«اِوز» پایتخت کتاب ایران شد
آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراسم اعلام پایتخت کتاب ایران گفت: شهر «اِوَز» در لارستان استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی می شود؛ هرچند که این روزها پایتخت همدلی و همبستگی ایران، بندرعباس است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلسه معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، امروز چهارشنبه، دهم اردیبهشت با حضور جمعی از مدیران معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دست اندرکاران این رویداد در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم علیرضا نورزیزاده، مدیرکل اداره مجامع و تشکلهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گزارشی ضمن توضیح روند انتخاب پایتخت کتاب تهران اظهار کرد: ما برای این انتخاب به همه شهرهای ایران فراخوان ارسال کردیم که در نهایت 110 شهر به آن پاسخ و در رویداد شرکت کردند.
از این میان، 47 شهر به مرحله داوری رسیدند چون برنامههایشان قابلیت اجرایی داشت.
نوری زاده افزود: در نتیجه داوری شهرهای اِوز، شاهینشهر، ارومیه، قزوین و یکی از شهرهای بهشهر یا لاهیجان به عنوان شهر دوستدار کتاب معرفی شدند و بهواسطه نزدیکی امتیاز بهشهر و لاهیجان، داوران با ارزیابی میدانی به این نتیجه رسیدند که بهشهر به عنوان دوستدار کتاب انتخاب شود و لاهیجان به عنوان شهر مشتاق کتاب اعلام شود.
مدیرکل اداره مجامع و تشکلهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: من طرحی داشتم که بر اساس آن پایتخت کتاب بهصورت دوسالانه انتخاب می شد اما هیئت داوران به این نتیجه رسیدند با توجه به اینکه این رویداد طی 10 سال گذشته به صورت یکساله برگزار شده، امسال نیز پایتخت کتاب یکساله باشد، با این همه پایتخت بعدی دوساله خواهد بود و با این معیار انتخاب خواهد شد.
در ادامه مراسم آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی، با تشکر از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند همچنین داوران برای ارزیابی طرحها، با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس، گفت: شهر «اِوَز» در لارستان استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی میشود؛ هرچند که این روزها پایتخت همدلی و همبستگی ایران، بندرعباس است.
در بخش دیگری از این مراسم محسن حاج زینالعابدینی از داوران رویداد انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز در سخنانی درباره انتخاب شهر «اوز» به عنوان پایتخت کتاب، عنوان کرد: این شهر در مدت حضور در این رویداد فعالیتهای مرتبط با کتابخوانی را تکرار و دبیرخانه نیز طرحهای خلاقه جدید را اضافه میکند.
وی افزود: ما در شهر اوز با مکتبخانه مواجه شدیم که مهد بسیاری از اتفاقات و فعالیتهای فرهنگی است.
فعالیت کتابخانه زندان این شهر را هم دیدیم و البته مردمی که به کتابخانهها نیز سر میزنند.
حاج زین العابدینی ادامه داد: بخش بینالمللی مرتبط با کتابخوانی در اوز به صورت جدی فعال بود؛ اهالی اوز در کشورهای امارت، کویت و آلمان به فعالیت ترویج کتابخوانی مشغولند و کار کتابخوانی جدی انجام میدهند.
موزه عروسک و مردمشناسی نیز حول محور کتاب شکل گرفته و قصه این سرزمین در آن گفته میشود.
بخش مطبوعات جدی است و محصولات فرهنگی جدی در این حوزه دیده میشود و ما پیشنهاد دادیم این فعالیتها را جدی بگیرند.
زینالعابدینی با اشاره به طرح کوچه شادی این شهرستان، اظهار کرد: این طرح کاملا مردمی است و طی آن نوجوانان مدیریت محله را برعهده گرفته و در همه زمینهها از جمله ترویج کتابخوانی آگاهانه کار میکنند و محله و مسئولین را با خود همراه کردهاند.
امیدواریم طرح کوچه شادی را به زودی در شهرهای دیگرهم پیادهسازی کنیم.
وی در پایان با تشکر از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند، گفت: انتخاب «شهر اوز» به عنوان پایتخت کتاب ایران، چیزی از ارزشهای شهرهای دیگر کم نمیکند و امیدوارم همه نامزدهای این انتخاب، همچنان پای کتاب و کتابخوانی بمانند.
ما هم امیدواریم با توسعه همکاری بین این شهرها شبکه شهری پایتخت کتاب را دوباره احیا کنیم.