سرمایه گذاریهای کلان غول های فناوری در چت بات های هوش مصنوعی
سرپرست دانشکدگان فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد به غولهای فناوری اشاره کرد و گفت: این شرکتها همگی بهنوعی در حوزههای هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی هارون آبادی، سرپرست دانشکدگان فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد، در دومین روز از اینوتکس ۲۰۲۵ در کنفرانس ملی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به بررسی نقش هوش مصنوعی در تحولات صنعتی پرداخت و گفت: هوش مصنوعی در حال بهبود و تغییر روشهای کاری در حوزههای مختلف است و به ویژه در سیستمهای توصیهگر، تأثیرات قابل توجهی را شاهد هستیم.
به گفته آبادی، سیستمهای توصیهگر در پنج تا ده سال گذشته در کشور ما جهشهای قابل ملاحظهای داشتهاند و این فناوریها بر اساس علایق کاربران، پیشنهادهایی ارائه میدهند که اغلب کاربران خود متوجه آن نمیشوند.
او به مثالهایی از سیستمهای توصیهگر در خارج از کشور مانند آمازون و علیبابا اشاره کرد و گفت که این تکنولوژیها در آینده نزدیک هنجارهای جدیدی را در تجارت و صنعت ایجاد خواهند کرد.
هارون آبادی همچنین بیان کرد: در آینده ای نه چندان دور مشاغل مختلف به تدریج جابجا خواهند شد و در حوزههایی مانند پزشکی و آموزش، رباتها جایگزین انسانها خواهند شد.
او به دانشگاهی در کالیفرنیا اشاره کرد که در آن اساتید رباتی به تدریس مشغول هستند و پیشبینی کرد که این روند در سالهای آینده پررنگتر خواهد شد.
وی در نهایت تأکید کرد: با پیشرفت فناوریها، تجارت و صنعت در آینده تغییرات عمدهای خواهد داشت و سیستمهای کسب و کار باید خود را با این تحولات همگام کنند.
سرپرست دانشکدگان فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد سه حوزه اصلی در تحلیل دادههای کاربران «یوزر بیس»، «آیتم بیس» و «ماتریکس فکتوریزیشن» عنوان کرد و گفت: نمونههایی از کارکردهای این سیستمها در دیجیکالا وجود دارد که بر اساس خریدهای گذشته کاربران، پیشنهاداتی برای خریدهای آینده به آنها ارائه میدهد.
او همچنین به نقش شبکههای اجتماعی در جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها پرداخته و تاکید کرد: این شبکهها میتوانند به رصد رفتار کاربران و پیشبینی نیازهای آنان کمک کنند.
امروز هر یک از کاربران در یک یا چند شبکه اجتماعی فعال هستند و این موضوع میتواند به نفع آنها باشد.
هارون آبادی به آینده پیشرفتهای فناوری در حوزههای مختلفی از جمله پزشکی، انرژی و لجستیک اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به رشد روزافزون تبلیغات و تعاملات در فضای مجازی، به نظر میرسد که ظرفیتهای زیادی برای بهرهبرداری از این اطلاعات و تحلیلها وجود دارد.
او به چهار شبکه اجتماعی برجسته، شامل فیسبوک، اینستاگرام، تیک تاک و پینترست اشاره و بیان کرد: این پلتفرمها در شکلدهی به آینده تجارت و صنعت نقش حیاتی ایفا خواهند کرد.
هارونآبادی به غولهای فناوری نظیر اوراکل، مایکروسافت، آیبیام و اپل اشاره کرد و گفت: این شرکتها همگی بهنوعی در حوزههای هوش مصنوعی، شبکههای اجتماعی و سیستمهای پیشنهاددهنده سرمایهگذاری کردهاند.
او به افزایش رقابت در این حوزهها اشاره کرد و افزود: شرکتهایی مانند فیسبوک و اوپنای آی هم در حال فعالیت و پیشرفت در این زمینهها هستند.
سرپرست دانشکدگان فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای پیشرفته دانشگاه آزاد همچنین به مزیتهای رباتها در صنعت و بررسی روند جایگزینی آنها به جای انسانها در برخی مشاغل پرداخت و خاطرنشان کرد: این روندها در کشورهای توسعهیافته سریعتر در حال وقوع هستند.
هارونآبادی همچنین بر اهمیت کنترل و تنظیم ویژگیهای انسانی از طریق هوش مصنوعی و فناوریهای ژنتیکی تأکید کرد و آن را در آیندهای نزدیک، تأثیرگذار بر تعاملات انسانی و شکلگیری خانوادهها دانست.
وی به اهمیت کلان دادهها اشاره کرد و گفت: دادههای حجیم نقش مهمی در پشتیبانی از فرآیندهای صنعتی و تجاری دارند.
این روند میتواند منجر به بهبود مدیریت زنجیره تأمین و سایر بخشهای مرتبط با صنعت و تجارت شود.
وی در نهایت بر اهمیت پشتیبانی علمی و پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی و دادههای کلان برای پیشبرد اهداف صنعتی تأکید کرد و پیشبینی کرد که هوش مصنوعی و تحلیل دادهها یکی از ارکان اصلی موفقیت در صنعت آینده خواهد بود.