خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دیدار استاد برجسته تقویم‌نگاری کشور با سرپرست دانشگاه تهران

مهر | دین و اندیشه | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1404 - 14:06
استاد برجسته تقویم‌نگاری کشور ضمن حضور در دانشگاه تهران، با سرپرست دانشگاه تهران دیدار و گفتگو کرد.
دانشگاه،تقويم،استاد،دكتر،ايران،تهران،ارزشمند،برجسته،علمي

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، دکتر ایرج ملک‌پور، استاد بازنشسته مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و چهره برجسته تقویم‌نگاری کشور، در این دیدار به بیان خاطراتی ارزشمند از دوران تحصیل، تدریس و تلاش‌های علمی خود در عرصه‌های مختلف، از جمله موضوع منحصربه‌فرد تقویم‌نگاری پرداخت و از جایگاه ویژه‌ای که این موضوع در دانشگاه تهران، کشور و منطقه دارد، یاد کرد.
این استاد نامدار مؤسسه ژئوفیزیک که فعالیت اصلی‌اش در رشته نجوم و فیزیک فضا است، با اشاره به تاریخ تهیه تقویم در ایران به بیان خاطراتی از نخستین دوره‌های تدوین تقویم در ایران پرداخت.
به گفته وی، تلاش‌های علمی صورت‌گرفته در ایران نه‌تنها در سطح کشور که در سطح منطقه و جهان نیز، باعث تحولی عمیق در عرصه تقویم‌نگاری شد و حتی برخی کشورهای اروپایی نیز از آن در تنسیق و تدقیق اوقات شبانه‌روز استفاده کردند.
دکتر ملک‌پور همچنین به تلاش‌هایی که طی پنجاه سال در عرصه‌های مختلف این رشته انجام داده است اشاره کرد؛ از جمله اینکه ۸۵۰۰ صفحه تقویم منتشر کرده و از اینکه این کار باعث شده است تا مناسبت‌ها و ایام تاریخی با دقت بررسی شود و شکوک آن برطرف شود، اظهار خرسندی کرد.
در این دیدار دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران نیز، ضمن تقدیر از خدمات و زحمات ارزشمند استاد دکتر ملک‌پور، ایشان را از چهره‌های نامدار علمی دانشگاه برشمرد و با بیان اینکه نام تقویم و دکتر ملک‌پور در ایران به هم گره خورده است، از یک عمر تلاش خستگی‌ناپذیر این استاد برجسته تشکر کرد.
حسینی با بیان اینکه دکتر ملک‌پور هم در عرصه پژوهش و هم آموزش چهره موفقی بوده‌اند، تقویم‌نگاری نوین ایران را مرهون کارهای ایشان دانست و میراث مکتوب ایشان از جمله مجموعه ۱۹ جلدی تقویم ۵۰۰۰ ساله ایران و ۵۶۵۰ سال تقویم هجری شمسی و قمری را کارهایی نادر خواند که در نوع خود بی‌نظیر است.
سرپرست دانشگاه تهران، در پایان ضمن درخواست حفظ ارتباط استاد ملک‌پور با دانشگاه و دانشجویان، با اهدای نشان دانشگاه از خدمات ارزشمند و ماندگار این استاد برجسته تقدیر کرد.