خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمیته مشترک همکاری میان اتاق ایران و اتحادیه صنایع عراق تشکیل شود

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 14:12
در نشست نایب رئیس اتاق ایران و رئیس اتحادیه صنایع عراق بر تدوین نقشه راه تجارت میان دو کشور تاکید و پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک همکاری طرح و بررسی شد.
عراق،ايران،اتاق،تجارت،مشترك،صنايع،كشور،حجم،تجاري،تعريف،اتحاديه

باشگاه خبرنگاران جوان - نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به حجم تجارت ۲۰ میلیارد دلاری ایران و عراق در سال گذشته و فاصله آن با توانمندی‌های دو کشور، گفت: اتاق ایران و اتحادیه صنایع عراق باید نقشه راه مشخصی برای توسعه همکاری‌ها و افزایش حجم مبادلات میان بخش‌های خصوصی دو کشور تعریف کنند.
پیام باقری، در نشستی با عادل حسین عگاب، رئیس اتحادیه صنایع عراق که در غرفه اتاق ایران در رویداد ایران اکسپو ۲۰۲۵ برگزار شد ادامه داد: میتوانیم موضوعاتی از جمله توسعه فعالیت‌های اقتصادی، سرمایه گذاری شرکت‌های ایرانی در عراق و راه اندازی خطوط تولید مشترک و مشارکت بخش‌های خصوصی دو طرف در ورود به بازار‌های منطقه و جهان را در این نقشه راه تعریف کنیم.
او با تاکید بر اینکه عراق جز شرکای قدیمی و مهم ایران است، افزود: اتاق ایران از یک شبکه قدرتمند از فعالین اقتصادی در قالب اتاق‌های مشترک، اتاق‌های استانی و بیش از ۶۰۰ تشکل اقتصادی برخوردار است و باید از این ظرفیت برای تسهیل ارتباطات تجاری استفاده کنیم.
هیات رئیسه اتاق ایران عزم خود را برای توسعه همکاری با عراق جزم کرده است.
باقری اظهار کرد: اتاق‌های استانی مرزی در مجاورت عراق، از جمله اتاق‌های خرمشهر و آبادان ظرفیت‌های زیادی برای همکاری دارند.
او با استقبال از تشکیل کمیته مشترک بین اتاق ایران و اتحادیه صنایع عراق، گفت: لازم است تفاهمنامه‌ای با قید پروتکل‌های احتیاطی در همکاری‌های تجاری میان دو طرف تعریف کنیم.
همچنین از ظرفیت مرکز داوری اتاق هم میتوان در برخی موارد اختلافی استفاده کنیم.
به دنبال سرمایه گذاری مشترک با ایران هستیم
عادل حسین عگاب، رئیس اتحادیه صنایع عراق، نیز با بیان اینکه حجم تجارت ایران و عراق تناسبی با ظرفیت‌ها و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور ندارد، تاکید کرد: متاسفانه تجارت ایران و عراق یک طرفه است و تراز تجاری به نفع ایران است در حالی که باید تجارت دو سویه باشد.
او با بیان اینکه در عراق رویکرد تقویت صنعتی در پیش گرفته شده است، افزود: باید نقشه راه مشترکی برای همکاری‌های بیشتر تعریف کنیم.
به عنوان مثال عراق موقعیت مناسبی برای صادرات مجدد محصولات ایرانی دارد.
اگر ایرانی‌ها به عراق بیایند و تولید کنند و تولیداتشان را صادر کنند، میتوانند محدودیت‌ها را پشت سر بگذارند.
او گفت: باید کمیته مشترکی بین ما تشکیل شود تا با حمایت دولت‌های دو کشور، موانع تجارت به سرعت برطرف شده و حجم مبادلات تجاری ایران و عراق را افزایش دهیم.
هدف ما این است که سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور شکل بگیرد.
منبع: اتاق ایران