خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آشفتگی بازار‌های مالی آمریکا با شروع دوباره دوره ترامپ

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 15:00
بازار‌های مالی آمریکا با بدترین آغاز ریاست جمهوری در حدود نیم قرن اخیر رو‌به‌رو شده‌اند، زیرا نگرانی‌ها از سیاست‌های تجاری ترامپ بورس را سخت تکان داد.
آمريكا،سهام،روزنامه،كاهش،آمريكايي،مالي،شركت،مورگان،فناوري،آس ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - روزنامه انگلیسی فایننشنال تایمز در گزارشی اعلام کرد که بازار‌های مالی آمریکا بدترین آغاز ریاست جمهوری در حدود نیم قرن اخیر را تجربه کرده‌اند، به طوری که شاخص استاندارد‌اند پورز ۵۰۰ حدود ۸ درصد از زمان تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی برای دور دوم ریاست جمهوری خود ضرر کرده است.
به گفته این روزنامه، این خسارات ضعیف‌ترین عملکرد در ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری آمریکا از زمان جرالد فورد در سال ۱۹۷۴ است، که ناشی از نگرانی فزاینده سرمایه‌گذاران از سیاست‌های تجاری تهاجمی است که دولت جدید ترامپ دنبال می‌کند.
این روزنامه به نقل از استراتژیست‌ها و سرمایه‌گذاران افزود که تلاش‌های ترامپ برای زیر و رو کردن نظام تجارت جهانی با اعمال تعرفه‌های متقابل سنگین بر اکثر کشورها، بازار‌های مالی آمریکا را به حالت آشفتگی کشانده است.
تردید‌ در مورد اینکه آیا آمریکا از مزیتی برخوردار است
فایننشال تایمز اشاره کرد که دستور کار تجاری ترامپ موجی از نوسانات را به راه انداخته است که اعتماد سرمایه‌گذاران به چشم‌انداز رشد آمریکا را متزلزل کرده و نگرانی‌ها در مورد احیای تورم ناشی از تعرفه‌ها در بزرگترین اقتصاد جهان را تشدید کرده است.
این روزنامه همچنین به کاهش سهام پس از اعلام تعرفه‌های گسترده ترامپ در ۲ آوریل اشاره کرد، که اکثر سرمایه‌گذاران وال استریت را که انتظار رونق بازار در سایه دولت جمهوریخواه آمریکا با کاهش مالیات‌ها و حذف مقررات را داشتند، غافلگیر کرد.
در این راستا، این روزنامه به نقل از دیوید کلی، استراتژیست ارشد مدیریت دارایی جی پی مورگان ، گفت که بازار‌ها به ما می‌گویند که تردید‌هایی در مورد اینکه آیا ایالات متحده هنوز در رقابت با بقیه جهان از مزیت برخوردار است یا خیر، وجود دارد.
خروج سرمایه خارجی از بازار سهام آمریکا
در همین زمینه، این روزنامه اشاره کرد که هم دلار و هم اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا به دلیل واکنش سرمایه‌گذاران به اعلامیه‌های نامنظم ترامپ در مورد تعرفه‌ها، تأثیر منفی دیده‌اند.
به گزارش شرکت مالی گلدمن ساکس ، در ابتدای سال، مالکیت سهام آمریکا توسط سرمایه‌گذاران خارجی به رکورد ۱۸ درصد رسید.
اما از ابتدای ماه مارس، این سرمایه‌گذاران تقریبا ۶۰ میلیارد دلار از دارایی‌های خود را فروخته‌اند که سرمایه‌گذاران اروپایی پیشتاز این فروش بوده‌اند و این نشان‌دهنده تغییر آشکار در روحیه سرمایه‌گذاری جهانی است.
لیزا شالیت، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری مدیریت ثروت مورگان استنلی، معتقد است که سرمایه‌گذاران واقعا حق دارند احساس خستگی کنند.
او سیاست‌های ترامپ در مورد تعرفه‌ها را متزلزل و ایجاد کننده عدم اطمینان شدید توصیف کرد، در حالی که به طور دوره‌ای با اظهاراتی برای اطمینان خاطر سرمایه‌گذاران و آرام کردن اوضاع همراه است.
آسیب به سهام شرکت‌های فناوری آمریکایی
شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکایی که در اواخر سال گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کردند، به دلیل تعرفه‌های ترامپ و ظهور شرکت نوپای هوش مصنوعی چینی با نام « دیپ سیک» که در ژانویه با ساخت یک مدل زبانی بزرگ با هزینه‌ای بسیار کمتر از رقبای آمریکایی، سرمایه‌گذاران را شگفت‌زده کرد، آسیب جدی دیدند.
طبق تحلیلی که توسط شرکت خدمات مالی سیتی‌گروپ انجام شد، در دسامبر، سهام تسلا، آلفابت، انویدیا و متا که بخشی از هفت باشکوه (Magnificent Seven) هستند، یعنی مجموعه‌ای از ۷ شرکت بزرگ فناوری آمریکایی، از محبوب‌ترین و ارزشمندترین سهام آمریکایی بودند.
اما جذابیت این شرکت‌ها از آن زمان برای سرمایه‌گذاران کاهش یافته است، زیرا آنها حضور خود در سهام آنها را کاهش داده‌اند و برخی از آنها از طریق معاملات فروش استقراضی یعنی از طریق یک استراتژی معاملاتی که هدف آن سود بردن از کاهش قیمت اوراق بهادار است، علیه آنها شرط‌بندی کرده‌اند،
در این راستا، دیوید کلی از جی پی مورگان گفت: هر کسی که همه چیز را روی هفت باشکوه شرط‌بندی کرده، آسیب دیده است.
شانه خالی کردن ترامپ
با وجود این شاخص‌های منفی، رئیس‌جمهور آمریکا بار‌ها ارتباط بین کاهش بازار و سیاست‌ها یا اعلامیه‌های خود در مورد تعرفه‌ها را رد کرده است.
در این زمینه، تیری ویزمن، استراتژیست ارز و نرخ بهره در ماکواری، گفت که ترامپ احتمالا ۱۰۰ روز اول خود را بر اساس این که آیا کاری را که گفته انجام داده است، ارزیابی می‌کند، نه بر اساس اینکه آیا نتایج تا کنون خوب بوده یا بد.
منبع: المیادین