشته که نه‌تنها نهادهای مدنی، بلکه تک‌تک جوانان این شهر و استان باید آن را ادامه دهند.
فرطوسی تصریح کرد: فرهنگ مسئولیت‌پذیری اجتماعی، از کودکان تا سالمندان، از روستا تا شهر، بنیان پایداری برای زیست بهتر و توسعه انسانی است و احترام به سالمندان، حمایت از کودکان، و حرمت‌گذاری به هویت‌های محلی، همه بر بستری فرهنگی شکل می‌گیرد که باید تقویت شود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: به عنوان عضوی از کمیسیون ملی یونسکو، باور دارم که اراک و استان مرکزی نماینده فلات مرکزی ایران هستند؛ منطقه‌ای که تاریخ‌ساز بوده و اکنون نیز می‌تواند الهام‌بخش آینده باشد.
وی بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری، جهان تشنه صلح، همدلی و مسئولیت‌پذیری است و تحقق این اهداف بدون تعلق خاطر و عاطفه نسبت به سرزمین ممکن نیست.
مسئولیت اجتماعی در اراک، در استان مرکزی و در ایران، نیازمند همراهی آگاهانه همه اقشار جامعه است.
مشارکت اجتماعی، نه یک انتخاب اخلاقی، بلکه ضرورتی راهبردی است
دبیرکل کمیته ملی یونسکو در ایران گفت: این دبیرخانه می‌تواند نقشی تاثیرگذار نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح منطقه‌ای و قاره آسیا ایفا کند و افتتاح این ساختار مشارکتی، آغازگر شبکه‌سازی فرهنگی، اجتماعی و علمی بین شهرهای منطقه خواهد بود.
فرطوسی افزود: این دبیرخانه به‌عنوان پل ارتباطی میان تجربیات موفق شهری، نهادهای مدنی، دانشگاه‌ها، جوانان و مشاغل شهری فعالیت خواهد کرد و چنانچه بر پایه دیدگاهی علمی، شبکه‌محور و مبتنی بر عدالت اجتماعی هدایت شود، الگویی مؤثر برای دیگر نقاط آسیا به‌وجود خواهد آورد.
وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی یونسکو با عنوان «فرهنگ، کلید توسعه پایدار» در خردادماه 1399 در چین بیان کرد: از آن زمان تاکنون، یونسکو فرهنگ را به‌عنوان عاملی بنیادین در تحقق توسعه پایدار در حوزه‌هایی چون آموزش، علوم، ارتباطات، فناوری و علوم انسانی معرفی کرده است.
دبیرکل کمیته ملی یونسکو در ایران ادامه داد: مشارکت اجتماعی، نه تنها یک حق بلکه یک وظیفه برای شهروندان است و بدون مشارکت مردمی، دستیابی به توسعه پایدار غیرممکن خواهد بود.
این نوع مشارکت، از جوامع محلی آغاز می‌شود و تا سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل گسترش است.
وی تصریح کرد: ایران با برخورداری از سرمایه‌های انسانی و مدنی گسترده، یکی از بازیگران اصلی در مسیر تقویت مشارکت‌های اجتماعی و فرهنگی در آسیاست و سازمان‌های مردم‌نهاد، دانشگاه‌ها، هنرمندان و جوانان می‌توانند نقش‌آفرینان اصلی در این مسیر باشند.
فرطوسی با اشاره به موقعیت ویژه شهر اراک افزود: اراک صرفاً یک کلان‌شهر صنعتی نیست، بلکه از تنوع فرهنگی و ظرفیت‌های علمی برخوردار است که می‌تواند به‌عنوان الگویی الهام‌بخش برای دیگر شهرهای آسیا مطرح شود.
استان مرکزی همواره در تاریخ ایران نقشی مهم در عرصه دیوان‌سالاری و حاکمیت داشته و امروز نیز می‌تواند با تکیه بر گذشته پرافتخار خود، آینده‌ای روشن در عرصه مشارکت‌های فرهنگی و اجتماعی رقم بزند.
دبیرکل کمیته ملی یونسکو در ایران خاطرنشان کرد: امیدواریم این دبیرخانه تازه‌تأسیس، با اتکا به ظرفیت‌های بومی و همکاری‌های فراملی، زمینه‌ساز طراحی و اجرای پروژه‌های مشترک فرهنگی، آموزشی و اجتماعی میان شهرهای آسیایی شود و الگویی الهام‌بخش برای شهرهای دیگر در منطقه باشد.
ضمن اینکه، کمیسیون ملی یونسکو در ایران آمادگی دارد تا از طریق آموزش، شبکه‌سازی و تبادل تجربه، به این روند شتاب بخشد.
انتهای پیام/711/