خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهرداری‌ها تعاملات بین‌المللی و اجتماعی را جدی بگیرند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 15:53
استاندار مرکزی با تأکید بر اهمیت فعالیت های بین المللی و اجتماعی شهرداری ها گفت: نگاه شهرداری اراک به موضوع تعاملات بین المللی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی رو به جلو و آینده محور است.
اراك،مشاركت،شهر،دبيرخانه،شهرداري،شهري،توسعه،اجتماعي،استاندار ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه‌وکیلی، استاندار مرکزی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاحیه دبیرخانه مشارکت های مــــردمی و مــــسئولیت هـــای اجـــــتماعی شهرهای آسیایی با اشاره به اقدامات اخیر شهرداری اراک گفت: یکی از رویکردهای ارزشمند مدیریت شهری در دوره جدید، توجه ویژه به فعالیت‌های بین‌المللی و اجتماعی در کنار امور عمرانی و توسعه‌ای است که این سه محور، لازمه پویایی و بقای هر شهری در رقابت جهانی محسوب می‌شود.
وی افزود: اگر شهرها خود را محصور در مرزهای داخلی نگه دارند، از دستاوردهای نوین، مرزهای دانش و روش‌های جدید توسعه غافل خواهند ماند که اقدام اخیر شهرداری اراک در پیگیری ارتباطات بین‌المللی گامی مثبت و قابل تقدیر است که می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌گیری از تجربیات موفق سایر شهرها در ایران و جهان شود.
زندیه‌وکیلی تصریح کرد: شهرداری‌ها باید از این پس با نگاهی فراتر از مرزهای جغرافیایی، در مسیر تبادل تجربیات، ارتقای دانش و جذب فرصت‌های توسعه‌ای گام بردارند چراکه، شهرداری از تولد تا مرگ همراه انسان‌هاست و بخش بزرگی از زندگی روزمره مردم را تحت پوشش قرار می‌دهد و در ساختار اداری کشور، شهرداری نهادی مردمی تعریف شده که شورای اسلامی شهر، به عنوان منتخب مستقیم مردم، مسئولیت انتخاب شهردار را نیز بر عهده دارد.
استاندار مرکزی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای جهان، مسئولیت‌های بزرگی همچون مدیریت زیرساخت‌ها، امور شهرسازی، مسکن و خدمات اجتماعی بر عهده شهرداری‌هاست؛ در حالی که در کشور ما این وظایف هنوز عمدتاً بر دوش دولت قرار دارد که به نظر می‌رسد باید با گام‌های مشخص به سمت واگذاری آنها به مدیریت شهری پیش برویم.
وی بیان کرد: با توجه به تجربه موفق شوراهای اسلامی و دهیاری‌ها در دو دهه گذشته، با تکیه بر مشارکت مردم، خدمات خوبی در روستاها ارائه شده است که همین الگو باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی موجود در شهرها نیز توسعه یابد.
با احیای نقش واقعی شوراها و ایجاد سازوکارهای جدید مانند شورایاری‌ها، می‌توان از ظرفیت مشارکت مردمی بیش از پیش بهره‌مند شد.
حتی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، حتی در اجرای پروژه‌های عمرانی، نظر مردم از طریق همه‌ پرسی‌ها اخذ می‌شود.
زندیه‌وکیلی افزود: هر جا که مردم در تصمیم‌گیری‌ها و اجرا مشارکت داده شده‌اند، موفقیت قطعی بوده است و شهرداری‌ها به‌واسطه نزدیکی با زندگی روزمره مردم، بهترین موقعیت را برای شنیدن صدای مردم و پاسخگویی به نیازهای آنان دارند و دبیرخانه‌های مدیریت شهری باید بتوانند زمینه‌ساز گسترش مشارکت مردمی در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری باشند، چراکه موفقیت نهایی این پروژه‌ها در گرو رضایت و همراهی بهره‌برداران آن‌ها یعنی مردم است.
ایجاد دبیرخانه مشارکت‌های مردمی در شهرداری اراک، گامی به سوی اداره نظام‌مند شهر
استاندار مرکزی با اشاره به افتتاح دبیرخانه شهرهای آسیایی گفت: دبیرخانه‌ای که اکنون در مجموعه شهرداری اراک پایه‌گذاری شده، می‌تواند نخستین گام مؤثر در جهت نظام‌مند کردن این مشارکت‌ها و استفاده از ظرفیت نهادهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در اداره شهر باشد.
این دبیرخانه باید بتواند نقش رابط را بین مدیریت شهری و واحدهای اقتصادی، صنعتی، نهادهای مدنی و حتی جوامع علمی ایفا کند.
زندیه‌وکیلی افزود: تبدیل مسئولیت اجتماعی باید به یک فرآیند نهادینه‌شده را از سطح کمک‌های مقطعی و مالی فراتر برد و آن را در قالب یک نظام پیوسته، مطالبه‌محور و ساختاریافته دید و لازم است این مسئولیت‌ها در قالب چارچوب‌های مشخصی تعریف شده و با ایجاد مشوق‌ها و ابزارهای انگیزشی، به بخشی از هویت سازمانی و مأموریت‌های نهادهای مختلف تبدیل شود.
فرصت‌های توسعه نباید نادیده گرفته شود
استاندار مرکزی گفت: از جاده ابریشم گرفته تا تعامل با کشورهای همسایه و کشورهای دارای فرهنگ مشترک، بستر گسترده‌ای برای تبادل تجربیات، گسترش ارتباطات فرهنگی و توسعه اقتصادی فراهم است.
ما باید از این فرصت استفاده کنیم، حتی اگر در کوتاه‌مدت هزینه‌هایی برایمان داشته باشد، چراکه این سرمایه‌گذاری فرهنگی و اجتماعی در بلندمدت منافع عظیمی را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
زندیه‌وکیلی افزود: توسعه تعاملات بین‌شهری، به‌ویژه با شهرهایی که دارای اشتراکات فرهنگی، زبانی و تمدنی با ما هستند، یک ضرورت انکارناپذیر است و شهر اراک به‌عنوان مادر شهر استان می‌تواند تجربیات موفق خود را به دیگر شهرهای استان منتقل کند و همچنین از ظرفیت‌های منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی بهره بگیرد.
وی بیان کرد: نگاه شهرداری اراک به موضوع تعاملات بین‌المللی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی رو به جلو و آینده‌محور است و ایجاد این دبیرخانه می‌تواند الگویی مؤثر برای سایر کلان‌ شهرهای کشور باشد تا از ظرفیت‌های درونی و بیرونی به شکلی هم‌ افزا استفاده شود و شهرها به‌عنوان محورهای توسعه پایدار ملی و منطقه‌ای ایفای نقش کنند.
آموزش تعلق به شهر از دوران کودکی، لازمه ساختار مشارکت‌محور آینده
استاندار مرکزی افزود: این دبیرخانه می‌تواند نقش تسهیل‌گر را برای جریان‌سازی مشارکت عمومی ایفا کند؛ یعنی نه‌تنها فضایی برای تبادل تجربه و الگوهای موفق از دیگر شهرها و کشورها باشد، بلکه به محلی برای طراحی، پایش و اجرای سیاست‌هایی تبدیل شود که مشارکت مردم را از سطح شعار به سطح عمل ارتقاء دهد.
مشارکت واقعی، زمانی شکل می‌گیرد که مردم احساس کنند دیده می‌شوند، صدایشان شنیده می‌شود و نقش مؤثری در تصمیم‌گیری‌های شهری دارند.
زندیه‌وکیلی بیان کرد: مهم‌ترین مزیت این دبیرخانه، نگاه فراملی و منطقه‌ای آن است و اگر ما بتوانیم تجربیات مدیریتی، فرهنگی و اجتماعی خود را با سایر شهرهای آسیایی به اشتراک بگذاریم، عملاً در حال صدور یک مدل بومی‌شده از توسعه پایدار هستیم و این نه تنها برند شهر اراک را در سطح منطقه‌ای تقویت می‌کند، بلکه سبب می‌شود اراک به الگویی برای شهرهای دیگر کشور هم تبدیل شود.
استاندار مرکزی با اشاره به ضرورت پرورش نسلی مشارکت‌جو، ادامه داد: اگر امروز در کودکستان‌ها و دبستان‌ها برای آموزش مسئولیت‌‌پذیری و تعلق خاطر به محله، شهر و کشور برنامه‌ریزی نکنیم، در آینده نمی‌توانیم توقع مشارکت فعال داشته باشیم.
باید این روحیه را در نسل جدید نهادینه کنیم تا در آینده شاهد مدیریتی مشارکت‌محور باشیم که نه‌فقط از بالا به پایین، بلکه با همراهی مردم اداره شود.
وی افزود: دستگاه‌های اجرایی، نهادهای مدنی، سازمان‌های مردم‌نهاد، نخبگان دانشگاهی و فعالان فرهنگی با همراهی شهرداری و دبیرخانه شهر آسیایی، می توانند این مسیر جدید را تقویت کرده و به‌عنوان یک جریان ملی در سایر استان‌ها نیز گسترش دهند.
زندیه‌وکیلی تصریح کرد: تجربه نشان داده است هر جا مردم پای کار آمدند، موفقیت تضمین شد و حالا نوبت ماست که بستر این حضور را فراهم کنیم، سیاست‌گذاری را مشارکتی کنیم و با همت جمعی، اراک را در جایگاه واقعی‌اش در سطح ملی و بین‌المللی بنشانیم.
انتهای پیام/711/