اجلاس وزرای علوم عضو 15-OIC در تهران برگزار میشود - تسنیم
دومین اجلاس وزرای علوم و آموزش عالی عضو سکوی گفت وگوی سازمان همکاری اسلامی (15-OIC) با محوریت هوش مصنوعی اواخر اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، فرهاد یزدان، رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، عصر امروز در نشست خبری اجلاس وزیران آموزش عالی، علوم و فناوری سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی (15-OIC) با اشاره به تاریخچه تاسیس این سازمان گفت: در سال 2017 اولین اجلاس علوم و فناوری سران کشورهای اسلامی در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد و آقای نظر بایف رئیس جمهور وقت کشور قزاقستان پیشنهاد تشکیل گروه 15-OIC را مطرح کرد.
وی افزود: هدف از تشکیل این گروه همکاری 15 کشور برتر سازمان همکاری اسلامی در حوزههایمختلف علم و فناوری است.
یزدان با اشاره به اینکه این گروه وظیفه دارد به عنوان واسطهای بین مقامات ارشد سیاسی با مدیران و سازمانهای مرتبط با حوزه علم و فناوری عمل کند، گفت: همچنین این گروه در مورد چالشهای علمی و فناوری کشورهای عضو اقدامات و راهکارهای عملی پیشنهاد میدهد.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم گفت: ایده پلتفرم در چهل و ششمین و چهل و هفتمین نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی(CFM) که به ترتیب در سالهای 2019 و 2020 برگزار شد، مورد تایید قرار گرفت.
در سال 2023 اولین اجلاس پلتفرم در آلماتی قزاقستان برگزار شد.
در این اجلاس بیشتر مباحث ساختاری پلتفرم، مفاهیم، رویههای اجرایی و کمیتههای فنی مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین جمهوری اسلامی ایران به عنوان میزبان دومین اجلاس وزرای علوم کشورهای عضو پلتفرم 15-OIC تعیین شد.
وی با اشاره به جایگاه کشورمان در علم و فناوری به خصوص در سطح جهان اسلام و ضرورت تعامل هر چه بیشتر با جهان اسلام و استفاده از ظرفیتهای چنین نشستی در معرفی قابلیتهای علمی فناوری کشور از میزبانی دومین اجلاسیه این گروه از سوی کشورمان خبر داد و تصریح کرد: دومین اجلاس وزرای علوم و آموزش عالی کشورهای عضو پلتفرم 15-OIC با محوریت هوش مصنوعی در تاریخ 28 و 29 اردیبهشت 1404 به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با حضور کشورهای عضو در تهران برگزار میشود.
درخواست ایجاد تشکلهای دانشجویی جدید به وزارت علوم وی به برخی از محورهای این اجلاسیه اشاره گرفت و گفت: پیشبرد آموزش هوش مصنوعی برای جامعه و توسعه نیروی کار ، پیشبرد تحقیقات و نوآوری مشارکتی ، ترویج انتقال فناوری و تبادل دانش، تشویق مشارکتهای دولتی و خصوصی برای توسعه هوش مصنوعی و افزایش رقابت پذیری جهانی هوش مصنوعی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از جمله محورهای این اجلاسیه است.
انتهای پیام/